Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ''ΜΑΓΕΙΡΩΝ'' ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ !!! ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ''ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ''.......

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ







Συνεχίζεται η «κόντρα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ΑΝΕΛ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν το κόμμα να μην μπαίνει στη Βουλή. Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος έκανε λόγο χθες για αλλοίωση των δημοσκοπήσεων κατ’ εντολή Αλαφούζου ενώ ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε να παραδώσει την πανεπιστημιακή του θέση ο Νίκος Μαραντζίδης, υπεύθυνος για τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
«Λάθη και αστοχίες» στη δημοσκόπηση παραδέχεται το Πανεπιστήμιο.
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε χθες, Δευτέρα, ο Πάνος Καμμένος στον Γιάννη Αλαφούζο εξερχόμενος από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Ο ΣΚΑΪ του κυρίου Αλαφούζου με τις δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ήθελε να με αφήσει εκτός Βουλής, γιατί αυτός που είχε πληρώσει τη δημοσκόπηση ήθελε να μας αφήσει εκτός», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος ενώ πρόσθεσε πως: «οι εταιρείες δημοσκόπησης ήξεραν από την περασμένη εβδομάδα τη διαφορά του 6% ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά είχαν αποφασίσει να το κρύψουν από τον ελληνικό λαό».
«Ο Αλαφούζος μέσα από τις εφημερίδες του έλεγε ότι θα είμαστε εκτός Βουλής θέλοντας να επηρεάσουν τον κόσμο. Οι δημοσκοπήσεις είναι μία τεράστια απάτη και υπάρχει δόλος», είπε ακόμη.

Κουίκ: Να παραδώσει την έδρα ο Μαραντζίδης
Σε συνέχεια των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου, ο Τέρενς Κουίκ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», έκανε λόγο για «δολοφονική επίθεση» κατά των ΑΝΕΛ.
«Η ανοχή μας εξαντλήθηκε. Έως εδώ. Από εκεί και πέρα θα τον συμπαρασύρει ένα πραγματικό "ποτάμι" νομικών αντιδράσεων από την πλευρά μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ υπογραμμίζοντας πως θεωρεί δεδομένη «την επικινδυνότητά του ή την ασχετοσύνη του, στο να μαθαίνει τα παιδιά μας την επιστήμη τους με απόλυτη διαστρέβλωση».

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας παραδέχεται «λάθη»
«Η επιστημονική έρευνα εξελίσσεται μέσα από λάθη και αστοχίες. Αυτός είναι εξάλλου και ο πυρήνας της επιστημονικής εξέλιξης», αναφέρει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας προσπαθώντας να «μπαλώσει» ό,τι μπορεί.
Επικαλούμενο ότι έχουν εμπιστευθεί το έργο του, μεταξύ άλλων, μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα αλλά και πανεπιστημιακά κέντρα ερευνών, προσπαθεί να δώσει πόντους στην αξιοπιστία και την εγκυρότητα των ερευνών του.
«Η συνεργασία της Μονάδας με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «ΣΚΑΪ» και την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» αποτελεί μέρος των ερευνητικών δραστηριοτήτων της. Η επιστημονική έρευνα εξελίσσεται μέσα από λάθη και αστοχίες. Αυτός είναι εξάλλου και ο πυρήνας της επιστημονικής εξέλιξης», αναφέρει συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο ενώ συνεχίζει ότι «η καλοπροαίρετη κριτική στις δημοσιευμένες έρευνες από τους πολίτες και την κοινωνία είναι σαφώς ευπρόσδεκτή, όπως φυσικά πρέπει να συμβαίνει σε κάθε τι δημόσιο».

Ποινικές ευθύνες σε δημοσκόπους
Όπως έγραψε το koutipandoras.gr, σύμφωνα με το άρθρο 162 του ποινικού κώδικα, επιβάλλονται συγκεκριμένες κυρώσεις σε όποιον με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις εξαπατά εκλογέα. Οι τυχόν ποινικές ευθύνες κατά των δημοσκοπικών εταιριών είναι κάτι που οφείλει πλέον να διερευνήσει εισαγγελέας.
Αναφερόμενος στα όσα έπραξαν οι δημοσκοπικές εταιρίες προεκλογικά, ο Κώστας Βαξεβάνης επισημαίνει σε άρθρο του τα εξής: «Οι δημοσκοπικές εταιρίες είναι πλέον ένα κομμάτι της παθογενούς και διαπλεκόμενης πραγματικότητας. Πρέπει να εξαφανιστούν μαζί με τη διαπλοκή. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για να απελευθερώσει τις δημοκρατικές λειτουργίες από αυτή τη μάστιγα της χειραγώγησης. Δεν χρειάζεται συγνώμη από τη μεριά τους. Χρειάζεται απλώς εισαγγελέας».
πηγή : koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.