Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

ΣΟΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΡΕΥΝΑ : ''ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ'' ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΪΟΥ !!!

ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ....

ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ .....ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΜΕΤΕΧΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ !!!

 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ : ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΑΛΑΜΠΑΣΗ !!!





ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΛΑΜΠΑΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΩΘΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - ΕΡΕΥΝΑ

ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΟΣΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΜΦΙΣΒΉΤΗΣΗ......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ :

(https://www.facebook.com/alampasis.t)

5 ημ. 
Εμβόλιο Pfizer:

Γιγαντιαία επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού!
[Χαιλαιτς της ανάρτησης
Απάτη οι μαζικοί εμβολιασμοί 11 εκ. ελλήνων από το αποτυχημένο κράτος της πατρίδας μας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα Μ Ι Σ Ά εμβόλια παγκοσμίως καταλήγουν στα σ κ ο υ π ί δ ι α λόγω διακοπής στην ψυχρή αλυσίδα που απαιτεί αποθήκευση και διανομή των εμβολίων σε θερμοκρασία ο ι κ ι α κ ο ύ ψυγείου από +2° έως + 8° C ! Αν τα μισά εμβόλια παγκοσμίως που διατηρούνται σε οικιακό ψυγείο καταλήγουν στα σκουπίδια, αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί με το εμβόλιο της Pfizer που διατηρείται στους -80° C..
Απάτη είναι το βίντεο με τους 14 υπερκαταψύκτες που φυλάσσονται σε… μυστική τοποθεσία, στους οποίους τάχα θα αποθηκευτούν 4,7 εκατ. δόσεις εμβολίων της Pfizer και 1,8 εκατ. δόσεις εμβολίων της Moderna! Η πατρίδα χρειάζεται 650 υπερκαταψύκτες μ ό ν ο στις πύλες εισόδου, και χιλιάδες μεσαίους και φορητούς υπερκαταψύκτες για την περιφέρεια και τα απομακρυσμένα χωριά.
Απάτη είναι το βίντεο με το φορτηγό της πολωνικής εταιρίας SL EXPRESS που έφερε οδικώς το εμβόλιο της Pfizer από το Βέλγιο στην Ελλάδα. Η SL EXPRESS Δ Ε Ν υποστηρίζει μεταφορές φορτίων στους -75 ° C που απαιτείται για την ασφαλή μεταφορά του εμβολίου αλλά μεταφορές φορτίων μόλις στους -20 ° C.
Απάτη είναι το βίντεο με τα φορτηγά της ελληνικής εταιρίας Intralink Logistics για τη μεταφορά των εμβολίων της Pfizer στα εμβολιαστικά κέντρα. Η μεταφορά δεν γίνεται στους -75 ° C, όπως αντίθετα γίνεται στην Μ. Βρετανία βάσει των οδηγιών της Pfizer, αλλά σε φτηνά κιβώτια isoboxes σε θερμοκρασία από +2 έως +5 °C. Η εταιρία Intralink Logistics Δ Ε Ν διαθέτει δυνατότητες βαθιάς κατάψυξης!
Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι της απάτης.]
1.
Εμβόλιο της Pfizer και βαθιά κατάψυξη
Τα νέα της Pfizer για την αποτελεσματικότητα του πειραματικού εμβολίου της για τον κορωναϊό έγιναν δεκτά σε ολόκληρο τον πλανήτη με πανηγυρισμούς και έναν αναστεναγμό ανακούφισης. Όμως, για τις κυβερνήσεις που έχουν ήδη παραγγείλει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου (μεταξύ των οποίων και η ελληνική), η διαδικασία της μεταφοράς και διανομής του σκευάσματος αποδεικνύεται ένας πραγματικός πονοκέφαλος.
Ένα σύνθετο και δαπανηρό σύστημα από αποθήκες β α θ ι ά ς κατάψυξης στα αεροδρόμια, στα αεροπλάνα, σε φορτηγά-ψυγεία και κέντρα εμβολιασμού πρέπει να στηθεί κυριολεκτικά από το μηδέν μέσα σε χρόνο-ρεκόρ.
Η σημαντικότερη ίσως δ υ σ κ ο λ ί α έγκειται στο γεγονός ότι το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να αποθηκευτεί στους -70 (μείον εβδομήντα) βαθμούς Κελσίου. Επομένως ακόμα και η μ ε τ α φ ο ρ ά του αποτελεί μία πρόκληση, αφού οι αεροπορικές εταιρείες έχουν α υ σ τ η ρ ο ύ ς π ε ρ ι ο ρ ι σ μ ο ύ ς για τον ξηρό πάγο, ο οποίος παράγει διοξείδιο του άνθρακα.
Η α π ο θ ή κ ε υ σ η του εμβολίου στα κέντρα εμβολιασμού αποτελεί έναν ακόμα πονοκέφαλο, αφού δ ε ν έχουν τα νοσοκομεία τη δυνατότητα να το διατηρήσουν παγωμένο στους -70 βαθμούς. Με την αναπλήρωση ξ η ρ ο ύ πάγου τα εμβόλια μπορούν να διατηρηθούν έως και δ έ κ α ( 10 ) η μ έ ρ ε ς σε αυτές τις συνθήκες. Όταν το εμβόλιο έχει φτάσει στο νοσοκομείο, μπορεί να αποψυχθεί, αλλά τότε θα πρέπει να χορηγηθεί εντός μ ί α ς (1) η μ έ ρ α ς, διαφορετικά χαλάει («Το εμβόλιο μπορεί να υπάρχει σεένα κανονικό ψυγείο για περίπου 24 ώρες» σύμφωνα με τον Δρ Nancy Messonnier, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Ανοσοποίησης και Αναπνευστικών Νοσημάτων των ΗΠΑ, https://abcnews.go.com/Health/pfizer-win-covid-vaccine-race-distributing-matter/story?id=72862724&fbclid=IwAR1ZNzG0EZA0Hj3_gQlbF2yrfoVG_QoO-QwG-kzWMs8lBUoKsNEu7QZ1u8Y
Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να δημιουργήσουν από το μ η δ έ ν τεράστια δίκτυα παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς βαθιάς κατάψυξης, με το Bloomberg να εκτιμά ότι η τ ε ρ ά σ τ ι α επένδυση που απαιτείται κάνει το εμβόλιο μία «πολυτέλεια» προσβάσιμη μόνο στις πλούσιες χώρες ή ακόμα και μόνο σε εκείνους που ζουν στις μεγαλουπόλεις αυτών των πλούσιων χωρών. [Η Καθημερινή: Εμβόλιο Pfizer - Ο πονοκέφαλος των -70 βαθμών και πώς θα ξεπεραστεί]
2.
Δεδομένου ότι πουθενά στον Κόσμο υπάρχει μια τέτοια κολοσσιαία αλυσίδα βαθιάς κατάψυξης, ερωτάται ποια η εναλλακτική..
Σύμφωνα με την USA TODAY η θερμοκρασία – 78.5 °C δεν είναι κάτι απλό. Είναι τόσο κρύο που το καουτσούκ και τα μέταλλα θρυμματίζονται και το εκτεθειμένο δέρμα παγώνει σχεδόν αμέσως. Είναι επίσης η θερμοκρασία που απαιτείται για την αποθήκευση του εμβολίου της Pfizer. Σε αυτή τη θερμοκρασία το εμβόλιο διατηρείται για 6 μήνες. Μόλις φτάσει το εμβόλιο σε εμβολιαστικό κέντρο και αποψυχθεί πρέπει να χρησιμοποιηθεί άμεσα καθόσον σε κανονικές θερμοκρασίες συμβατικού ψυγείου διατηρείται μόλις μ ί α (1) η μ έ ρ α πριν αχρηστευθεί. Με την αναπλήρωση ξ η ρ ο ύ πάγου τα εμβόλια μπορούν να διατηρηθούν σε κιβώτιο ξηρού πάγου έως και δ έ κ α (10) η μ έ ρ ε ς πριν αλλοιωθούν.
Τα κράτη γνωρίζουν εδώ και μήνες ότι το εμβόλιο Pfizer απαιτούσε τη δημιουργία μιας γιγάντιας αλυσίδας βαθιάς κατάψυξης, και εργάζονται για τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για την παράδοση και την αποθήκευσή του εμβολίου. Τώρα πρέπει να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους, αναφέρει η USA TODAY. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διατήρηση οτιδήποτε σε βαθιά κατάψυξη γίνεται με δύο τρόπους: (α) με ειδικό εξοπλισμό βαθιάς κατάψυξης με η λ ε κ τ ρ ι κ ο ύ ς υπερκαταψύκτες, ή (β) με άφθονο ξ η ρ ό πάγο.
