Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ??? ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΡΟΚΑΝΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΑ .....''ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ'' ???


ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ......
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ???





Βρήκαμε το αίτημα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας για ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ......
Το οποίο σχολείο παραμένει κλειστό και δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια, όπως μας πληροφόρησε η Α΄θμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τα παιδιά μεταφέρονται στο Δημοτικό Σχολείο ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ....
Και για το οποίο ζητάει ο Δήμος 820.000,00 ΕΥΡΩ !!!
ΔΕΙΤΕ :

https://diavgeia.gov.gr/luminapi/api/decisions/%CE%92%CE%99%CE%9A%CE%96%CE%A9%CE%9A%CE%9D-%CE%9D%CE%A3%CE%93/document?inline=true

Δεν καταφέραμε να εξακριβώσουμε αν τελικά το έργο έχει προχωρήσει για χρηματοδότηση, γιατί όπως διαπιστώνετε από το πρακτικό του Δ.Σ. η ένταξή του αφορά τα κονδύλια του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. και η ''συνεργασία'' για την υλοποίησή του, απέβλεπε στην ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. που είναι ανώνυμη εταιρεία της Περιφέρειας και ΔΕΝ ανεβάζει τα έξοδά της και τις χρηματοδοτήσεις της στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έχει δε γίνει πάρα πολλές φορές αντικείμενο διαπληκτισμών της Περιφερειακής Αρχής και της αντιπολίτευσης, το θέμα αυτό, όπως και η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. !!!
Ποιός είναι υπεύθυνος να ελέγχει την χρηστή διαχείριση των κονδυλίων ΕΣΠΑ που φεύγουν για τις .....ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ και σπαταλιούνται σε έργα άλλοτε ανύπαρκτα κι άλλοτε άχρηστα για τους πολίτες ???
Ποιός ελέγχει σε ποιούς αποδίδονται προς επιχειρηματική δραστηριότητα, τέτοια σχολεία και άλλα δημόσια κτήρια, ΑΦΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ  και αν αυτή είναι η καλύτερη ανταπόδοση στην κοινωνία της αποδοτικότητας των ΕΣΠΑ.......ή αν τελικά μιλάμε για ''αρπαχτές'' επιτήδειων που οργανώνουν τις δραστηριότητές τους, με λεφτά που έρχονται από την Ευρώπη για τον κόσμο που δεν τα μαθαίνει ποτέ ???


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.