Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ !!!


ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ, Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΣΥΠ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ - ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΤΟ ΠΑΠΕΝ ΕΒΑΛΕ ΓΕΡΟ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ .......Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ !!!



Γιώργος Πουλοκέφαλος


ΤΟ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΛΗΜΑ
Ήταν θέμα χρόνου και για τον πλέον δύσπιστο, να αποκαλυφθεί η γύμνια εκείνων, που υποτίθεται είναι θεσμικά επιφορτισμένοι με την διαχείριση των κοινών μας πραγμάτων. Το τέθριππο των μεγαλόπνοων σχεδιασμών στην Περιφέρεια της αειφορίας ,που θα έλυναν χρονίζοντα μείζονα ζητήματα ετών και ετών, φαίνεται εκτροχιάστηκε!
Οι νεόκοποι σωτήρες δεν έφεραν την πολυαναμενόμενη αλλαγή στην τελματωμένη Πελοπόννησο !
Η επιχειρούμενη λύση του μείζονος ζητήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων απέτυχε παταγωδώς. Το εγχείρημα παρέμεινε έωλο και τώρα καίγονται με αναθυμιάσεις τα τελευταία υπολείμματα της αξιοπιστίας των πειραμάτων της Περιφερειακής Αρχής και τίθενται εν αμφιβόλω οι προθέσεις αλλά και οι δυνατότητες των θεσμού του «Καλικράτη» όταν καταστρατηγούνται οι συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες.
Επί μία πενταετία σχεδόν αναδείχθηκε ως η κατ’ εξοχήν προτεραιότητα της Περιφέρειας αλλά οι ανευθυνοϋπεύθυνοι «λογάριαζαν» χωρίς τον αγανακτισμένο ξενοδόχο! Και αντί της αποδοχής της ήττας και του επιβαλλόμενου ανασχεδιασμού με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου αλλά και της ΕΕ , ώστε να μην απολεσθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος , εισπράττουμε ως αυτόχθονες πολίτες αυτής της γωνιάς, εμβρόντητοι απειλές, λεονταρισμούς, υπουργικές διώξεις, τσαμπουκάδες και επαναστατικούς δεκάρικους.
Τόση φαιδρότητα αλήθεια, που ήταν αποθηκευμένη και ανακαλύφθηκε προσφάτως?
Ο υποψιασμένος πολίτης καλείται μέσα από δηλώσεις, κραυγές να καταπιεί αμάσητα και αυτό το παραμύθι! Τάχα έγινε απόκρυψη σοβαρού εγγράφου που σχετίζεται με την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και αυτό ήταν η αιτία να καταρρεύσει ο «πύργος με τα τραπουλόχαρτα» της διαχείρισης των ΑΣΑ ,ταυτόχρονα με τους θλιβερούς χειριστές και τους φαιδρούς συμβουλάτορες.
Και το αφελές ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ένα τέτοιο μείζον θέμα αν ήταν , δεν αποκαλυπτόταν δημόσια όταν οι εγκαλούμενοι υπουργοί κατείχαν τα υπουργεία τους και ανακοινώνεται εκ των υστέρων σε ένα Περιφερειακό Συμβούλιο που δεν έχει καν στην Ημερήσια διάταξη του ως τακτικό ή έστω ως έκτακτο θέμα, τον υποτιθέμενο δόλο του υπουργού? Όταν στην επερώτηση ως γνωστόν κατά τον κανονισμό δεν επιτρέπεται γενίκευση της συζήτησης!
Η ατυχία βέβαια για το σύστημα είναι ότι ο προτεινόμενος σχεδιασμός, έπεσε πάνω σε έναν ανυποχώρητο και αξιόλογο υπουργό που γνώριζε άριστα το θέμα αλλά και τις παθογένειες της πρότασης των μελετητών και δεν είχε ανάγκη άλλων υποκείμενων συμβούλων!
