Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ.......ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.....

ΑΣ ΧΥΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΕΛΤΟ ΦΩΣ ΚΙ ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ, ΟΣΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ.....

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ......

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.......

ΚΑΙ Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ........

ΚΑΙ Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ......



Προφυλακιστέοι κρίθηκαν το βράδυ της Δευτέρας μετά τις απολογίες τους, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα τέσσερις από τους κατηγορούμενους που εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα της παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων.
Οι κατηγορούμενοι που οδηγήθηκαν στις φυλακές είναι οι δύο νοσηλεύτριες του Λαϊκού Νοσοκομείου, ο συνταξιούχος νοσηλευτής καθώς και η υπεύθυνη του φαρμακείου από το οποίο εξάγονταν τα φάρμακα.
Σήμερα Τρίτη απολογούνται οι υπόλοιποι 12 εμπλεκόμενοι, ανάμεσα τους και ο 70χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος εμφανίζεται ως εγκέφαλος της οργάνωσης.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για σωρεία κακουργηματικών πράξεων  (συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη από κοινού και κατ' εξακολούθηση με περιουσιακό όφελος, υπεξαίρεση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κ.ά.).
Δρούσαν από το 2013
Η σπείρα δρούσε από τον Απρίλιο του 2013 και είχε τέσσερις βασικούς πυρήνες τα μέλη των οποίων είχαν καθορισμένους ρόλους, ενώ η όλη οργάνωση είχε συγκεκριμένη δομή.
Η σπείρα φέρεται να  προμηθευόταν παρανόμως μέσω ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και απατών υψηλού κόστους φάρμακα κυρίως, νοσοκομειακής χρήσης από Δημόσια νοσοκομεία και φαρμακεία του ΕΟΓΤΥΥ, τα οποία στην συνέχεια διακινούσε και εξήγαγε.
Ορισμένα εκ των μελών της οργάνωσης  εκμεταλλευόμενα την ιδιότητα του ιατρού ή του νοσηλευτή και δρώντας υπό το πρίσμα αυτής της ιδιότητα και στο πλαίσιο άσκησης δημόσιας υπηρεσίας, κατά περίπτωση, εξέδιδαν ψευδείς συνταγές με τα εν λόγω φάρμακα ή ιδιοποιούνταν παρανόμα ως αυτά που περιήλθαν στην κατοχή τους.
Τα τιμολόγια και το "ξέπλυμα" 
Το πρώτο εικονικό τιμολόγιο εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2013, που θεωρείται από τις αρχές ως ενδεικτικό στοιχείο για την έναρξη της δράσης της σπείρας. 
Τα επίμαχα τιμολόγια, κατά την άποψη των αρχών, εκδίδονται για να προσδίδουν νομιμοφάνεια στην μεταξύ τους συναλλαγή, ώστε να μπορούν εν συνεχεία τα φάρμακα αυτά, να χρησιμοποιηθούν και να διακινηθούν περαιτέρω από τις φαρμακαποθήκες στο εξωτερικό. Έτσι, οι δράστες πετύχαιναν τη νομιμοποίηση των εσόδων τους από την εγκληματική δραστηριότητά τους (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) 
Από τον έλεγχο των ανωτέρω τιμολογίων που πραγματοποιήθηκε προέκυψε, μεταξύ άλλων, ότι για τα έτη 2013-2016 έχουν εκδοθεί: ί) τιμολόγια για αγορά φαρμάκων κυρίως ελληνικής προέλευσης, υψηλού κόστους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης , από εταιρεία με έδρα το Κάϊρο προς το φαρμακείο εμπλεκόμενου στην υπόθεση , και ίί) τιμολόγια πώλησης των ιδίων φαρμάκων, από το εν λόγω φαρμακείο προς τη φαρμακαποθήκη Γερμανίας, καθώς και άλλη εταιρεία στην Ελβετία Σημειώνεται ότι, με βάση τα εν λόγω τιμολόγια, το συνολικό χρηματικό ποσό αγορών του φαρμακείου από το εξωτερικό ανέρχεται σε 24.913.375 € , ενώ το συνολικό ποσό πώλησης υπολογίζεται σε 25.073.196 €.
 
