Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ 16 - 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ .

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ.



Το Υπουργείο Δικαιοσύνης με εγκύκλιό του καθόρισε τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα παραμείνουν κλειστά τα Δικαστήρια λόγω των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν από 16 έως 25 Σεπτεμβρίου, ενώ για το ίδιο διάστημα αναστέλλεται...
και η διενέργεια πλειστηριασμών.
Σημειώνεται, πάντως, ότι οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 16 Σεπτεμβρίου και δεν περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται και μετά την 16η Σεπτεμβρίου.
Επίσης, από την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων εξαιρούνται οι εκδικάσεις των κακουργημάτων (Mικτά Ορκωτά)  σε περίπτωση που λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων. Σχετική εγκύκλιο απέστειλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης προς όλα τα δικαστήρια της χώρας, τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους.
Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρινίζεται, ότι η επιμήκυνση αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων υπαγορεύθηκε εκ του γεγονότος ότι η διενέργεια των βουλευτικών εκλογών συμπίπτει με την έναρξη του δικαστικού έτους, την 16η Σεπτεμβρίου, και την ανάληψη καθηκόντων των μετατεθέντων δικαστών, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.