Συσσωρευμένη ανικανότητα, λάθος χειρισμών και επιλογών συνθέτουν αυτό το τεράστιο θέμα που δυστυχώς χάθηκε στο βούρκο της ένοχης απραξίας.
Κάποιοι κουνάνε με θράσος απειλητικά το δάχτυλο για να καλύψουν τις δικές τους ανεπάρκειες.
Η μπάλα στην εξέδρα. Γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή. Δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι!
Ο «μάγος» ξέμεινε από κόλπα ! Χρόνια τώρα από το Απρίλη του 2014 θα υπογραφόταν η σύμβαση ! Έκτοτε έπαιρνε αναβολές κάθε τέλος του μηνός !
Και τώρα κάτω από τη πίεση των γεγονότων η ανάγκη επιβάλλει την αποδοχή του «μοιραίου»!
Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα ! Τότε που οι ψύχραιμες φωνές τολμούσαν να πουν ότι πρέπει και απαιτείται να προηγηθεί η χωροθέτηση των μονάδων διαχείρισης με επιστημονικά κριτήρια και κυρίως με συναίνεση των τοπικών κοινωνιών και όχι όπως βολεύει τους διαγωνιζόμενους και τις αδηφάγες ποικιλώνυμες εταιρείες. Που δεν θα θίγεται το περιβάλλον, που θα τηρούνται οι κοινοτικές οδηγίες για την απαράβατη αρχή της διαλογής στην πηγή. Που δεν θα πληρώνουν οι χρήστες χαράτσια εγγυημένων ποσοτήτων. Που θα γνωρίζει ο κάθε πολίτης πόσο τελικά θα του κοστίσει αυτή η φαεινή ιδέα των γιγαντοεργοστασίων , τα αχρείαστα φαραωνικά έργα , με το 35% υπόλειμμα αντί του επιβαλλόμενου 25%.
Κάποιοι δεν νοιώθουν την ανάγκη να απολογηθούν για τις αστοχίες μιας πενταετίας παρά κάτι, πειραματισμών στου « κασίδι» το κεφάλι. Για την στασιμότητα στην ανάπτυξη που έχουν προκαλέσει οι οικτρές αποτυχίες και οι ανεπάρκειες ηθελημένων επιλογών για το γινάτι, όπως έγινε για το Μουσείο της Σπάρτης !
Οι φτερωτές πυγολαμπίδες των ανούσιων μονολόγων προσγειώθηκαν απότομα και η θρυμματισμένη κοινωνία μας ξύπνησε . Κατάλαβε τα γυαλιστερά πυροτεχνήματα των ολετήρων του συστήματος εξουσίας της Περιφερειακής Αρχής. Δεν πρόκειται να ξαναδώσει « απαλλακτικό βούλευμα » στους ηγήτορες της απραξίας! Το έδωσε το 2014 οι εχέφρονες πολίτες αυτού του τόπου δεν ξεγελιούνται πλέον.
Γιατί η πολιτική δεν γίνεται με δελτία τύπου δυστυχώς! Χάθηκαν όμως πέντε ολόκληρα χρόνια περιμένοντας τους περιφερόμενους σωτήρες.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα με τα στομφώδη τιτιβίσματα!
Τούτο μόνον ενσωματώθηκε στη συλλογική μνήμη και αυτό είναι το σίγουρο, όσο και αν αναζητά το ξεθωριασμένο σύστημα δικαιολογίες.
Όσο και αν προσπαθεί να φορτώσει την αποτυχία σε άλλες πλάτες ! Τα θέατρο δεν πείθει!
Ο τιμαριούχος του Μορέως θα πρέπει να εξεύρει και να αναζητήσει άλλα πειστικά ενοχικά « ισοδύναμα»!
Η εποχή των ρεαλιστών πολιτικάντηδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί!
Μαζί με την αποτυχία του εγχειρήματος διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ας λάβουν τέλος και τα ατελέσφορα τερτίπια και μαζί τους και οι βομβίδες κρότου – λάμψης!
Όσο και αν αυτό καταρρίπτει μια ολόκληρη στρατηγική πάνω στην οποία στηρίχτηκε ολόκληρη η φιλοσοφία του συστήματος.
Μια φιλοσοφία επικίνδυνη αλλά και ξεπερασμένη !
Και βέβαια για όσους επιμένουν να κάνουν τις ιδεολογικές τους αναγωγές στο χρόνο απλά επιβεβαιώνονται και επιβεβαιώνεται ότι το «κλήμα ήταν στραβό από την αρχή……………».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.