(α) Νοσοκομειακοί ηλεκτρικοί υπερκαταψύκτες βαθιάς κατάψυξης
Η USA TODAY ενημερώνει ότι οι ιατρικοί ηλεκτρικοί υπερκαταψύκτες δεν είναι τόσο φθηνοί όσο φαντάζεστε. Ένα όρθιο μοντέλο στο μέγεθος ενός μεγάλου ψυγείου σπιτιού, που προορίζεται για νοσοκομειακή χρήση αποθήκευσης των εμβολίων, κοστίζει περίπου 25.000 $. Οι φορητοί ιατρικοί καταψύκτες για εμβολιαστικά κέντρα στοιχίζουν περίπου 10.000 $ η μονάδα. Και ένα τροχήλατο μοντέλο βαθιάς κατάψυξης μεγέθους ενός ψυγείου παραλίας για να φτάσουν τα εμβόλια στο τελευταίο ορεινό χωριό, στοιχίζει 7.000 $.
Η Stirling Ultracold, ηγέτης στην αγορά ιατρικών ηλεκτρικών υπερκαταψυκτών, αναφέρει στη USA TODAY ότι έχει αυξήσει τις ώρες εργασίας στα εργοστάσιά της και πλέον εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα για να καλύψει τη ζήτηση. Παρόλα αυτά, η αναμονή για προμήθεια τέτοιου εξοπλισμού είναι τουλάχιστον ένα μήνα καθώς η π α ρ α γ ω γ ή δ ε ν ε π α ρ κ ε ί για να καλύψει την τεράστια ζ ή τ η σ η. «Οι πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 250% από το πρώτο τρίμηνο», δήλωσε ο Dusty Tenney, Διευθύνων Σύμβουλος της Stirling Ultracold από την πόλη της Αθήνας στο Οχάιο, που κατασκευάζει εργαστηριακούς υπερκαταψύκτες.
Και παρότι οι ΗΠΑ διαθέτουν, σύμφωνα με την USA TODAY, επαρκή αριθμό ιατρικών υπερκαταψυκτών στα μ ε γ ά λ α ν ο σ ο κ ο μ ε ί α των μεγάλων αστικών κέντρων , εντούτοις δ ε ν ισχύει το ίδιο στην π ε ρ ι φ έ ρ ε ι α, πολλώ δε μάλλον για τα χιλιάδες εμβολιαστικά κέντρα που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα βαθιά στην αμερικανική ενδοχώρα, πολύ μακριά από τις μητροπόλεις των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Χαβάη δεν διαθέτει ούτε έναν ιατρικό καταψύκτη βαθιάς κατάψυξης [USA TODAY: Το εμβόλιο COVID από την Pfizer πρέπει να αποθηκευτεί στους μείον 112 F, προκαλώντας τεράστια ζήτηση για ξηρό πάγο , https://www.usatoday.com/.../pfizer-covid-19.../6281859002/].
Στα καθ' ημάς, βάσει του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμού με την κωδική ονομασία «Ελευθερία», η Ελλάδα θα προμηθευτεί τα παρακάτω εμβόλια:
Pfizer/BioNTech 4,7 εκατ. δόσεις,
Moderna 1,8 εκατ. δόσεις,
AstraZeneca/Oxford 7,1 εκατ. δόσεις,
Johnson &Johnson 4,7 εκατ. δόσεις,
Sanofi / GSK 4,7 εκατ. δόσεις,
Curevac 5,3 εκατ. δόσεις.
Από τα παραπάνω, τα Pfizer/BioNTech και Moderna, αμφότερα τεχνολογίας mRNA, απαιτούν για την αποθήκευση και διανομή τους πανεθνικό δίκτυο βαθιάς κατάψυξης (με το παράδοξο εδώ, το εμβόλιο της Curevac, επίσης τεχνολογίας mRNA, να μ η ν απαιτεί βαθιά κατάψυξη αλλά θερμοκρασίες οικιακού ψυγείου 2 έως 8° C.. [βλ. εδώ σχετικά στοιχεία Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμού https://drive.google.com/.../15ZIXbWNEaZdS2gg4r0C.../view...].
Περαιτέρω, η πατρίδα μας διαθέτει ελάχιστους νοσοκομειακούς μεγάλους υπερκαταψύκτες και μόνον στην Αθήνα. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους του κολοσσιαίου εγχειρήματος της δημιουργίας αλυσίδας βαθειάς κατάψυξης για 4,7 + 1,8 εκ. δόσεις των Pfizer και Moderna ( = 6,5 εκ. δόσεις) , για την αποθήκευση και διανομή 6,5 εκ. δόσεων σε θερμοκρασία -70 βαθμούς λεκτέο ότι, για την α π ο θ ή κ ε υ σ η μόνο των 6,5 εκ. δόσεων στις πύλες ε ι σ ό δ ο υ, αμέσως δλδ μετά την άφιξή τους στην Αθηνά, απαιτείταιεπάρκεια σε ΜΕΓΆΛΟΥΣ ηλεκτρικούς υπερκαταψύκτες όπως το μεγάλο μοντέλο ULTRA-LOW FREEZER U701 της εταιρίας Medical Systems, κόστους περίπου $ 27.000 ανά μονάδα, χωρητικότητας 720 λίτρων και ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΑΠΟΘΉΚΕΥΣΗΣ 10.000 ΔΌΣΕΩΝ ΕΜΒΟΛΊΩΝ ΚΟΒΙΝΤ ΑΝΆ ΥΠΕΡΚΑΤΑΨΎΚΤΗ [Medical Systems https://www.bmedicalsystems.com/en/product/u701-6/ | "Μόνο ένα μοντέλο από τους ULT υπερκαταψύκτες της Medical Systems, το μεγάλο μοντέλο ULTRA-LOW FREEZER U701, των 720 λίτρων, μπορεί να αποθηκεύσει έως 10.000 δόσεις του εμβολίου της pfizer στη βάση του σεναρίου των δύο δόσεων"https://www.biopharma-reporter.com/.../COVID-19-vaccine...].
Γνωρίζοντας ότι η πατρίδα μας θα παραλάβει 6,5 εκ. δόσεις των Pfizer και Moderna που αμφότερα για την αποθήκευσή τους απαιτούν υπερκαταψύκτες βαθιάς κατάψυξης, κάνοντας μια απλή διαίρεση και διαιρώντας τις 6,5 εκατομμύρια δόσεις (που πρέπει να αποθηκευτούν στις πύλες εισόδου) ÷ 10.000 δόσεις εμβολίου (που είναι η χωρητικότητα του μεγαλύτερου μοντέλου ιατρικού υπερκαταψύκτη της εταιρίας Medical Systems) = 650 ΜΕΓΆΛΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΎΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΨΎΚΤΕΣ (που θεωρητικά, με τουςκαταιγιστικούς ρυθμούς που θα έρχονται τα εμβόλια, θα χρειαστεί η πατρίδα μας καταρχάς για την αποθήκευση των εμβολίων στις πύλες ε ι σ ό δ ο υ), ενώ για τη διανομή τους -- στους μείον 70° C στην περιφέρεια -- απαιτούνται δεκάδες χ ι λ ι ά δ ε ς ακόμα μ ι κ ρ ό τ ε ρ ο ι ηλεκτρικοί υπερκαταψύκτες, κατά πρώτον μεσαίοι υπερκαταψύκτες για τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας των μικρών πόλεων και κωμοπόλεων, κατά δεύτερον φορητοί υπερκαταψύκτες για τα ορεινά χωριά και τα απομακρυσμένα νησιά της πατρίδας.
Εξάλλου, στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη οι υπερκαταψύκτες όπου θα αποθηκευθεί το εμβόλιο Pfizer/ BioNTech. Με άκρα μυστικότητα μεταφέρθηκαν τα ΔΕΚΑΤΈΣΣΕΡΑ (14) ψυγεία βαθιάς κατάψυξης (υπερκαταψύκτες ψύξης έως -80 βαθμούς Κελσίου) τα οποία η πατρίδα μας προμηθεύτηκε από δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τη φύλαξη των εμβολίων. Το πολύτιμο φορτίο της Pfizer θα φυλάσσεται καθόλο το 24ωρο από ειδικές ομάδες της αστυνομίας, σε μυστική τοποθεσία (!) με ελικόπτερα και drones. «ΣΕ ΚΆΘΕ ΈΝΑΝ (1) ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΨΎΚΤΕΣ ΑΥΤΟΎΣ ΧΩΡΆΝΕ ΟΓΔΌΝΤΑ ΧΙΛΙΆΔΕΣ (80.000) ΔΌΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΊΩΝ» (!) σύμφωνα με τις διαρροές της κυβέρνησης στα συστημικά ΜΜΕ. [OPEN: 80.000 δόσεις χωράνε σε κάθε ψυγείο https://youtu.be/C3Ovs9Kv-60| Ναυτεμπορική: Αυτά είναι τα ψυγεία φύλαξης των εμβολίων https://m.naftemporiki.gr/.../auta-einai-ta-psugeia...]. Ωστόσο.
Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες των δεκατεσσάρων υπερκαταψυκτών που δόθηκαν στη δημοσιότητα (βλ. εδώ https://youtu.be/C3Ovs9Kv-60) , οι υπερκαταψύκτες που το ίδρυμα Μποδοσάκη δώρισε στην πατρίδα κατασκευάζονται από τη βελγική εταιρία Elscolab.
Περαιτέρω, από μια απλή περιήγηση στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Elscolab (βλ. εδώ https://www.elscolab.com/.../86degc-ult-freezer-728l...) αποδεικνύεται ότι το μοντέλο υπερκαταψύκτη της δωρεάς Μποδοσάκη είναι της σειράς "-86°C Ultra Low Temperature freezers (ULT)"και συγκεκριμένα το μοντέλο "-86°C ULT Freezer – 728L Upright Salvum , Lowest Energy Consumption – Haier" ΧΩΡΗΤΙΚΌΤΗΤΑΣ 728 ΛΊΤΡΩΝ ΣΤΟ ΟΠΟΊΟ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΟΎΝ Ό Χ Ι 80.000 ΔΌΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΊΩΝ, ΠΟΥ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΔΙΑΡΡΈΕΙ, ΑΛΛΆ ΜΌΛΙΣ 10.000 ΔΌΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΊΩΝ (ο αριθμός των 10.000 δόσεων των υπερκαταψυκτών Μποδοσάκη των 728 λίτρων, είναι ί σ ο ς με τον αριθμό 10.000 δόσεων που, βάσει του εγχειριδίου της κατασκευάστριας εταιρίας Medical Systems, μπορεί να αποθηκευτούν στο 720 λίτρων υπερκαταψύκτη ULTRA-LOW FREEZER U701που αναλύθηκε παραπάνω). Μάλιστα το Ίδρυμα Μποδοσάκη δίνει χωρητικότητα μ ι κ ρ ό τ ε ρ η των 728 λίτρων κάθε υπερκαταψύκτη: "Η δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη θα ενισχύσει την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να δημιουργήσει ειδικές αποθήκες με ψυγεία βαθιάς κατάψυξης, έκαστο χωρητικότητας 360 – 600 λίτρων.", πράγμα που σημαίνει ότι από τους 14 υπερκαταψύκτες που το Ίδρυμα δώρισε δεν είναι όλοι το μεγάλο μοντέλο των 720 λίτρων, αλλά δωρίθηκαν και μικρά μοντέλα με περιορισμένες δυνατότητες αποθήκευσης εμβολίων... [Ίδρυμα Μποδοσάκη: 14 υπερκαταψύκτες φύλαξης των εμβολίων κατά του κορωναϊού: Νέα Δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη στο ΕΣΥ https://www.bodossaki.gr/14-yperkatapsyktes-fylaxis-ton.../]
Πέραν του προφανούς του ως άνω σκέλους της γιγαντιαίας επιχείρησης εξαπάτησης από την κυβέρνηση, αντιλαμβάνεται και ο πλέον αφελής της πολιτικής ορθότητας ότι το εγχείρημα δημιουργίας ενός κολοσσιαίου η λ ε κ τ ρ ι κ ο ύ δικτύου βαθιάς κατάψυξης είναι απλά α ν έ φ ι κ τ ο. Πόσο μάλλον για τη θλιβερή πατρίδα μας, η θλιβερή δημόσια διοίκηση της οποίας είναι πανθομολογούμενα ανίκανη, κατά κοινή παραδοχή σε βαθιά μονίμως κατάψυξη... Άρα ποια η λύση για την παγκόσμια κοινότητα πρώτιστα και την πατρίδα δευτερευόντως ? Πώς τα εμβόλια της Pfizer θα φτάσουν στους - 70 °C ως τα βουνά της Ναυπακτίας, στον Παρνασσό και τον Όλυμπο, να εμβολιάσει η πατρίδα και το τελευταίο παππούδι στο τελευταίο χωριό?
(β) «Ο ξ η ρ ό ς πάγος είναι το κ λ ε ι δ ί για την αποθήκευση και διανομή παγκοσμίως των εμβολίων τής Pfizer» σύμφωνα με την USA TODAY και όλα τα έγκυρα αμερικανικά ΜΜΕ. «Το εμβόλιο της Pfizer αποστέλλεται α ε ρ ο π ο ρ ι κ ώ ς σε ειδικά σχεδιασμένα, μονωμένα κιβώτια μεγέθους βαλίτσας, τοποθετημένα εντός του κιβωτίου σε 25 κ ι λ ά ξηρού πάγου.» [USA TODAY: Το εμβόλιο COVID από την Pfizer πρέπει να αποθηκευτεί στο μείον 112 F, προκαλώντας τεράστια ζήτηση για ξ η ρ ό πάγο, https://www.usatoday.com/.../pfizer-covid-19.../6281859002/ ].
3.
Για την παραγωγή ξηρού πάγου απαιτείται άφθονο υγρό διοξείδιο του άνθρακα
Το διοξείδιο του άνθρακα (CO2)παράγεται κυρίως ως υποπροϊόν της βιομηχανικής κατασκευής, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής αιθανόλης, βιοαιθανόλης, αμμωνίας (παραγωγή λιπασμάτων), διεργασιών υδρογόνου / διύλισης πετροχημικών κλπ. Από ά φ θ ο ν ο διοξείδιο του άνθρακα παράγεται ο ξηρός πάγος. Χρειάζονται2,3 κιλά υγρού διοξειδίου άνθρακα για να δημιουργηθεί 1 κιλό ξηρού πάγου.
4.
Ξηρός πάγος
Α. Τι είναι ο ξηρός πάγος (Dry Ice) και ποιες οι εφαρμογές του
Ο ξηρός πάγος είναι η στερεά μορφή του Διοξειδίου του Άνθρακα σε θερμοκρασία – 78.5 °C. Ο ξηρός πάγος είναι άχρωμος, άοσμος, άγευστος και στην αέρια μορφή του τον συναντάμε ελεύθερο την ατμόσφαιρα.
Ο ξηρός πάγος χρησιμοποιείται εκτενώς ως ψυκτικό μέσο σε μια ποικιλία εφαρμογών, όπως ψύξη και κατάψυξη τροφίμων τόσο κατά την παρασκευή τροφίμων (κυρίως στη γαλακτοβιομηχανία) όσο και, κυρίως, σε ολόκληρο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων, χρησιμοποιείται στην επεξεργασία τροφίμων (βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος και αλλαντικών, βιομηχανίες αρτοποιίας), έχει επίσης ευρεία νοσοκομειακή χρήση στη συντήρηση φαρμάκων, εμβολίων, δειγμάτων αίματος, ιστών (όπως μοσχεύματα και βιοψίες), στη μεταλλουργία για τη θερμική επεξεργασία μετάλλων, χρησιμοποιείται στο αεροπορικό catering, στο βιομηχανικό καθαρισμό αντί της αμμοβολής, στα πανεπιστήμια &ερευνητικά κέντρα, στη βιομηχανία χημικών, στις φαρμακευτικές εταιρίες και εργαστήρια, ακόμη και σε εφαρμογές ψυχαγωγίας όπως τα ειδικά εφέ για εκδηλώσεις, με δημοφιλέστερη εφαρμογή την ομίχλη ξηρού πάγου σε ντισκοτέκ , θέατρα κλπ.
Δεδομένου ότι ο ξηρός πάγος είναι η στερεά μορφή του Διοξειδίου του Άνθρακα σε θερμοκρασία – 78.5 °C αυτονόητο είναι ότι για τη δημιουργία ξηρού πάγου χρειαζόμαστε άφθονο διοξείδιο του άνθρακα.
Β. Πώς παράγεται ο ξηρός πάγος
Αφού οι εταιρείες παραγωγής ξηρού πάγου προμηθευτούν υγρό διοξείδιο του άνθρακα ως υποπροϊόν (υπόλειμμα) από τη βιομηχανία παραγωγής ενέργειας, διύλισης, τη βαριά κατασκευαστική βιομηχανία κλπ, προχωρούν στη διαδικασία παραγωγής ξηρού πάγου.
