Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ : ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ !!! ''ΕΙΣΤΕ ΑΔΥΝΑΜΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ''

ΑΣΤΡΑΨΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΠΕΣΥΠ.....
ΒΑΡΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΕΣΥΠ.....
ΕΝΕΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΟΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΣΤΟΧΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ.....





Την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 το απόγευμα συνεδρίασε το ΠΕΣΥΠ στην Τρίπολη. 
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» κ. Ν. Πατσαρίνος προχώρησε σε επερώτηση η οποία είχε να κάνει με την εκ νέου αναβολή έκδοσης απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως προς τον σχεδιασμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
Όπως ανέφερε ο κ. Πατσαρίνος, με την 220/13-8-2015 πράξη του το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε ν’ αναβάλει εκ νέου την έκδοση οριστικής Πράξης για τη νομιμότητα του ελεγχόμενου σχεδίου σύμβασης, προκειμένου: α) να διευκρινιστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αν έχει ήδη καταρτίσει νέο ΠΕΣΔΑ ή έχει προβεί σε αναθεώρησή του και β) να παρασχεθούν έγγραφες απόψεις και διευκρινήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Περιφέρειας και των Υπουργείων κατά πόσο αυτή σας η σύμβαση με ΣΔΙΤ υλοποιεί τις κατευθύνσεις του πρόσφατα εγκεκριμένου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και των προς αναθεώρηση Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).
Προέβη σε ανάγνωση του ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ της παράταξής του, το οποίο αμφισβήτησε ο κ. Πέτρος Τατούλης λέγοντας πως ''είναι η επερώτηση που έρχεται από την Κουμουνδούρου'' για να λάβει την απάντηση πως είναι μόνο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που είχε εκδοθεί μερικές μέρες πριν....
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
Μέχρι πρότινος δεσμευόταν ο Περιφερειάρχης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι από μέρα σε μέρα το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκρίνει την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» και έτσι θα ολοκληρωθεί το μεγαλόπνοο σχέδιό σας για να ξεκινήσει το υπ’ αριθμόν 1 έργο σας.
Με την 220/13-8-2015 πράξη του όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε ν’ αναβάλει εκ νέου την έκδοση οριστικής Πράξης για τη νομιμότητα του ελεγχόμενου σχεδίου σύμβασης, προκειμένου α) να διευκρινιστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αν έχει ήδη καταρτίσει νέο ΠΕΣΔΑ ή έχει προβεί σε αναθεώρησή του και β) να παρασχεθούν έγγραφες απόψεις και διευκρινήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Περιφέρειας και των Υπουργείων κατά πόσο αυτή σας η σύμβαση με ΣΔΙΤ υλοποιεί τις κατευθύνσεις του πρόσφατα εγκεκριμένου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και των προς αναθεώρηση Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).
Κοντολογίς προκύπτει ότι, αυτό που χρόνια σας λέμε, η σύμβασή σας με ΣΔΙΤ δεν ακολουθεί τις κατευθύνσεις των ευρωπαϊκών και ελληνικών οδηγιών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά «κινείται» στα συμφέροντα εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος των συμφερόντων του δημοσίου και του περιβάλλοντος.
Με δεδομένα ότι:
– Πρόσφατα εγκρίθηκε ο ΕΣΔΑ (ανάρτηση 24.7.2015) αφού προσαρμόστηκε στις οδηγίες 2008/98/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του νόμου 4042/2012.
– Προβήκατε στην πρόχειρη – κατευθυνόμενη αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση και συζήτηση στην Περιφέρεια και στα συλλογικά της όργανα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε σας επιστράφηκε σαν απαράδεκτη από το Υπουργείο Εσωτερικών.
– Προϋπόθεση για να ενταχθεί η χρηματοδότηση οποιουδήποτε έργου στο πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι να είναι προσαρμοσμένο στις οδηγίες του νέου ΕΣΔΑ και ΠΕΣΔΑ.
– Παρά την αναφορά για πιθανή ένταξη έργου ΣΔΙΤ για τ’ απορρίμματα στην Περιφέρειά μας σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της νέας περιόδου συνέχισαν οι δηλώσεις των πρόσφατων – προηγούμενων αρμόδιων Υπουργών για απόρριψη του συγκεκριμένου έργου σας στην Πελοπόννησο.
– Έχετε από το 2010, που αναλάβατε την Περιφέρεια, γι’ αυτό το «μεγάλο» σας έργο δαπανήσει για μελέτες, συμβουλές, νομικές υποστηρίξεις κ.ά. πάνω από 600.000 €.
– Για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα επιδιώξατε και διαχειριστήκατε στην Περιφέρεια μόνοι σας το σύνολο των προβλημάτων για τ’ απορρίμματα και μόλις τελευταία το «στρίψατε» ψάχνοντας να βρείτε συνενόχους στη χείριστη διαχείρισή σας. Πάντα όμως επικαλείστε ότι συνεργάζεστε άψογα μ’ όλους τους Δήμους.