Οι τέσσερις πυρήνες 

Ο φερόμενος ως αρχηγός,  ένας Αιγύπτιος, εμφανίζεται να δίνει οδηγίες στα μέλη, να επικοινωνεί μαζί τους και να καθορίζει τις τιμές της αγοράς, ενώ διαχειρίζεται τα χρήματα που προκύπτουν από τις παράνομες διακινήσεις των φαρμάκων. 
'Οταν ο Αιγύπτιος -  δεν κατοικούσε μόνιμα στην Ελλάδα - απουσίαζε τον ρόλο του αναπλήρωσε γυναίκα συγκατηγορουμένη του.
Ο δεύτερος πυρήνας ασχολούνταν με την αποθήκευση και την εξαγωγή των φαρμάκων από την Ελλάδα στο εξωτερικό. 
Ο τρίτος πυρήνας προμήθευε την οργάνωση με τα υπεξαιρεθέντα φάρμακευτικά σκευάσματα από το Λαϊκό Νοσοκομείο. 
Ο τέταρτος πυρήνας προμήθευε τον πρώτο με τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αποσπούσαν παράνομα από τα δημόσια νοσοκομεία, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα φαρμακεία ιδιωτών. 

Υπερβαίνει τα  13,5 εκατ. ευρώ η ζημιά  για το Δημόσιο - Τρεις καταζητούμενοι 

Η ζημιά σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου ανέρχεται σε τουλάχιστον 13.690.375 ευρώ και αντιστοιχεί στην αξία 14.401 φαρμακευτικών σκευασμάτων την περίοδο δράσης της οργάνωσης 2013-2016, όπως προέκυψε από τα τιμολόγια. Το σύνολο της αξίας των σκευασμάτων που συνταγογραφήθηκε από τους εμπλεκόμενους (ιατρούς) ανέρχεται σε 90.203 ευρώ. Η αξία των κατασχεμένων φαρμάκων ανέρχεται σε 307.258 ευρώ.
Συνολικά, μέχρι στιγμής, 38 κατηγορούνται για την υπόθεση της παράνομης διακίνησης φαρμάκων, ενώ για 3 εξ αυτών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται.
Μεγάλα χρηματικά ποσά σε σκοτεινές διαδρομές 
Στο προανακριτικό υλικό αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Από τον έλεγχο των τιμολογίων που πραγματοποιήθηκε από προέκυψε, μεταξύ άλλων, ότι για τα έτη 2013-2016 έχουν εκδοθεί: ί) τιμολόγια για αγορά φαρμάκων κυρίως ελληνικής προέλευσης, υψηλού κόστους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης, από εταιρεία με έδρα το Καίρο προς το φαρμακείο εμπλεκόμενου στην υπόθεση  και
ίί) τιμολόγια πώλησης των ιδίων φαρμάκων, από το εν λόγω φαρμακείο προς τη φαρμακαποθήκη Γερμανίας, καθώς και άλλη εταιρεία στην Ελβετία. Σημειώνεται ότι, με βάση τα εν λόγω τιμολόγια, το συνολικό χρηματικό ποσό αγορών του φαρμακείου από το εξωτερικό ανέρχεται σε 24.913.375 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό πώλησης υπολογίζεται σε 25.073.196 ευρώ».
Τι εντόπισαν οι Γερμανοί 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την έως  τώρα προανάκριση προκύπτει ότι οι Γερμανικές Αρχές διαπίστωσαν -κατόπιν ελέγχου που διενήργησαν σε γερμανική φαρμακαποθήκη- ότι εισήγαγε σημαντικές ποσότητες φαρμάκων νοσοκομειακής χρήσης και υψηλού κόστους από φαρμακείο ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων. Παράλληλα, στο χώρο της φαρμακαποθήκης βρέθηκαν φαρμακευτικά προϊόντα με ελληνική επισήμανση, χωρίς ταινία γνησιότητας.
Οι άγνωστοι γιατροί 
Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται και δυο γιατροί οι οποίοι εμφανίζονται να προβαίνουν σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, σε βιβλιάρια ασφαλισμένων ενώ παράλληλα « στρατολογούσαν» και άλλους συναδέλφους τους να λάβουν μέρος στην απάτη.
Επίσης η πιθανή συμμεττοχή εννέα γιατρών διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρρήτου προκύπτει η εμπλοκή στην υπόθεση και άλλων γιατρών τα στοιχεία των οποίων, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθούν. 