Ο ξηρός πάγος παράγεται συμπιέζοντας το CO2 ενώ αυτό βρίσκεται στην υγρή του μορφή (εναπόθεση). Κατά την διαδικασία της παραγωγής ξηρού πάγου μέσω της διεργασίας της εναπόθεσης, όταν η πτώση της θερμοκρασίας του CO2 έχει ως αποτέλεσμα μέρος από το CO2 να παγώνει σε μορφή χιονιού, η διαδικασία που ακολουθείται είναι η συμπίεση του χιονιού το οποίο στη συνέχεια μετατρέπεται σε τρίματα (pellets) ξηρού πάγου, είτε σε κομμάτια ξηρού πάγου με τη μορφή πλάκας (slices ή blocks) ή παράγονται μικρά σφαιρίδια ξηρού πάγου. Ο ξηρός πάγος για ψύξη εμβολίου διατίθεται αποκλειστικά σε μορφή σφαιριδίων, σε διάφορα μεγέθη, με τα 10mm έως 16 mm να συνίστανται από την Pfizer για τη μεταφορά του εμβολίου.
Γ.
Πως μπορούμε να αποθηκεύουμε τον ξηρό πάγο
Ο ξηρός πάγος μεταφέρεται συσκευασμένος σε σφραγισμένα, μονωμένα δοχεία αποθήκευσης. Ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες, ο πάγος θα διατηρηθεί μέσα στα δοχεία για 5 έως 12 ημέρες. Όταν αποσφραγιστεί, ο πάγος πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε 1 με 3 ημέρες [Μιχαήλ Μ. Τσόντος ΑΕ εταιρία με αντικείμενο τον Ξηρό Πάγο και τις εφαρμογές του: Πως μπορούμε να αποθηκεύουμε τον ξηρό πάγο https://dry-ice.gr/faq_gr.php].
Απαιτούνται υψηλής ποιότητας μονωμένα δοχεία για μείωση της ε ξ ά χ ν ω σ η ς και προστασία των προϊόντων. Η εξάχνωση του ξηρού πάγου μπορεί να υπερβεί το 20% την ημέρα εάν διατηρείται σε χαμηλής ποιότητας δοχείο. Τα ανθεκτικά δοχεία από πολυστυρένιο είναι τα πλέον ιδανικά. Υπολογίστε απώλεια 3% – 8% ξηρού πάγου λόγω εξάχνωσης κάθε 24 ώρες. Ο ρυθμός εξάχνωσης εξαρτάται από τον τύπο ξηρού πάγου, την εξωτερική θερμοκρασία, την πίεση αέρα και την ποιότητα συσκευασίας. Ο ρυθμός εξάχνωσης είναι πολύ μεγαλύτερος σε θερμές κλιματικές ζώνες όπως η Μεσογειακή σε σύγκριση με χώρες της Β. Αμερικής και της Β. Ευρώπης. [Ensen παραγωγή ξηρού πάγου: Παρασκευή και Χειρισμός Ξηρού Πάγου http://ensen.gr/grk/dry-ice-making-and-handling/]
Σε αντίθεση με τα σφαιρίδια ξηρού πάγου που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά εμβολίων, οι πλάκες ξηρού πάγου διαρκούν περισσότερο απότι τα τρίμματα/σφαιρίδια ξηρού πάγου, τα οποία εξαχνώνονται γ ρ ή γ ο ρ α. Τα τρίμματα και οι βώλοι (σφαιρίδια) ξηρού πάγου χρησιμοποιούνται συνήθως για μικρότερες συσκευασίες (όπως τα εμβόλια) και για μικρότερες αποστάσεις (λόγω γρήγορης εξάχνωσης). [Ensen παραγωγή ξηρού πάγου: Τι είναι ο ξηρός πάγος; http://ensen.gr/grk/what-is-dry-ice/]
Αν και η Δυτική Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ξηρού πάγου αυτό δε λέει και πολλά γιατί ο ξηρός πάγος απλά δ ε ν μπορεί να ταξιδέψει μ α κ ρ ι ά ! Λόγω της γρήγορης εξάχνωσης ο ξηρός πάγος είναι προϊόν που παράγεται και διακινείται τ ο π ι κ ά. Αν τον φορτώσεις σε φορτηγά δεν μπορείς να τον πας μακριά γιατί θα εξαχνωθεί στο δρόμο. «Είναι ένα διαφορετικό προϊόν γιατί είναι ευπαθές. Δεν μπορείς να το κατασκευάσεις και να το βάλεις στα ράφια. Αυτό δημιουργεί προκλήσεις στην παραγωγή και κυρίως στη μεταφορά. Οι πελάτες θέλουν τον πάγο τους ο λ ό κ λ η ρ ο κάθε πρωί της Δευτέρας, όχι με α π ώ λ ε ι ε ς. Άρα είναι καθαρά π ε ρ ι φ ε ρ ε ι α κ ό προϊόν που από την παραγωγή περνά α π ε υ θ ε ί α ς στην κατανάλωση. Λόγω των απωλειών από την εξάχνωση, η διανομή ξηρού πάγου σε μεγάλη κλίμακα μπορεί να είναι μόνο τ ο π ι κ ή» . [Η αγορά ξηρού πάγου, του Steve Guglielmo]
Δ.
Αυστηροί κανόνες ασφαλείας για την αποθήκευση και, κυρίως, τη μεταφορά ξηρού πάγου α ε ρ ο π ο ρ ι κ ώ ς
Ο αέρας που αναπνέουμε είναι 78% άζωτο, 21% οξυγόνο και μόνο 0,035% διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Συγκεντρώσεις περίπου 5% CO2 στον αέρα που αναπνέουμε μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική συγκέντρωση CO2 στο αίμα, ενώ οι συγκεντρώσεις άνω του 10% μπορεί να προκαλέσουν σπασμούς, κώμα και να επιφέρουν τον θάνατο. Συνεπώς η εξάχνωση του ξηρού πάγου με απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα είναι δυνητικά θανατηφόρος σε κ λ ε ι σ τ ο ύ ς ή ε λ λ ι π ώ ς εξαεριζόμενους χώρους.
Προσοχή! Απαγορεύεται ο ξηρός πάγος να αποθηκεύεται σε κλειστούς χώρους χ ω ρ ί ς ε ξ α ε ρ ι σ μ ό. Απαγορεύεται ο ξηρός πάγος να αποθηκεύεται σε χώρους περιορισμένους με ανεπαρκή εξαερισμό όπως στις εμπορικές πτήσεις. Η αμερικανική FAA έχει υπολογίσει το ποσοστό εξάχνωσης για τον ξηρό πάγο ως 2% -3% ανά ώρα• ο ρυθμός εξάχνωσης στις πτήσεις είναι ταχύτερος λόγω της μικρότερης πίεσης σε συνθήκες πτήσης. Γι'αυτό ο ξηρός πάγος που μεταφέρεται α ε ρ ο π ο ρ ι κ ώ ς, μεταφέρεται σε π ο λ ύ μ ι κ ρ έ ς π ο σ ό τ η τ ε ς.
Οι λόγοι ασφάλειας που επιβάλλουν την με το σ τ α γ ο ν ό μ ε τ ρ ο αεροπορική μεταφορά ξηρού πάγου είναι επειδή (α) ο ξηρός πάγος εξαχνώνεται σε μεγάλες ποσότητες αέριου CO2, που εκτοπίζει το οξυγόνο και αυξάνει τον κίνδυνο α σ φ υ ξ ί α ς (οι οδηγίες είναι σαφείς: «Χρησιμοποιείτε τον ξηρό πάγο σε καλά αεριζόμενο χώρο για να αποτραπεί η συγκέντρωση CO2 σε τοξικά επίπεδα») και (β) υποχρεωτικά το δοχείο μεταφοράς ξηρού πάγου είναι ό χ ι αεροστεγές• είναι δλδ δοχείο με ε ξ α ε ρ ι σ μ ό, καθώς στην περίπτωση μεταφοράς ξηρού πάγου σε αεροστεγές δοχείο, το δοχείο θα ε κ ρ α γ ε ί λόγω της εξάχνωσης και της πίεσης που το CO2 ασκεί στο δοχείο. Ωστόσο έ κ ρ η ξ η μπορεί να προκληθεί παρά την εξαέρωση των δοχείων όταν η μεταφερόμενη ποσότητα είναι μεγαλύτερη του επιτρεπτού και ο χώρος είναι π ε ρ ι ο ρ ι σ μ έ ν ο ς, όπως οι αποθηκευτικοί χώροι των εμπορικών αεροσκαφών (επιβατικών) και των κάργκο αεροσκαφών (DHL, UPS κλπ) οπότε η άτρακτος θα διαλυθεί λόγω της εξάχνωσης του ξηρού πάγου και της συνεπακόλουθης πίεσης που θα ασκηθεί από την μεγάλη ποσότητα CO2. Γι'αυτό και οι οδηγίες αεροπορικής μεταφοράς ξηρού πάγου, που επιτάσσουν μεταφορά του με το σ τ α γ ο ν ό μ ε τ ρ ο και ακολουθούν ό λ ε ς ανεξαιρέτως οι αεροπορικές εταιρίες παγκοσμίως, είναι πολύ αυστηρές. Ενδεικτικά:
- Air Serbia: Η μεταφορά Διοξειδίου του Άνθρακα σε στερεά μορφή (ξηρός πάγος) όταν μεταφέρεται ως φ ο ρ τ ί ο ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΊΝΕΙ ΤΑ 100 ΚΙΛΆ καθαρή ποσότητα σε αεροσκάφη Boeing 737 και 243 κιλά σε αεροσκάφη Airbus 320. [ICAO No. 2/Corrigendum No. 2 19 August 2015 (Doc 9284-AN/905) https://www.icao.int/.../9284_2015_2016_add_02_corr_02_en...]
