Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ Ν.Δ. ''ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ 50 ΨΗΦΟΥΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ'' ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ....

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ - Ολόκληρο το παρασκήνιο και η εσωκομματική μάχη
«Ανεβαίνει το εσωκομματικό θερμόμετρο» στο κόμμα της λεωφόρου Συγγρού, όσο πλησιάζει η , Παρασκευή, οπότε και λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Αρκετοί είναι αυτοί που διεκδικούν την προεδρία του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βουλευτές και πρώην υπουργούς στη πρώτη γραμμή των "υποψηφίων αρχηγών", αλλά και εξωκοινοβουλευτικούς με πολιτική θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι διεκδικητές της "επόμενης ημέρας" που μπήκαν στην κούρσα της διαδοχής μέχρι αυτή τη στιγμή είναι οι παρακάτω:
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος από τους υποψήφιους που «κατέβηκε» στην κούρσα της διαδοχής και έχει συλλέξει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών. Ο βουλευτής της ΝΔ, σύμφωνα με σημερινή του δήλωση, έχει λάβει και την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση για την υποψηφιότητα του, από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη. 
Ο ίδιος ωστόσο έχει ήδη ξεκινήσει την "μάχη της διαδοχής" με συνεχείς παρεμβάσεις στα Μέσα Ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποσχόμενος βαθιές αλλαγές στη ΝΔ.
Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Ο κ. Μεϊμαράκης, με δήλωση που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι «Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο ίδιος είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Σημειώνεται ότι ανοικτά υπέρ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, για την αρχηγία της Ν.Δ, τάχθηκαν οι (βουλευτής Δωδεκανήσου) Μάνος Κόνσολας και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος
"Δυσαρέσκεια για τον Παπαμιμίκο"
Πληροφορίες από το περιβάλλον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τον θέλουν να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις κινήσεις του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, σύμφωνα τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως αναφέρεται, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη θεωρούν «ανεπίτρεπτο και ασυμβίβαστο, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ και γραμματέας του κόμματος να τάσσεται υπέρ κάποιου υποψηφίου».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έκαναν επ'αυτού συστάσεις στον κ.Παπαμιμίκο από την Παρασκευή το απόγευμα χωρίς αποτέλεσμα.
Στο θέμα παρενέβη και το περιβάλλον του υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, μετά από ερώτηση σχετικά με όσα αναφέρουν από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για τον γραμματέα της ΝΔ, έλεγαν τα εξής: «Οι κινήσεις του κ. Παπαμιμίκου υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έχουν υποπέσει και στη δική μας προσοχή και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει απόλυτο δίκιο καθώς αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο». 
Απόστολος Τζιτζικώστας
Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Σε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Τζιτζικώστας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν εκφράζεται σήμερα από κανέναν».
«Θα φτάσω μέχρι τέλους» επιμένει ο κ. Τζιτζικώστας απαντώντας στα σενάρια ότι τελικά θα κάνει πίσω γιατί δεν συμπληρώνει τις 50 υπογραφές.
Ωστόσο ο Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας στον RealFm 97,8 τις εξωκοινοβουλευτικές υποψηφιότητες για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε ότι στις εξωκοινοβουλευτικές υποψηφιότητες υπάρχει ένα απόλυτο κόλλημα εκλογιμότητας μέχρι το 2019, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει ότι αν γίνουν εκλογές το 2018, ένας εξωκοινοβουλευτικός υποψήφιος, δεν θα μπορεί  να θέσει υποψηφιότητα και τελικά να σηματοδοτεί την απουσία του από την Βουλή. 
Άδωνις Γεωργιάδης
Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε μέσω twitter o Άδωνις Γεωργιάδης
"Θέτω τον εαυτό μου και την πορεία μου στην πολιτική στην κρίση των Στελεχών, των Ψηφοφόρων και των Φίλων της Νέας Δημοκρατίας" έγραψε.

Παναγιώτης Ψωμιάδης
Επιστολή στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας,με την οποία τους ζητεί να στηρίξουν με την υπογραφή τους την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του κόμματος απέστειλε ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα για τη Νέα Δημοκρατία και το 2009, απευθύνει με τη νέα του υποψηφιότητα μήνυμα συστράτευσης, ώστε η ΝΔ «να μην καταντήσει ένα μικρό κόμμα με μονοψήφια ποσοστά» και τονίζει πως η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να βάλει τέλος στον «κατήφορο» και να σηματοδοτήσει την επιστροφή της Παράταξης στις ρίζες της
Ο κ. Ψωμιάδης ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αν στο τέλος είναι μόνο δύο οι υποψήφιοι και συγκεκριμένα οι κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε ο ίδιος θα παραιτηθεί της υποψηφιότητάς του, καθώς πιστεύει ότι αυτοί είναι οι καταλληλότεροι στην παρούσα φάση.
Ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας στον FOCUS FM 103,6, αποκάλυψε ότι έχει συγκεντρώσει 17 μέχρι στιγμής υπογραφές από την πολιτική γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πρόσθεσε ότι τα στοιχεία που του έστειλε η «σάπια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, Συγγρού, προκειμένου να αποστείλει σχετικό υλικό με τις θέσεις του, είναι σε μεγάλο βαθμό λανθασμένο, όσον αφορά τις ταχυδρομικές, ηλεκτρονικές διευθύνσεις κτλ. «Τι θέλετε να κάνω», αναρωτήθηκε στη συνέχεια.
Δένδιας, Κεφαλογιάννη και Κικίλιας
Ανάμεσα στα ονόματα που ακούστηκαν, και «ανακυκλώνονται», για πιθανή υποψηφιότητα τους για την Προεδρία της ΝΔ, είναι ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας.
Σαράντος Ευσταθόπουλος
Μία νέα υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ήρθε από τον Σαράντο Ευσταθόπουλο, έναν 33χρονο ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα του διαδικτύου, της επικοινωνίας και της διαφήμισης.
Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Παλιά Κοκκινιά του Πειραιά. Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται εδώ και 6 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Εργάστηκε ως Γενικός Διευθυντής του Ομίλου DPG (Newsbomb.gr) για 4 έτη και ως Διευθυντής Διαδικτυακών Μέσων του Ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για 1 έτος.
Είναι ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ενημερωτικού site του Πειραιά Piraeuspress.gr και Πρόεδρος της Ένωσης Τοπικών Ενημερωτικών Sites, ενώ παράλληλα εργάζεται ως Σύμβουλος Στρατηγικής & Επικοινωνίας της Διαφημιστικής Εταιρίας DIGITAD PC.
Διετέλεσε Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά επί θητείας Βασίλη Μιχαλολιάκου και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.
Ηλίας Ζαρκάδας
Με την ιδιότητα του «Απλού Πολίτη», καταλήγει η ανακοίνωση για την υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας ο Ηλίας Ζαρκάδας, ο οποίος, μέσω Facebook, κατεβαίνει στην κούρσα της διαδοχής για το κόμμα της Λεωφόρου Συγγρού.
«Με αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου για την θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει ο Ηλίας Ζαρκάδας στο Facebook και συνεχίζει:
«Ανεβαίνω ως Υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να οδηγήσω την Ελλάδα στο υψηλότερο βάθρο εκεί όπου ανήκει. Για να δώσω ΠΡΟΣΒΑΣΗ σε όλους τους πολίτες στην Εργασία και στην Ευημερία.
Θα κάνουμε όλοι μας ένα βήμα πίσω στον εγωισμό, στην ιδεολογία, στο μίσος και την απογοήτευση και θα βάλουμε όλη μας την μαστοριά για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, ακριβώς όπως το είχαμε κάνει μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σας καλώ να υποστηρίξετε την Υποψηφιότητα μου για την θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και να μου επιτρέψετε να οδηγήσω την Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα στην εποχή της Αφθονίας και της Ευημερίας.
Στις επόμενες μέρες θα ανακοινώσω το πρόγραμμα μου βασισμένο σε καινοτόμες πράξεις για ταχεία ανασυγκρότηση της χώρας.
Σας ευχαριστώ.
Ηλίας Ζαρκάδας
Απλός Πολίτης»
Μάρκος Πανέττας
Ο Μάρκος Πανέττας, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ. Ο 43χρονος είναι μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας στην Κηφισιά και πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της περιοχής.
Σε δήλωσή του αναφέρει:
«Χρειάζεται η νέα ηγεσία να μην έχει τα χαρακτηριστικά ενός επαγγελματία πολιτικού, που είναι κλεισμένος μέσα στον γυάλινο πύργο του κόμματος και της οικογενειοκρατίας. Με τη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, δίνεται στην Νέα Δημοκρατία μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξει και να έρθει κοντά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.
Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται η νέα ηγεσία να μην έχει τα χαρακτηριστικά ενός επαγγελματία πολιτικού, που είναι κλεισμένος μέσα στον γυάλινο πύργο του κόμματος και της οικογενειοκρατίας.
Για αυτό το λόγω αποφάσισα, να διεκδικήσω το δικαίωμα να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Θεωρώ ότι το κόμμα χρειάζεται την δυναμική ανθρώπων της αγοράς, αυτοδημιούργητων, με εμπειρία και άποψη για την πραγματική οικονομία και λύσεις για την ανάκαμψη της αγοράς. Που θα αγγίζουν τα προβλήματα των πωλητών, και θα τους δίνουν ουσιαστική ελπίδα, για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους».
Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την ερχόμενη Παρασκευή και προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους είναι να έχουν τις υπογραφές 50 μελών της ΠΕ ή του 1/10 των μελών του τελευταίου συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.