Τι λένε οι σύλλογοι καρκινοπαθών
Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Ματίνα Παγώνη, χαρακτηρίζει το θέμα «βόμβα στον χώρο της υγείας» και  ζητά την «παραδειγματική τιμωρία των ενόχων», επιρρίπτει ευθύνες και στις διοικήσεις των νοσοκομείων και καλεί τους ασθενείς να μη χάσουν την εμπιστοσύνη τους στα νοσοκομεία. Επίσης καλεί το υπουργείο Υγείας «να αναλάβει τις ευθύνες του σ' αυτό το θέμα».
Οργή και προβληματισμό εκφράζει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΟΚ), που εκπροσωπεί 28 οργανώσεις ασθενών με καρκίνο απ' όλη την Ελλάδα και παράλληλα κάνει  λόγο για ανοχύρωτο σύστημα υγείας και εθνική ανάγκη για Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών.
Όπως εκτιμούν οι οργανώσεις ασθενών με καρκίνο, αυτά συμβαίνουν διότι εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει και δεν εφαρμόζεται κανένα σχέδιο εσωτερικού ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας των διαδικασιών διακίνησης ακριβών αντινεοπλασματικών φαρμάκων, που να περιλαμβάνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-5-2018 από directNEWS.gr
ΣΥΝΑΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ , ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ BLOG tromaktiko :

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτοί είναι οι γιατροί, φαρμακοποιοί και νοσηλευτές πίσω από τη μπίζνα με τα αντικαρκινικά φάρμακα - Όλα τα ονόματα

Σε μια αποκάλυψη που συζητήθηκε από όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας προχώρησε στο χθεσινό φύλλο της η εφημερίδα "ΜΠΑΜ", αφού από την πρώτη στιγμή είχε στα χέρια της όλα τα στοιχεία και ονόματα για την μπίζνα του αιώνα με τζίρο που ξεπερνούσε τα 23 εκατ. ευρώ αντικαρκινικών φαρμάκων που "έκλεβαν" από δημόσιο νοσοκομείο και φαρμακεία...
Σε περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζουν αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας τον τζίρο της μαφίας των φαρμάκων που έκλεβε πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα από δημόσια νοσοκομεία και φαρμακεία με τη βοήθεια γιατρών και νοσηλευτών. Τα μέλη της σπείρας έστελναν τα σκευάσματα, η αξία των οποίων έφτανε έως και τα 3.500 ευρώ, σε Γερμανία, Ιταλία και Ελβετία.

Ηγετικά στελέχη είναι ο 70χρονος Αιγύπτιος Deyab Hussein Mohammed Rabie, ο 64χρονος Μανώλης Βαρβέρης, διαχειριστής της φαρμακαποθήκης Farmilia A.E., της οποίας για πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο έχει τον γιο του Νικόλαο – Χρήστο (ο γιος δεν κατηγορείται), ενώ ιδιοκτήτρια του φαρμακείου – φαρμακαποθήκης «κόμβου» της εγκληματικής ομάδας που βρίσκεται στην οδό Σκρα 40 στην Καλλιθέα είναι η 57χρονη Ιωάννα Ραντοπούλου.



Η 32χρονη υπάλληλος του φαρμακείου της Καλλιθέας Σταυρούλα Καλαματιανού διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στις διεκπεραιώσεις των κλαπέντων φαρμάκων, αφού εκτελεί τις παραγγελίες και μιλάει με το εξωτερικό για την αποστολή τους.



Τα αδέρφια, 28 και 31 ετών, «μεταφορείς» των φαρμάκων, είναι οι Δημήτρης και Θοδωρής Λιαρόπουλος.

Στην απάτη εμπλέκονται επίσης ο 59χρονος συνταξιούχος πρώην νοσηλευτής του Λαϊκού Νοσοκομείου Δήμητρης Λαγούδης, που οργάνωνε και υπεξαιρούσε από το Λαϊκό Νοσοκομείο τα αντικαρκινικά σκευάσματα, με τη συνδρομή της εν ενεργεία 53χρονης νοσηλεύτριας στο τμήμα διάλυσης κυτταροστατικών Κατερίνας Καταπόδη, αλλά και της 49χρονης νοσηλεύτριας στο ογκολογικό τμήμα Γεωργίας Πατήλα.