- JETSTARASIA: Ο ξηρός πάγος επιτρέπεται ΚΑΤ' ΑΝΏΤΑΤΟ ΌΡΙΟ ΈΩΣ 145 ΚΙΛΆ ΑΝΆ ΠΤΉΣΗ όταν χρησιμοποιείται ως ψυκτικό για αποστολές μη επικίνδυνων εμπορευμάτων (π.χ. εμβόλια, αίμα, μοσχεύματα, βιοψίες κλπ) [ICAO No. 2/Corrigendum No. 2 19 August 2015 (Doc 9284-AN/905) https://www.icao.int/.../9284_2015_2016_add_02_corr_02_en...]
- JetBlue Airlways: ΑΝΏΤΑΤΟ ΌΡΙΟ 90 ΚΙΛΏΝ ΑΝΆ ΠΤΉΣΗ και μόνο για σκοπούς ψύξης ανθρώπινων υπολειμμάτων, ιατρικών οργάνων, μη μολυσματικών δειγμάτων και αίματος για μετάγγιση. [ICAO No. 2/Corrigendum No. 2 19 August 2015 (Doc 9284-AN/905) https://www.icao.int/.../9284_2015_2016_add_02_corr_02_en...]
- Στα στρατιωτικά αεροσκάφη C-130 ΑΝΏΤΑΤΟ ΌΡΙΟ 272 ΚΙΛΆ ΑΝΆ ΠΤΉΣΗ , ενώ στα C-135 ΑΝΏΤΑΤΟ ΌΡΙΟ 91 ΚΙΛΆ ΑΝΆ ΠΤΉΣΗ. Για τις αμερικανικές εταιρίες Alaska Airways, American Airlines, South West και United Airlines, βλ.HMCRP REPORT [Technical Assessment of Dry Ice Limits on Aircraft , εδώ https://drive.google.com/.../1AmdXJlDnvWqXpN26k.../view...].
Η μεταφορά ξηρού πάγου διά αέρος ή θαλάσσης ρυθμίζεται από την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ως ε π ι κ ί ν δ υ ν η. Η οδηγία συσκευασίας 954 (IATA PI 954) απαιτεί την ειδική σήμανσή της, συμπεριλαμβανομένης μιας ασπρόμαυρης ετικέτας σε σχήμα διαμαντιού, UN 1845 . Επίσης, πρέπει να υπάρχουν ρυθμίσεις για να εξασφαλιστεί επαρκής ε ξ α ε ρ ι σ μ ό ς, έτσι ώστε η συσσώρευση π ί ε σ η ς να μην προκαλέσει έ κ ρ η ξ η στο αεροπλάνο. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας στις ΗΠΑ επιτρέπει στους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών να μεταφέρουν έως 2,5 κιλά (5,5 λίβρες) ανά άτομο είτε ως ελεγμένες αποσκευές ή χειραποσκευές, όταν χρησιμοποιούνται για την ψύξη των αναλώσιμων. [Wikipedia: Dry ice | IATA : Requirements for Shipping Dry Ice (IATA PI 954). Environmental Resource Center. 24 May 2006. Retrieved 2009-07-31 https://www.ercweb.com/tips]
Ε.
Πόσο ξηρό πάγο χρειάζεται η πατρίδα μας για τη δημιουργία αλυσίδας βαθιάς κατάψυξης για την αποθήκευση και διανομή του εμβολίου της Pfizer. Και πόσο γρήγορα ξηρός πάγος και εμβόλιο πρέπει να φτάσουν ως και στο τελευταίο χωριό...
«Με την αναπλήρωση ξ η ρ ο ύ πάγου στα ειδικά κιβώτια, τα εμβόλια της Pfizer μπορούν να διατηρηθούν στους – 75 °C μ ό λ ι ς δ έ κ α (10) η μ έ ρ ε ς υπό την προϋπόθεση ότι (α) το κιβώτιο να αναπληρώνεται με ξηρό πάγο κάθε 5 ημέρες (β) το κιβώτιο να παραμένει συνεχώς κλειστό και (γ) το κιβώτιο να βρίσκεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 15° έως 25° C. Εφόσον το κιβώτιο ανοιχτεί (για λιγότερο από 1 λεπτό και όχι περισσότερες από 2 φορές την ημέρα!) πρέπει σε 24 ώρες να αναπληρωθεί με ξηρό πάγο.» [βλ. οδηγίες Pfizer για την ασφαλή μεταφορά του εμβολίου σε κιβώτια ξηρού πάγου Softbox Medium ULT , https://drive.google.com/.../1quChlMMmExM1LhyOW6b.../view...].
Μόλις τα εμβόλια φτάσουν στα νοσοκομεία, τα φιαλίδια Pfizer μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου για έως και μ ί α (1) η μ έ ρ α προτού το εμβόλιο αχρηστευθεί λόγω απόψυξης.
«Όταν ένα εμβόλιο πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 10 και 1 ημερών, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να διασφαλίσουνότι είναι έτοιμες. Δεν μπορείτε απλώς να περιμένετε τους πολίτες να δείτε ποιος τελικά θα εμφανιστεί να εμβολιαστεί», δήλωσε στο CNN η Julie Swann, ειδική στις αλυσίδες εφοδιασμού στο κρατικό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας [ABC Chicago: Οι ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη ξηρού πάγου δημιουργούν προκλήσεις διανομής εμβολίων COVID-19 https://abc7chicago.com/covid-vaccine-dry-ice.../8748465/ ].
Σύμφωνα με την USA TODAY , «Οι Υπηρεσίες Υγείας του Οχάιο ζήτησαν 7.000 κιλά ξηρού πάγου την εβδομάδα», είπε ο διευθυντής της εταιρίας παραγωγής και προμήθειας ξηρού πάγου Gehm &Sons, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1880 [USA TODAY: The Ohio health department called for 15,000 pounds of dry ice a week,he said from the offices of Gehm &Sons, founded in the 1880s https://www.usatoday.com/.../pfizer-covid-19.../6281859002/]
Αν η πολιτεία του Οχάιο με πληθυσμό 11,74 εκ. χρειάζεται 7.000 κιλά ξηρού πάγου εβδομαδιαία για την αποθήκευση και διανομή του εμβολίου, τότε η Ελλάδα, με ίδιο περίπου πληθυσμό 10,72 εκ., και παραβλέποντας (α) ότι ο ξηρός πάγος στο μεσογειακό ελληνικό κλίμα εξαχνώνεται πολύ γρηγορότερα από το ψυχρό κλίμα της Β. Αμερικής (β) ότι το Οχάιο διαθέτει αναπτυγμένη υποδομή αλυσίδας βαθιάς κατάψυξης με σχετική επάρκεια σε η λ ε κ τ ρ ι κ ο ύ ς υπερκαταψύκτες που αποθηκεύουν το εμβόλιο στους -70 βαθμούς χ ω ρ ί ς να απαιτείται π α ν τ ο ύ η χρήση ξηρού πάγου, (γ) οι ΗΠΑ ξοδεύουν 300 φορές περισσότερο κατά κεφαλήν σε ψυχρή αλυσίδα από την Ινδία σύμφωνα με το ABC (και αυτονόητα 1.000 φορές περισσότερο από την Ελλάδα), υποθέτουμε εύλογα ότι, στο πιο επιεικές σενάριο, η Ελλάδα χρειάζεται τουλάχιστον 10.000 κιλά ξηρού πάγου ε β δ ο μ α δ ι α ί α .
