Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΝΑΥΑΓΙΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ !!!


ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ Ή ΣΥΜΦΩΝΙΑ !!!



Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στο τετ α τετ ακούστηκαν οι δύο πλευρές ωστόσο αποτέλεσμα δεν υπήρξε. Μετά από 1,5 ώρα το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Βασίλη Αλεξανδρή και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο, δεν φαίνεται να είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Κατρούγκαλος: Γραβάτες όλοι φοράνε, δεν κάνουμε πίσω στις βασικές αρχές μας
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει με στόχο την κατάθεση του νομοσχεδίου το συντομότερο, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας. Ο κ.κατρούγκαλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου είπε «γραβάτα στο δικαστήριο φοράνε όλοι, και αυτοί με τα μπλοκάκια και όσοι βάζουν Armani και εισπράττουν 80.000 και 100.000 ευρώ. Στη συζήτηση έγινε αποδεκτό να πληρώνουν όλοι αναλογικά.
Με την πρότασή μας όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ -και κακά τα ψέματα αυτή είναι η πραγματικότητα για τους περισσότερους κλάδους στην Ελλάδα- επωφελούνται από τις αλλαγές, σημείωσε ο υπουργός.
Αυτό έγινε αποδεκτό από όλους στη συνάντηση, υπογράμμισε. 
Οι προτάσεις Κατρούγκαλου
  • Να υπάρξουν μέτρα για τους πιο αδύναμους.
  • Να μην υπολογίζεται ως βάση της εισφοροδοτικής τους ικανότητας ο μισθός του ανειδίκευτου εργάτη αλλά το 80%. 
  • Να υπάρξει προοδευτικότητα για τις εισφορές.
Τσίπρας: «Πρέπει να βρούμε λύσεις»
«Πρέπει να βρούμε λύσεις κυρίως για τους πιο αδύναμους κι αυτή είναι μια βασική φιλοσοφία στην οποία πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τον σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο του ΤΕΕ, τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Σε αυτό συμφωνούμε όλοι», είπε ο κ. Στασινός σχετικά με τη θέση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός. Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «η πραγματικότητα είναι ότι όταν παίρνει κανεις κάποια μέτρα για τη βιωσιμότητα του συστήματος, συνήθως τα παίρνει οριζόντια. Αυτό είναι λάθος, πρέπει να βρούμε τον τρόπο ώστε να ξεχωρίσουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη κι αυτούς που εχουν τη δυνατότητα να βάλουν πλάτη, γιατί αν δεν βάλει κανείς πλάτη δεν θα γίνει βιώσιμο το σύστημα».

«Στις αρχές συμφωνούμε», είπε ο κ. Στασινός. Ο πρωθυπουργός τόνισε: «άρα αυτή τη στιγμή το κρίσιμο θέμα είναι να διαχωρίσουμε και να βρούμε τρόπους για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και κυρίως για τους νέους επιστήμονες». «Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά δεν γίνεται με το σχέδιο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, με τον κ. Τσίπρα να απαντά: «Να κάτσουμε να τα κουβεντιάσουμε, να βρούμε λύσεις».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αναφέρθηκε στο ζήτημα των διαρροών επιστημόνων στο εξωτερικό. Είπε ότι οι νέοι επιστήμονες φεύγουν στο εξωτερικό για ειδικότητα και μένουν εκεί, ότι το σύστημα της Υγείας είναι στα όρια του και ότι τα νοσοκομεία σε λίγο καιρό δεν θα έχουν γιατρούς να εφημευρεύουν. «'Αρα, θα πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για τα νέα παιδιά, για να επιβιώσουν στον τόπο», συνέχισε και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ως έναν νέο άνθρωπο, πρόσθεσε ότι το δικό του μέλημα και όλων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.