Το χρονικό της απάτης και της σύστασης της εγκληματικής ομάδας

Η κομπίνα χρονολογείται από το 2013, όταν ο 70χρονος Αιγύπτιος Deyab Hussein Mohammed Rabie,που διαμένει μόνιμα στη Γερμανία, έφτιαξε φαρμακευτική εταιρεία με έδρα την Αίγυπτο και ένα φαρμακείο και φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στην οδό Σκρα 40 στην Καλλιθέα. Θεωρητικά έστελνε τα σκευάσματα κατά του καρκίνου στη χώρα μας, αλλά πρακτικά αυτό που έκανε ήταν να αφαιρεί σκευάσματα από το Λαϊκό Νοσοκομείο και αποθήκες του ΕΟΠΥΥ και να τα στέλνει στις χώρες της Ευρώπης όπου τα υπερτιμολογούσε. Μάλιστα, ήταν τόσο επαγγελματικά δομημένη η σπείρα, που είχαν φτιάξει για τους σκοπούς διακίνησης φαρμακείο και φαρμακαποθήκη και στη Γερμανία, όπου σταθερό πελατολόγιο πλήρωνε διπλάσιες τιμές από αυτές της Ελλάδας για να λαμβάνει τα φάρμακα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν σε αποθήκες, κουτιά και ψυγεία σπιτιών, φάρμακα αξίας 300.000 ευρώ. Τα μέλη της μαφίας είχαν στρατολογήσει «μαϊμού» καρκινοπαθείς που έπαιρναν τα σκευάσματα και στη συνέχεια τα παρέδιδαν στα μέλη της σπείρας. Αυτοί έπαιρναν ένα καλό «μεροκάματο» για τις υπηρεσίες τους.


Ο δεύτερος τρόπος με τον οποίο υπεξαιρούσαν τα φάρμακα ήταν η παροχή μειωμένης δόσης σε πραγματικούς καρκινοπαθείς. Πρακτικά, αντί να δίνουν 500 ml που όριζε η δοσολογία, έδιναν 300 ml, ενώ το υπόλοιπο το επανασκεύαζαν και το έστελναν στο εξωτερικό. Τα φάρμακα μετέφερε στο εξωτερικό ο ίδιος ο 70χρονος εγκέφαλος με εικονικά τιμολόγια ή ακόμη και μέσω μεταφορικής εταιρίας courier. Έπαιρναν τα προς αποστολή δέματα με τα φάρμακα από φαρμακαποθήκη και τα έστελναν αεροπορικώς. Η αποθήκευση ήταν τόσο κακής ποιότητας, που τα φάρμακα καθίσταντο επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Βασικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση έπαιζαν η 53χρονη Κατερίνας Καταπόδη και η 49χρονη Γεωργία Πατήλα, νοσηλεύτριες -όπως αναφέραμε- και οι δύο στο Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς ήταν εκείνες που είχαν πρόσβαση στα φάρμακα. Τις είχε «στρατολογήσει» ο συνταξιούχος 59χρονος πρώην νοσηλευτής του νοσοκομείου Δήμητρης Λαγούδης.

Όσο απίστευτο και αν μοιάζει, τα μέλη τη μαφίας των φαρμάκων έκρυβαν φάρμακα σε ένα ιχθυοπωλείο στην Καλλιθέα και σε ένα ανθοπωλείο στο Παγκράτι, όπου τα αποθήκευαν σε πάγο για 24 ώρες μέχρι να έρθει η στιγμή της μεταφοράς τους στο εξωτερικό.

Ο «μηχανόβιος» και το «ΑΒΑ»

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες των φαρμάκων που ήθελαν να υπεξαιρέσουν από τα νοσοκομεία και τα δημόσια φαρμακεία. Έτσι λοιπόν χρησιμοποιούσαν τα αρχικά γράμματα των σκευασμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά… θέλω το «Ο», το «ΜΑ» το «ΣΤΕΛΑ» και το «ΑΒΑ». Δύο εκ των μελών δε είχαν και συγκεκριμένα ονόματα. Ο 64χρονος υπαρχηγός εις βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για κάθειρξη 11 ετών ήταν ο Μανώλης Βαρβέρης ή «Έλληνας», ενώ ένα μέλος του σκληρού πυρήνα της σπείρας ήταν ο «μηχανόβιος».

Για την εξάρθρωση της σπείρας τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας εργάζονταν τους τελευταίους 6 μήνες, ενώ το κουβάρι της δράσης της μαφίας ξεκίνησαν να ξετυλίγουν αστυνομικοί από τη Γερμανία.