Βάσει, δε, των δηλώσεων Κικίλια ότι θα εμβολιάζονται 2.117.440 πολίτες το μήνα , αυτό σημαίνει ότι ο εμβολιασμός θα ολοκληρωθεί σε 5,06 μήνες ( = 20 εβδομάδες) , ήτοι θα χρειαστούμε σ υ ν ε χ ή προμήθεια 200.000 κιλών ( = 200 τόνους) ξηρού πάγου τους επόμενους 5 μήνες που ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΓΟΡΆ (εκτός αν αποσύρουμε όλο τον ξηρό πάγο από την βιομηχανία τροφίμων και την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων οπότε αντί για λοιμό θα μας βρει λιμός) ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΆ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΆΓΟΥΜΕ!
Όμως η εισαγωγή ξηρού πάγου σε αυτές τις ποσότητες είναι α δ ύ ν α τ η λόγω της γρήγορης εξάχνωσης, εξού και ο ξηρός πάγος είναι προϊόν που σε μεγάλες ποσότητες παράγεται και διακινείται αποκλειστικά τ ο π ι κ ά.
Θα μπορούσε η πατρίδα να εισάγει αεροπορικώς 200.000 κιλά ξηρού πάγου (το εμβόλιο απαιτεί ξηρό πάγο σε σφαιρίδια, που έχουν το μισό χρόνο εξάχνωσης σε σχέση με τις πλάκες ξηρού πάγου...) από την Ευρώπη, τον μεγαλύτερο παραγωγό ξηρού πάγου, που βολεύει λόγω γεωγραφικής εγγύτητας με την Ελλάδα, παράγων κρίσιμος για την ταχύτητα της μεταφοράς καθώς μειώνει το ποσοστό εξάχνωσης του ξηρού πάγου?
Αν παραβλέψουμε ότι (α) η Ευρώπη χρειάζεται τον ξηρό πάγο της για τη δημιουργία της δικής της ψυχρής αλυσίδας ξηρού πάγου που είναι απαραίτητη για τον εμβολιασμό 741,4 εκ. ευρωπαίων (β) το σύνολο του παγκόσμιου επιβατικού στόλου των 19.500 αεροσκαφών είναι καθηλωμένος εξαιτίας της κορωνακρίσης και (γ) κ α μ ί α σχεδόν αεροπορική εταιρία παγκοσμίως δεν αναλαμβάνει τον κ ί ν δ υ ν ο της μεταφοράς κ α θ α ρ ο ύ ξηρού πάγου παρά μόνο ξηρού πάγου ως ψυκτικό μέσο για, ανθρώπινο ιστό (βιοψίες) , αίμα , μοσχεύματα, εμβόλια, φάρμακα κλπ, η απάντηση έχει ως εξής:
Και υποθετικά εφικτή να ήταν η αεροπορική εισαγωγή στην Ελλάδα εκατοντάδων τόνων ξηρού πάγου για τη δημιουργία αλυσίδας βαθιάς κατάψυξης που οι εμβολιασμοί απαιτούν, τούτο σήμερα θα ήταν αδύνατον καθώς Δ Ε Ν υπάρχει στην παγκόσμια αγορά επάρκεια ξηρού πάγου. Και τούτο, διότι για την παραγωγή ξηρού πάγου απαιτείται ά φ θ ο ν ο διοξείδιο του άνθρακα σε υγρή μορφή που σήμερα Δ Ε Ν υπάρχει σε επαρκείς ποσότητες.
Ο Sam Rushing, πρόεδρος της Advanced Cryogenics με έδρα τη Φλόριντα, δήλωσε στο CNN ότι υπάρχουν ήδη περιφερειακές ε λ λ ε ί ψ ε ι ς ξηρού πάγου στις ΗΠΑ. Ο λόγος: επειδή, εξαιτίας της πανδημίας, μ ε ι ώ θ η κ ε κάθετα η παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα από το οποίο παράγεται ο ξηρός πάγος.
«Το κύριο πρόβλημα», λέει ο Rushing, «είναι λιγότερα αυτοκίνητα στο δρόμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που σημαίνει χαμηλότερη παραγωγή αιθανόλης, από την οποία το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα υποπροϊόν, από το οποίο παράγεται ο ξηρός πάγος. Η ε υ ρ ω π α ϊ κ ή παραγωγή αιθανόλης έχει επίσης μ ε ι ω θ ε ί απότομα φέτος». [βλ. προειδοποίηση της Ένωσης Συμπιεσμένου Αερίου (CGA) των ΗΠΑ για τον κίνδυνο έλλειψης διοξειδίου του άνθρακα στις ΗΠΑ https://www.cganet.com/industry-warns-risk-of-carbon.../ ]
Και υποθετικά επάρκεια εκατοντάδων τόνων ξηρού πάγου να υπήρχε στα μεγάλα αστικά κέντρα, και πάλι η δημιουργία πανεθνικού δικτύου βαθιάς κατάψυξης ξηρού πάγου θα ήταν α δ ύ ν α τ η, καθώς θα έπρεπε α σ τ ρ α π ι α ί α να στηθεί αερογέφυρα ζωής με χ ι λ ι ά δ ε ς πτήσεις μικρών αεροσκαφών σε κάθε γωνιά της χώρας (η αναφορά σε "χιλιάδες μικρά αεροπλάνα" γίνεται διότι ένα μεγάλο C-130 του Ελληνικού Στρατού μπορεί να μεταφέρει μόλις 272 κιλά ανά πτήση) ώστε α σ τ ρ α π ι α ί α εκατοντάδες τόνοι ξηρού πάγου να φτάσουν στο πιο απομακρυσμένο σημείο,εωσότου σε 3 ημέρες εξαχνωθεί… Και όλα αυτά για την αδιάλειπτη τροφοδοσία ξηρού πάγου κάθε γωνιάς της πατρίδας μας, καθώς το εμβόλιο, εφόσον υπάρχει α φ θ ο ν ί α ξηρού πάγου στο πανεθνικό δίκτυο βαθιάς κατάψυξης, μπορεί να διατηρηθεί Μ Ό Λ Ι Σ δ έ κ α ( 10 ) η μ έ ρ ε ς σε κιβώτια ξηρού πάγου, ενώ ε λ λ ε ί ψ ε ι ξηρού πάγου, αχρηστεύεται σε μόλις 1 ημέρα σε θερμοκρασία ψυγείου (μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου)… Είναι προφανές ότιπρόκειται για παρωδία.
Την αυτή παρωδία επισημαίνει ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας. Ο Δρ Jarbas Barbosa, βοηθός διευθυντής του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας, δήλωσε στο CNN ότι «Οι α γ ρ ο τ ι κ έ ς αλλά και οι αστικές περιοχές σε ο π ο ι α δ ή π ο τ ε χ ώ ρ α του Κόσμου δ ε ν είναι έτοιμες να διαχειριστούν την ψυχρή αλυσίδα ξηρού πάγου που απαιτεί αυτό το εμβόλιο σήμερα. Λοιπόν, ποιος είναι προετοιμασμένος στον Κόσμο; Κ α ν έ ν α ς!» [ABC Chicago: Οι ανησυχίες σχετικά με την έ λ λ ε ι ψ η ξηρού πάγου δημιουργούν προκλήσεις διανομής εμβολίων COVID-19 https://abc7chicago.com/covid-vaccine-dry-ice.../8748465/ ].
ΣΤ.
Μπορεί εκατομμύρια τόνοι ξηρού πάγου και δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε κιβώτια ξηρού πάγου να φτάσουν α ε ρ ο π ο ρ ι κ ώ ς ή/και ο δ ι κ ώ ς από το Βέλγιο, όπου το εμβόλιο της Pfizer παράγεται, ως τις Άνδεις και τα Ιμαλάια, και από τον Βόρειο Πόλο ως την υποσαχάρια Αφρική (όπου ο ξηρός πάγος εξαχνώνεται "στη στιγμή")?