Ρωτάμε:
1) Με δεδομένο ότι υπάρχει προγραμματισμός μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου 2015 για την ανάγκη αναθεώρησης – προσαρμογής των Περιφερειακών Σχεδιασμών στις κατευθύνσεις του νέου ΕΣΔΑ σε τι ενέργειες άμεσα και στο επόμενο διάστημα θα κάνετε γι’ αυτό; Θυμίζουμε ότι σ’ άλλες Περιφέρειες της χώρας αυτό ήδη έχει γίνει ή γίνεται.
2) Γνωρίζετε στα πλαίσια της συνεργασίας σας με τους Δήμους της Περιφέρειας πόσα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων έχουν ξεκινήσει να συντάσσονται από τους Δήμους και σε ποια φάση βρίσκονται;
3) Προτίθεστε μ’ όλες αυτές τις σοβαρές και ραγδαίες εξελίξεις για την διαχείριση των απορριμμάτων να ενημερώσετε και να ληφθούν αποφάσεις από τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας και από τους ενδιαφερόμενους φορείς σ’ όλους τους Δήμους;
4) Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά η χώρα μας θα προσαρμόσετε ή θα εγκαταλείψετε τα αποτυχημένα σχέδιά σας για τη διαχείριση των απορριμμάτων μιας και επιφέρουν μεγάλο κοινωνικό, οικονομικό, θεσμικό και περιβαλλοντικό κόστος.
Καλαμάτα 28/8/2015
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Πελοπόννησος Πρώτα»
ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ
Ακολούθως ο κ. Ν. Πατσαρίνος καυτηρίασε την παρούσα κατάσταση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων...
''Ο διαγωνισμός αυτός στήθηκε για να εξυπηρετήσει συμφέροντα μεγάλων εταιριών'', είπε. 
Στη συνέχεια, η θεματική Αντιπεριφερειάχης κ. Ντίνα Νικολάκου τοποθετήθηκε επί της θέσης του κ. Πατσαρίνου :
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει χαρακτηριστεί ως η πιο βρώμικη περιφέρεια, με μεγάλα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος. Είστε σε απόλυτο πανικό, κύριε Πατσαρίνε, διότι σταματά και το περιβαλλοντικό έγκλημα και η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, και δεν υπάρχουν ιδιώτες οι οποίοι έκαναν εργολαβίες για να ρίξουν τα απορρίμματα. Δεν λέτε τίποτα για την τωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, δεν σας επιτρέπουμε να κατηγορείτε εμάς και το έργο αυτό», τόνισε.
''Πάτε και συγκρίνετε την παρανομία με τη νομιμότητα'' δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης, συμπληρώνοντας: ''Για να πούμε την αλήθεια και να τελειώνει αυτό το παραμύθι''.
Και εξακολούθησε: ''Ως Ελληνίδα ντράπηκα για τον κ. Τσιρώνη, ο οποίος θεωρεί νίκη του την προσωρινή αναβολή του Ελεγκτικού Συμβουλίου, όπως διεμήνυσε σε δηλώσεις του''.
''Κάνατε βήματα εναντίον της Πελοποννήσου και την ίδια στιγμή σε εθνικό επίπεδο ζητείτε συναίνεση, δράτε εναντίον του ελληνικού συμφέροντος. Ο έργο αυτό είναι η απόδειξη για εμάς ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και στα δύσκολα. Όσα εμπόδια και να βρούμε, το έργο αυτό θα γίνει γιατί εμείς, ότι λέμε προεκλογικά στους πολίτες το κάνουμε πράξη'' είπε η κ. Νικολάκου !!!
Ο κ. Πατσαρίνος στη δευτερολογία του επεσήμανε ότι η κυρία Νικολάκου εκμεταλλεύτηκε την απραξία των προηγούμενων διοικήσεων και συμπλήρωσε: «Με την τοποθέτηση αυτή δεν κοιτάτε μπροστά, αλλά πίσω. Πρέπει να δώσουμε μάχη να αναβαθμίσουμε δεδομένα, όπως η ανακύκλωση και η διαλογή στην πηγή».
''Δεν αντέχουμε άλλα λόγια να μας πει ο κ. Πατσαρίνος, αλλά να μας πει μια λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων'', κατέληξε αφού διέσπειρε ένταση μεταξύ των μελών του ΠΕΣΥΠ η επιθετικοτητά της στον αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας.....
Ακολούθως, ο κ. Τατούλης επιτέθηκε στον κ. Πατσαρίνο αλλά και στην πολιτική της παράταξής του συλλήβδην.
''Εσείς αποδείξετε με τα συμπεριφορά σας ότι οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις ήταν απλώς ένα σενάριο για να κοροϊδέψετε τους πολίτες και τα μέλη σας. Κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε, μας εγκαλείτε γιατί υποστηρίζουμε και θέλουμε να υλοποιήσουμε ένα έργο''.
'' Δεν υπάρχετε στην Πελοπόννησο και δεν θα υπάρξετε, είστε αδύναμοι, ανίκανοι και φτωχοί σαν την πολιτική σας. Λυπάμαι για το κατάντημά σας.'' ήταν ο.....απόηχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.