Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΖΗΤΑ ΜΕ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ !!!

ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΙΜΜΕΛΗΜΑ ΤΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, ΖΗΤΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ....

gewrgiou 14-9-2015

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το έλλειμμα του 2009 μετά την αναίρεση που άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατά του υπ' αρίθμ. 1149/2015 βουλεύματος του Συμβουλίου Εεφετών Αθήνας. Το επίμαχο βούλευμα παρέπεμπε τον πρώην πρόεδρο...
της  Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου να δικαστεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Αθηνών μόνο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός ασκώντας την αναίρεση ζητά να δικαστεί ο Ανδρέας Γεωργίου  και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορά στην τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009 «με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στο μνημόνιο», για το οποίο η κρίση του Συμβουλίου Εφετών ήταν απαλλακτική. 
Υπενθυμίζεται, ότι το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας εμ το βούλευμά του παρέπεμψε τον Ανδρέα Γεωργόυ να δικαστεί  μόνο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος που είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική θέση που κατείχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενώ ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.
Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου είχαν αποφανθεί να μη γίνει κατηγορία για τον κ. Γεωργίου και δύο ακόμα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, τους Κωνσταντίνο Μολφέτα και Αθανασία Ξενάκη, για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορούσε την τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009 "με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας σε μνημόνιο".  Κι αυτό γιατί κατά την κρίση τους: «ουδόλως προέκυψε ότι οι αξιολογήσεις αυτές στηρίχθηκαν σε αναληθή στατιστικά μεγέθη», και πως "ακόμη και αν η γνωστοποίηση του ελλείμματος στο 15,4% του ΑΕΠ προς της Eurostat θεωρούνταν ως αναληθής και πάλι, δεν στοιχειοθετείται έγκλημα, γιατί «σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του ιδρυτικού της ΕΛΣΤΑΤ νόμου, η αναγόμενη στις αρμοδιότητες της παραγωγή και δημοσίευση στατιστικών της χώρας, προβλέπεται απλώς ως κριτήριο προς λήψη, αξιολόγηση, χάραξη και διαμόρφωση πολιτικών, οι οποίες ουδόλως δύνανται να θεωρηθούν έννομες συνέπειες».
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η αντεισαγγελέας Α.Π. Ξένη Δημητρίου ήταν η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν αυτός που είχε προτείνει τον Ανδρέα Γεωργίου για την θέση του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ.
Τον τελικό λόγο για το αν θα αναιρεθεί ή όχι το βούλευμα για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ τον έχει το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου. 
Πηγή : directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.