Σύμφωνα με το ABC, «Για τη μεταφορά μ ό ν ο του εμβολίου η DHL αναμένει ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν 15.000 πτήσεις τα επόμενα 2 χρόνια» (βλ. σχετική μελέτη DHL, εδώ https://drive.google.com/.../1Ay.../view...), υποθέτοντας κανείς εύλογα ότι θα πρέπει να ανασταλεί, εν όλω ή εν μέρει, κάθε άλλη παγκόσμια μεταφορά τροφίμων, φαρμάκων, αλληλογραφίας, εμπορευμάτων κλπ, για 2 τουλάχιστον χρόνια, για να μεταφερθούν αεροπορικά τα εμβόλια της Pfizer… Πρόκειται απλά για γελοιότητες…
Γιατί όμως χρειάζονται τόσες πολλές πτήσεις για ένα τόσο μικρού μεγέθους φορτίο (εμβόλια Pfizer)? Η απάντηση βρίσκεται στον ξηρό πάγο. Δεν μπορεί να φορτωθούν τόνοι εμβολίου σε κιβώτια με τόνους ξηρού πάγου γιατί πρώτον οι πιλότοι θα πεθάνουν από ασφυξία και δεύτερον το αεροπλάνο θα εκραγεί λόγω της εξάχνωσης του ξηρού πάγου και της συνεπακόλουθης απελευθέρωσης διοξειδίου του άνθρακα που θα ασκήσει Τιτάνιες δυνάμεις στην άτρακτο. Ας δούμε στην πράξη τρία παραδείγματα.
(i) Το γιγαντιαίο εγχείρημα της μεταφοράς των εμβολίων Pfizer με ε π ι β α τ ι κ ά αεροσκάφη
Γνωρίζουμε ότι η πατρίδα μας θα προμηθευτεί 4,7 εκατ. δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Pfizer σχεδιάζει να στείλει έως και 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις το επόμενο έτος, απαιτώντας πολύ ξηρό πάγο (διοξείδιοτου άνθρακα σε στερεή μορφή στους -78 βαθμούς Κελσίου) και πολλά ισοθερμικά κιβώτια μεταφοράς. Κάθε κιβώτιο μεταφέρει έως και 975 φιαλίδια (4.875 δόσεις) και μπορούν να ξαναγεμιστούν με ξηρό πάγο για αποθήκευση έως και 10 ημερών. Κάθε κιβώτιο μεταφοράς του εμβολίου απαιτεί περίπου 25 κιλά ξηρού πάγου για να ξαναγεμίσουν. [ABC https://abc7chicago.com/covid-vaccine-dry-ice.../8748465/| USA TODAY https://www.usatoday.com/.../pfizer-covid-19.../6281859002/].
Δεδομένου ότι για 4.875 δόσεις εμβολίου απαιτούνται 25 κιλά πάγου για την επίτευξη – 75 °C α ν ε ξ α ρ τ ή τ ω ς διάρκειας πτήσης, με κάθε ένα Boeing 737 να μεταφέρει ξηρό πάγο ποσότητας 100 κιλών / πτήση κατ' ανώτατο όριο, όπερ μία πτήση Boeing 737 μπορεί να μεταφέρει έως 4 κιβώτια εμβολίου που καθένα περιέχει 4.875 δόσεις ( = 19.500 δόσεις / πτήση Boeing 737), συνάγεται ότι για 4,7 εκατομμύρια δόσεις που θα προμηθευτεί η πατρίδα μας ΑΠΑΙΤΟΎΝΤΑΙ 241 ΠΤΉΣΕΙΣ με Boeing 737 μόνο για να έρθουν τα εμβόλια στην Αθήνα!!
241 πτήσεις με μια πτήση την ημέρα σημαίνει 8 μήνες για να έρθουν τα εμβόλια στην πατρίδα, 241 πτήσεις με δύο πτήσεις την ημέρα σημαίνει 4 μήνες για να έρθουν τα εμβόλια στην πατρίδα κ.ο.κ. , όπερ ο εμβολιασμός των ελλήνων Δ Ε Ν μπορεί να ολοκληρωθεί σε 5 μήνες όπως ψευδώς η κυβέρνηση της πατρίδας στο αφελές πόπολο διαδίδει...
(ii) Το γιγαντιαίο εγχείρημα της μεταφοράς των εμβολίων Pfizer με κ ά ρ γ κ ο αεροσκάφη (π.χ. της DHL)
Υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα φόρτωσης του ξηρού πάγου ανάλογα με την ικανότητα του αεροσκάφους. Για όλα ανεξαιρέτως τα φορτηγά αεροσκάφη το όριο μεταφοράς ξηρού πάγου ανά πτήση είναι 1.300 κιλά. [Dry Ice Capacity per aircraft for Freighter Aircraft : 1300 kg. Dry Ice Restriction https://www.anacargo.jp/en/int/regulations/dryice.html]
Περαιτέρω, ο παγκόσμιος στόλος των επιβατικών αεροσκαφών σήμερα είναι 19.500 αεροσκάφη. Ο παγκόσμιος στόλος των φορτηγών αεροσκαφών κάργκο (π.χ.των UPS, DHL, FedEx κλπ) είναι συνολικά 2.010 φορτηγά αεροπλάνα [North America 940 , Asia-Pacific 350, Europe 310 , Russia and Central Asia 160, Latin America 110, Middle East 80, Africa 60, βλ. στοιχεία Statistica : Size of air freighter fleet globally by region 2019 , https://www.statista.com/.../air-freighter-fleet-by.../ ]
ΠΡΟΣΟΧΉ:
Το 50% του παγκόσμιου αεροπορικού φορτίου ταξιδεύει με επιβατικά αεροσκάφη, με τις κανονικές ωστόσο μεταφορές εμπορευμάτων με επιβατικά αεροπλάνα να έχουν Δ Ι Α Κ Ο Π Ε Ί Π Λ Η Ρ Ω Σ από τον αντίκτυπο του Covid-19 στα δίκτυα των επιβατικών αεροπορικών εταιρειών. [Cargo capacity on passenger jets key for vaccine rollout: IATA https://www.flightglobal.com/.../cargo.../141305.article ]. ΈΤΣΙ ΤΟ 100% ΤΗΣ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΆΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΆΤΩΝ ΣΉΜΕΡΑ ΠΕΡΝΆ ΑΠΌ ΤΑ 2.010 ΦΟΡΤΗΓΆ ΑΕΡΟΠΛΆΝΑ, με τα γνωστά αποτελέσματα: σήμερα χρειάζεται ΔΎΟ (2) ΕΒΔΟΜΆΔΕΣ για να φτάσει ένα γράμμα από την Ελλάδα στην Κύπρο!
Έτσι εχόντων των πραγμάτων, ΜΕ ΤΑ 19.500 ΕΠΙΒΑΤΙΚΆ ΑΕΡΟΠΛΆΝΑ (ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΈΡΟΥΝ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΎ ΦΟΡΤΊΟΥ) ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΘΗΛΩΜΈΝΑ, Δ Ε Ν ΜΠΟΡΕΊ Ο ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΣ ΣΤΌΛΟΣ ΤΩΝ ΜΌΛΙΣ 2.010 ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΕΡΟΠΛΆΝΩΝ ΠΟΥ ΠΛΈΟΝ ΣΗΚΏΝΕΙ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΎ ΦΟΡΤΊΟΥ, ΝΑ ΣΗΚΏΣΕΙ Ε Π Ι Π Λ Έ Ο Ν 15.000 Π Τ Ή Σ Ε Ι Σ ΤΑ ΕΠΌΜΕΝΑ ΔΎΟ (2) ΧΡΌΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΌΛΙΑ των Pfizer και Moderna.
Δες γιατί.
Γνωρίζουμε ότι η Pfizer σχεδιάζει να στείλει έως και 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις το επόμενο έτος, ενώ η Moderna σχεδιάζει να στείλει 500 εκατομμύρια δόσεις, ήτοι συνολικά 1,7 δισεκατομμύρια δόσεις που πρέπει να ταξιδέψουν με ξηρό πάγο σε βαθιά κατάψυξη.
Γνωρίζουμε ότι η Pfizer στέλνει τα εμβόλια στους -75 βαθμούς Κελσίου σε κιβώτια ξηρού πάγου.
Γνωρίζουμε επιπλέον ότι κάθε ένα κιβώτιο της Pfizer μεταφέρει έως και 975 φιαλίδια (4.875 δόσεις) [ABC https://abc7chicago.com/covid-vaccine-dry-ice.../8748465/| USA TODAY https://www.usatoday.com/.../pfizer-covid-19.../6281859002/].
Γνωρίζουμε, τέλος, από την ίδια τη Pfizer, ότι για την επίτευξη – 75 °C α ν ε ξ α ρ τ ή τ ω ς διάρκειας πτήσης, τα κιβώτια Softbox Medium ULTτης Pfizer περιέχουν το κάθε ένα 25 κιλά ξηρού πάγου [βλ. οδηγίες Pfizer για την ασφαλή μεταφορά του εμβολίου σε κιβώτια ξηρού πάγου Softbox Medium ULT , https://drive.google.com/.../1quChlMMmExM1LhyOW6b.../view...].
