Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ : ''ΖΗΤΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ Η ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ'' .....ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΛΗΜΑ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΟΥΣ ..... ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ???ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ???

 Η ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΠΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΣΑΝ ΜΑΡΟΥΛΟΦΥΛΛΑ

ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΩΣ ''ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ''

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΕΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ......

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ .....

ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ???

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ???

ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ???

ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ.....ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ???


https://www.paraskhnio.gr/%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE/










«Ασκούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, με συνέπεια να μπαίνουμε στον διάλογο με την αναγκαία σοβαρότητα και νηφαλιότητα. Το ίδιο περιμένουμε και από την τουρκική πλευρά», υπογραμμίζει, μιλώντας στο «Π», εν όψει διερευνητικών επαφών, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Υπογραμμίζει ότι η νέα κλειστή δομή στον Έβρο αποτελεί ζήτημα εθνικής προτεραιότητας, συνδυαστικά με τα έργα αναβάθμισης της φύλαξης των συνόρων μας στην περιοχή, ενώ τονίζει ότι και το 2021, μετά τη μεγάλη μείωση των ροών το 2020, στόχος είναι η Ελλάδα να μην αποτελεί πύλη εισόδου.

.............................................................................................................................................

Θα προχωρήσει η σχεδιαζόμενη επέκταση του ΚΥΤ στον Έβρο; Υπάρχουν ήδη αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία…

Ο Έβρος αποτέλεσε προμαχώνα της ελληνοτουρκικής κρίσης του περασμένου Φεβρουαρίου. Σε τρεις ημέρες εισήλθαν 2.100 άτομα. Σε μία περίοδο όπου η αυξανόμενη και απρόβλεπτη τουρκική προκλητικότητα απαιτεί μέγιστη εγρήγορση, ετοιμότητα και προετοιμασία, η νέα κλειστή/ελεγχόμενη δομή στον Έβρο είναι ζήτημα εθνικής προτεραιότητας και αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων μας. Επιπλέον, η αναβάθμιση του φυλακίου, μαζί με τα έργα κατασκευής του φράκτη, είναι κρίσιμο βήμα για την περαιτέρω ουσιαστική μείωση των ροών και την ασφάλεια της τοπικής κοινωνίας. Είναι μέρος της Εθνικής Στρατηγικής Μετανάστευσης 2020-2021, που έχει αποφασιστεί ομόφωνα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν αφορά διαμονή, ούτε καν μακροχρόνια παραμονή αιτούντων άσυλο. Η παραμονή των αιτούντων άσυλο δεν θα υπερβαίνει τις 24 ημέρες και θα αφορά αποκλειστικά διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης. Αφορά την αυτονόητη υποχρέωση της χώρας να μπορεί να προλάβει οποιαδήποτε ακραίο σενάριο στα σύνορά μας.

Το προηγούμενο έτος, οι μεταναστευτικές ροές ήταν μειωμένες κατά 80% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία. Θα συνεχιστεί η εικόνα αυτή και το 2021;

Εργαζόμαστε στον ίδιο δρόμο και με την ίδια κατεύθυνση για να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τις μεταναστευτικές ροές. Δεν θέλουμε η Ελλάδα να είναι πύλη εισόδου. Οι μειωμένες ροές είναι «κλειδί» για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας. Θα συνεχίσουμε να φυλάσσουμε αποτελεσματικά τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορά μας και να αποδίδουμε με ταχύτητα τις αποφάσεις ασύλου. Θα συνεχίσουμε την πολιτική που οδήγησε στην αποσυμφόρηση των νησιών, που σήκωσαν άδικα και δυσανάλογα το μεγάλο βάρος της μεταναστευτικής κρίσης της Ευρώπης. Την πολιτική που μείωσε και μειώνει τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στην υπόλοιπη χώρα.

Τι γίνεται στο μέτωπο των επιστροφών παράτυπων μεταναστών; Θα είναι το 2021 έτος περισσότερων και ίσως ταχύτερων επιστροφών έναντι νέων αφίξεων;

Η Ελλάδα επανεκκινεί το πρόγραμμα επιστροφών όσων αλλοδαπών δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Καταθέσαμε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Frontex για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας. Περιμένουμε τις επίσημες απαντήσεις, τόσο από την πλευρά της ΕΕ όσο και από την πλευρά της Τουρκίας.

Σας θυμίζω ότι η διαδικασία των επιστροφών έχει σταματήσει από τις 15 Μαρτίου 2020, οπότε και η Τουρκία επικαλέστηκε τις δυσκολίες που επέφερε το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19. Δέκα μήνες μετά, οι ταχείες διαδικασίες  ελέγχων για Covid-19 στην Ελλάδα και η σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την επανέναρξη της διαδικασίας επιστροφών με ασφάλεια όσων αλλοδαπών δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας και εισήλθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πρόκειται για απαραίτητο βήμα της αυστηρής αλλά δίκαιης πολιτικής που ασκεί η Ελλάδα στο μεταναστευτικό, με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αξίες και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Συνέντευξη στον Γιώργο Ευγενίδη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.