Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ???

ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ Ε.Π.Ο. (ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ) ΤΗΣ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ....
ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ''ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ''  ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ !!!
ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΔΩΣΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.....
ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ???
ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ Ή
ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ???


 Μόλις πριν λίγες ώρες, αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η απόφαση του υπουργού, εισηγμένη από την ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (ΔΙ.Π.Α.) ΤΜΗΜΑ Δ’ 
η οποία εγκρίνει τους Περιβαλλοντικούς Όρους, του ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΕΙΟΥ Σ. ΜΠΟΥΖΑΛΑ στη θέση ''ΡΟΥΜΑΝΑΓΑ'' στη Μηλιά Μαντινείας.......                                                                                         ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ :


ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ :

'' Διάθεση Επεξεργασμένων Υγρών Αποβλήτων 
Η επιλεγόμενη λύση που προτείνεται στην ΜΠΕ του εν θέματι έργου είναι η διάθεση του συνόλου των ζωικών αποβλήτων της χοιροτροφικής μονάδας (υγρά και στερεά απόβλητα) στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ Α.Ε.».
 Μέχρι την πλήρη λειτουργία της «ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ Α.Ε.», αλλά και στην περίπτωση δυσλειτουργίας ή για οποιοδήποτε λόγο αδυναμίας υποδοχής των αποβλήτων της μονάδας από  αυτήν, διασφαλίζεται ότι η διάθεση των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων να γίνεται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Τρίπολης.  ''

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, ΝΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ......ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ( για να της παίρνει τα απόβλητα ) !!!

Αφήνουμε για αργότερα την ΕΜΜΕΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,.......ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΧΟΙΡΩΝ (!!!) που την κάνει με αυτό τον τρόπο ο ίδιος ο υπουργός.....ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟΤΥΠΩΔΩΣ ο ίδιος ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ και για τις ανάγκες της πόλης, μόνο, για την οποία και κατασκευάστηκε !!!

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΩΘΙ ''ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ''  ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ''Έχοντας υπ΄ όψη''  στο εδάφιο 19 :

'' Το γεγονός ότι η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, δεν διαβίβασε τις σχετικές γνωμοδοτήσεις της επί της ΜΠΕ μέσα στις καθορισμένες προθεσμίες και επομένως μπορεί να προωθηθεί η χορήγηση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων χωρίς την εν λόγω γνωμοδότηση.''

Η επιτροπή του υπουργείου, που ενέκρινε και υπέβαλλε στο υπουργό την ΕΠΟ, έλαβε ως ''θετικη''  την ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ που τήρησε η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ, προκειμένου να ΜΗΝ απαντήσει σε ερώτημα σχετικό με την προφανή τοποθέτηση που της ζητήθηκε, αφού δίπλα στη μονάδα ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ, ευρίσκεται ΚΑΙ η καταβόθρα ΚΑΝΑΤΑ αλλά ΚΑΙ χείμαρρος, του οποίου η ....οριοθέτηση, είναι επίσης ένα ''περίεργο'' σκηνικό.
 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ???
Ο ΦΟΡΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΕΔΩ , ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.....
Αφορά έγγραφο του υπουργού, η απάντηση που τους εζητείτο.....
ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Η  ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ???
'Η 
Μήπως είναι μέσα στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ της παρελκυστικής πολιτικής, η αγνόηση, η οποία τελικά εκλαμβάνεται ως ''θετική'' απάντηση και ακάθεκτα προχωράει η υπόθεση, που ΔΕΝ έχει ή δεν κατοχυρώνει νομιμότητα ???
ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ...
ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ Ή .....ΠΑΡΑ - ΚΡΑΤΟΣ ???
Η παραπλάνηση που έγινε στις υπηρεσίες του υπουργείου, είναι καταφανής από την αιτιολόγηση και μόνο της ΑΠΟΦΑΣΗΣ του υπουργού. Αναφέρει , η απόφαση, πως η χοιροτροφική μονάδα, θα διαθέτει τα ΥΓΡΑ και ΣΤΕΡΕΑ της απόβλητα, στην ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ !!!!!

      1ον ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ !!! ΑΛΛΑΞΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ  ΚΙ ΕΓΙΝΕ : KAFSIS BIOGAS ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. !!!

2ον  ΤΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ (γιατί περί αυτού πρόκειται !!) ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ
 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
  (είχαν διακοπεί από τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2014 )              
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ:


3ον Η KAFSIS BIOGAS ( ΠΛΕΟΝ ....) ΞΑΝΑΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ  ΣΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016....ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ 13 ΜΕΡΕΣ !!!
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ :


4ον ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ !!! ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ, ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΕΙΩΝ ???
Οι προφανείς ισχυρισμοί τους, πως ''ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ'' πως εννοούν ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ.......δεν έχει θέση στην περίπτωσή μας, αφού όλοι γνωρίζουμε πλέον εδώ και χρόνια, την ''ευσυνειδησία'' με την οποία έχει προσεγγίσει το θέμα της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, αλλά και γενικότερα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μονάδων σε χώρους δίπλα σε ποτάμια και καταβόθρες 
 Εν προκειμένω γεννάται το ερώτημα, ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΕΚΜΑΙΡΟΥΝ το συμπέρασμα οι παράγοντες του Υπουργείου, πως όλα θα λειτουργήσουν κατά το νόμο, θα υπάρξουν οι ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ του χοιροτροφείου, θα δουλεύει ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ της ΤΡΊΠΟΛΗΣ ΆΡΤΙΑ Κ.Τ.Λ. Κ.Τ.Λ. όταν είναι ήδη υπόδικοι για παραλήψεις και παραβάσεις του καθήκοντός τους, κατά την άσκησή του, οι περισσότεροι διευθυντές των αρμοδίων διευθύνσεων της  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, στην οποία διαδραματίζεται η απίστευτη ιστορία των ανωτέρω μονάδων.....    
Αναρωτιόμαστε ως πότε, όλα σε τούτη τη χώρα, θα ελέγχονται με χαρτιά και διαβεβαιώσεις και όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μετά από διαβουλεύσεις με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, αφήνοντας πάντα τον πολίτη και ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ απέξω !!!
Το άρθρο με τα στοιχεία που αποκαλύπτει, θα φθάσει στο γραφείο του Υπουργού, που έλαβε αυτή την απόφαση, για ενημέρωση και απόδειξη των πιθανών παρελκυστικών τακτικών, που τον ''έπεισαν'' να προχωρήσει στα ανωτέρω.             


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.