Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ

 ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ''ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ'' ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΟ

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΠΑΝΩΛΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.....ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ....

Κατά των αποφάσεων του ποδαριού που παίρνει η κυβέρνηση δηλαδή η Πολιτική Προστασία, δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά, που έχει φέρει καθολική και Πανελλήνια αναστάτωση στους κόλπους των κυνηγετικών συλλόγων, τάσσονται και οι κυνηγοί της Τρίπολης οι οποίοι σήμερα αυτενεργώντας συσπειρώθηκαν και βγήκαν σε μια ειρηνική διαμαρτυρία στην πόλη.

Συγκεντρώθηκαν στις 5 μ.μ. στην Πλ. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, παρ΄όλο το τσουχτερό κρύο, στο οποίο άλλωστε είναι συνηθισμένοι λόγω των συνθηκών που επικρατούν στα βουνά που συνήθως κινούνται και έκαναν μια πορεία ήσυχη με τα σκυλιά τους δίπλα, δεμένα και απόλυτα ήρεμα, μέχρι την Πλατεία Άρεως.

Ρωτήσαμε κάποιους να μας πουν τι ακριβώς γίνεται και το συμπέρασμα που βγάλαμε, ήταν πως είναι κάθετα αντίθετοι στην απαγόρευση του κυνηγιού.

Μας ανέφεραν πως το μόνο που τους επιτρέπεται, είναι ''η βόλτα με τον σκύλο τους''......

Οι λόγοι που τους έχουν εξαναγκάσει σε διαμαρτυρίες που κλιμακώνονται σε όλη την Ελλάδα, είναι τα ''περίεργα'' μέτρα που ο Χαρδαλιάς επέβαλε - τάχα για τον κινεζοϊό - αλλά που αναδίδουν περίεργες μεθοδεύσεις.




Δεδομένου ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για ΤΗΝ ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ.....δεν συνάδουν με την ελευθερία της ''βόλτας'' των κυνηγών σε τόπους ''βόλτας'' που μπορεί να είναι και τόποι κυνηγιού, (όπως π.χ. το πεδίο βολής της πόλης μας) μαζί με τα σκυλιά τους αλλά χωρίς όπλο !!!!

Επειδή δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση στις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους, εμείς αναρωτιόμαστε ΓΙΑΤΙ απαγορεύουν το κυνήγι, αλλά ΟΧΙ τις βόλτες των κυνηγών και των σκυλιών τους για άσκηση !!!

 Για να το απαγορεύουν μάλλον θεωρούν ή ξέρουν (???) πως κολλάει ο ιός από τους ανθρώπους στα δέντρα.....ή από τα δέντρα στους ανθρώπους....

Αλλά ΜΕ το όπλο ως συνοδό εξάρτημα !!!

Δηλαδή ο ΙΟΣ κολλάει με το όπλο επ΄ ώμου....αλλά δεν κολλάει όταν δεν υπάρχει όπλο !!!

Αλλιώς τι λόγο έχουν να επιτρέπουν τις πορείες στα βουνά ( των κατοίκων - κυνηγών ορεινών περιοχών π.χ. Χρυσοβίτσι !!!), κυνηγών και σκυλιών αλλά όχι κυνήγι των θηραμάτων ???

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ.....

ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.....ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ 

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟΥΣ ΜΑΣ 

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ .....

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ .....



Επίσης πληροφορηθήκαμε, πως εκτάκτως στην Βόρεια Ελλάδα, επιτρέπουν το κυνήγι κατ΄εξαίρεση !!!
Ο λόγος ???
Επειδή εισήλθε και στη χώρα μας από τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ που θερίζει, η ΠΑΝΩΛΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ, που χτυπάει και τα αγριογούρουνα, που με τη σειρά τους μπορεί να το μεταφέρουν και σε άλλα ζώα....
Όμως η περίοδος αυτή, είναι περίοδος ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ των ζώων ακόμα και των πουλιών, και το κυνήγι εγκύων ζώων....είναι βαρβαρόιτητα.
Φυσικά και οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας, έχουν ήδη καταγγείλει αυτή την ανήκουστη απόφαση και δηλώνουν πως κατεβάζουν τα όπλα και ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΥΟΦΟΡΟΥΝΤΑ ΖΩΑ....


Εκείνο που μας άφησε άφωνους, ήταν η πληροφορία πως μεθοδεύεται η καθολική στείρωση όλων των θηλυκών σκυλιών ΚΑΙ των κυνηγόσκυλων .....
ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΔΙΔΕΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΘΕΜΑΤΑ....δεν ξέρουμε ποιον ''αγαθό'' σκοπό μπορεί να εξυπηρετεί....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.