Η εγκληματική οργάνωση διαρθρώνονταν σε τέσσερις πυρήνες, ο καθένας με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη ενεργό δράση, ως ακολούθως:

– Ο πρώτος πυρήνας είχε κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση των στόχων της οργάνωσης, καθώς αναλάμβανε την παράνομη προμήθεια των φαρμάκων από τα μέλη των άλλων πυρήνων και την αποθήκευση και εξαγωγή αυτών στο εξωτερικό, συμφώνα με τις παραγγελίες και τις συμφωνηθείσες τιμές πώλησης. Μέλη του πυρήνα διαχειρίζονταν το φαρμακείο 70χρονου συλληφθέντος, προκειμένου να προσδίδουν νομιμοφάνεια στα φάρμακα που εξήγαγαν στο εξωτερικό, εκδίδοντας προς τούτο σχετικά εικονικά τιμολόγια με παραλήπτη φαρμακαποθήκη.

– Ο δεύτερος πυρήνας εκτελούσε παρόμοιες δραστηριότητες με τον πρώτο πυρήνα, με τη διαφορά ότι δρούσε υπό την κάλυψη φαρμακαποθήκης, πραγματοποιώντας συναλλαγές με το προαναφερόμενο φαρμακείο. Παράλληλα, μέρος των μεταφορών των φαρμάκων στο εξωτερικό αναθέτονταν σε δύο μέλη του, τα αδέρφια Δημήτρη και Θοδωρή Λιαρόπουλο, οι οποίοι αναλάμβαναν τη συσκευασία και αποστολή στο εξωτερικό αεροπορικώς.

– Ο τρίτος πυρήνας είχε αναλάβει την προμήθεια του πρώτου πυρήνα με τα φαρμακευτικά σκευάσματα, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα των μελών του ως νοσηλευτικού προσωπικού σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, απ’ όπου υπεξαιρούσαν φαρμακευτικά σκευάσματα και στη συνέχεια τα διοχέτευαν στο εξωτερικό.

– Ο τέταρτος και τελευταίος πυρήνας προμήθευε τον πρώτο με φαρμακευτικά σκευάσματα, που περιέρχονταν στην κατοχή τους από νοσοκομεία και φαρμακεία, εκμεταλλευόμενα την επαγγελματική τους ιδιότητα, καθώς ως ιατροί συνέτασσαν ιατρικές πιστοποιήσεις ασφαλισμένων, βεβαιώνοντας ψευδώς ότι πρόκειται για πάσχοντες από ογκολογικές ή άλλες σοβαρές παθήσεις. Πρόκειται για τον 61χρονο γιατρό Λάζαρο Παπακωνσταντίνου και τον 59χρονο γιατρό Παναγιώτη Κασαπίδη.

Από την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα 2013 έως 2016 εκδόθηκαν εικονικά τιμολόγια αγοράς φαρμακευτικών σκευασμάτων από εταιρεία με έδρα την Αίγυπτο, προς το προαναφερόμενο φαρμακείο, συνολικής αξίας 24.913.375 ευρώ, ενώ, σύμφωνα με την αξία των επίμαχων τιμολογίων πώλησης φαρμακευτικών σκευασμάτων στο εξωτερικό, που εκδόθηκαν από το ίδιο φαρμακείο, τα έσοδα από την εγκληματική δραστηριότητα υπολογίζονται στα 25.073.196 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε συνολική ποσότητα 14.401σκευασμάτων.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τη δράση της οργάνωσης, λαμβάνοντας υπόψη την κατώτερη φαρμακευτική τιμή των ανωτέρω σκευασμάτων, ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στα 13.690.376 ευρώ.

   

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αποτιμηθούν ο ακριβής όγκος των παράνομων διακινούμενων φαρμακευτικών σκευασμάτων, η συνακόλουθη ζημία του Δημοσίου και το κέρδος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

– Μεγάλος αριθμός φαρμακευτικών σκευασμάτων συνολικής αξίας 307.258 ευρώ,

– Το χρηματικό ποσό των 63.815 ευρώ,

– 9 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

– Ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα,

– Συσκευές κινητών τηλεφώνων και πλήθος καρτών SIM,

– Κάρτες ανάληψης διαφόρων τραπεζικών ιδρυμάτων,

– Πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων

Οι χώροι όπου κατασχέθηκαν τα ανωτέρω σκευάσματα-φάρμακα δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια για την αποθήκευση και διακίνησή τους και κρίνονται ακατάλληλοι, με αποτέλεσμα τα εν λόγω φάρμακα να κρίνονται ως επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.