Δεδομένου λοιπόν ότι για 4.875 δόσεις εμβολίου απαιτούνται 25 κιλά ξηρού πάγου για την επίτευξη – 75 °C ανεξαρτήτως διάρκειας πτήσης, με κάθε ένα κάργκο αεροπλάνο να μεταφέρει ξηρό πάγο ποσότητας 1.300 κιλών / πτήση κατ' ανώτατο όριο, όπερ μία πτήση κάργκο μπορεί να μεταφέρει έως 52 κιβώτια εμβολίου που καθένα περιέχει 4.875 δόσεις ( = 253.500 δόσεις / πτήση κάργκο), συνάγεται ότι απαιτούνται 6.719 πτήσεις κάργκο το επόμενο έτος για να μοιραστούν στην παγκόσμια κοινότητα 1,7 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων των Pfizer και Moderna• οι υπολογισμοί του Προφίλ συμφωνούν εν προκειμένω με τους υπολογισμούς της DHL που δημοσιεύει το έγκυρο αμερικανικό ABC: «Για τη μεταφορά μ ό ν ο του εμβολίου η DHL αναμένει ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν 15.000 πτήσεις τα επόμενα 2 χρόνια» [βλ. μελέτη της DHL , εδώ https://drive.google.com/.../1Ay.../view...].
**Η παγκόσμια μεταφορά του εμβολίου της Pfizer δεν μπορεί, υπό τις σημερινές συνθήκες, να γίνει χωρίς το ρωσικό ιπτάμενο θηρίο Antonov An- 225/124 [βλ. εδώ https://youtu.be/i7PhWzBc8Q0].
Υπάρχει ένα αεροσκάφος στον Κόσμο που μπορεί να μεταφέρει α π ε ρ ι ό ρ ι σ τ ε ς ποσότητες ξηρού πάγου. Είναι το ρωσικό ιπτάμενο υπερ-φορτηγό Antonov που διαθέτει ειδική "σπηλιά φορτίου"που επιτρέπει την εξαέρωση μεγάλων CO2 και ένα ειδικό σύστημα εξαερισμού που είναι ανεξάρτητο από αυτό που χρησιμοποιείται στην καμπίνα πληρώματος. Οι διεθνείς κανόνες ασφαλείας για την μεταφορά ξηρού πάγου δ ε ν εφαρμόζονται στα Antonov υπερφορτηγά.
Το Antonov μπορεί να μεταφέρει δεκάδες θηριώδη κοντέινερ ξηρού πάγου, είτε μέχρι και 56 "μικρά"RKN κοντέινερ (βλ. εδώ https://www.envirotainer.com/products/rkn-t2-container/) ή 20 τεράστια RAP κοντέινερ
Βάσει των υπολογισμών που έκανε το Προφίλ, κάθε 1 RKN κοντέινερ (από τα 56 RKN κοντέινερ που το Antonov μπορεί να μεταφέρει) αποθηκεύει 485 κιβώτια ξηρού πάγου Softbox Medium ULT (σε κάθε 1 εκ των οποίων αποθηκεύονται 4.875 δόσεις του εμβολίου της Pfizer), όπερ 2.364.375 δόσεις σε κάθε 1 από τα 56 RKN κοντέινερ.
Άρα το Antonov μπορεί με μία πτήση να μεταφέρει 122.947.500 δόσεις του εμβολίου της Pfizer.
«Πιστεύουμε ότι η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης θα χρειαστεί απεγνωσμένα τον στόλο An-124 για τη μεταφορά των εμβολίων», δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής της Volga-Dnepr, Andriy Blagovisniy.
Ωστόσο, η πρόσφατη καθήλωση των οκτώ An-124 για προληπτικούς λόγους ασφαλείας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για ατυχήματα, θα μπορούσε να διαταράξει τα σχέδια μεταφοράς του εμβολίου το γιγάντιο ιπτάμενο φορτηγό. [Dry ice: The Russian An-124 freighters COVID vaccine advantage, https://www.freightwaves.com/.../dry-ice-the-russian-an... ]
(iii) Το γιγαντιαίο εγχείρημα της μεταφοράς των εμβολίων Pfizer ο δ ι κ ώ ς
Η πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 από την εταιρεία Pfizer έφτασε στην Ελλάδα οδικώς, ανήμερα Χριστουγέννων μέσω του Προμαχώνα, και αναμένεται πλέον να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί. [ Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια https://www.kathimerini.gr/.../eftasan-stin-ellada.../amp/].
Η εταιρία στην οποία το ελληνικό κράτος ανέθεσε τη μεταφορά του εμβολίου είναι η πολωνική εταιρία SL EXPRESS που ειδικεύεται στη μεταφορά φορτίων που απαιτούν γρήγορη παράδοση σε ελεγχόμενη χαμηλή θερμοκρασία [βλ. εδώ βίντεο με την άφιξη του εμβολίου στην Ελλάδα με όχημα της SL EXPRESS https://youtu.be/BEAIvU1x4yU]. Ο στόλος της SL EXPRESS αποτελείται από 99 υπερσύγχρονα ημιφορτηγά ψυγεία βαθιάς κατάψυξης Mercedes-Benz Sprinters..
Προσοχή:
Τα οχήματα - ψυγεία βαθιάς κατάψυξης της SL EXPRESS Δ Ε Ν χρησιμοποιούν ξηρό πάγο. Η βαθιά κατάψυξη των ημιφορτηγών ψυγείων της SL EXPRESS επιτυγχάνεται ακριβώς όπως στους νοσοκομειακούς υπερκαταψύκτες: με η λ ε κ τ ρ ι σ μ ό.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της SL EXPRESS, «Τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με επαγγελματικά ψυκτικά σώματα IGLOCAR με αδρανή Thermo-King V300 MAX 50 , με η λ ε κ τ ρ ι κ ή σύνδεση 220V και 380V».
Τούτων δοθέντων -- χωρίς πλέον το άγχος της γρήγορης εξάχνωσης του ξηρού πάγου -- , με τους ηλεκτρικούς υπερκαταψύκτες που τα εν λόγω ημιφορτηγά ψυγεία διαθέτουν, το εμβόλιο μπορεί να ταξιδεύει αενάως, μπορεί και το γύρο του Κόσμου να κάνει χωρίς να αγχωνόμαστε για τυχόν απόψυξη και αλλοίωση του εμβολίου σε 10 ημέρες από την φόρτωσή του.
Αρκεί το φορτηγό - ψυγείο να κρατά το εμβόλιο σταθερά στους -70 ° C …
Το περίεργο εδώ του πράγματος είναι ότι η εταιρία SL EXPRESS που έφερε το εμβόλιο της Pfizer από το Βέλγιο στην Ελλάδα ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΈΣ ΦΟΡΤΊΩΝ ΣΤΟΥΣ -70 ° C ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΉ ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΊΟΥ ΑΛΛΆ ΜΕΤΑΦΟΡΈΣ ΦΟΡΤΊΩΝ ΜΌΛΙΣ ΣΤΟΥΣ -20 ° C, ΜΕ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ ΝΑ ΈΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΑΛΛΟΙΩΜΈΝΟ, ΆΛΛΩΣ ΝΑ ΈΧΕΙ ΕΠΊ ΗΜΈΡΕΣ ΕΚΤΕΘΕΊ ΣΕ ΚΊΝΔΥΝΟ ΑΛΛΟΊΩΣΗΣ!
[Ιστοσελίδα εταιρίας SL EXPRESS : «Είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε φορτίο σε ελεγχόμενη θερμοκρασία που κυμαίνεται από -20 ° έως + 30 ° C.» https://slexpress.pl/fleet/?lang=en].
Προσοχή:
Με τον ξηρό πάγο μπορεί να επιτευχθεί ανώτατη θερμοκρασία βαθιάς κατάψυξης -78° C. Το επιθυμητό επίπεδο θερμοκρασίας εξαρτάται από την π ο σ ό τ η τ α ξηρού πάγου της συσκευασίας και το ρυθμό αναπλήρωσης• η αναπλήρωση της ποσότητας ξηρού πάγου που εξαχνώνεται είναι κρίσιμη ώστε η θερμοκρασία να παραμένει σ τ α θ ε ρ ή στα επιθυμητά επίπεδα• π.χ. 25 κιλά ξηρού πάγου απαιτούνται για τη συσκευασία Softbox Medium ULT που προτείνει η Pfizer για την ασφαλή μεταφορά του εμβολίου της, ποσότητα που ε π α ρ κ ε ί για την επίτευξη βαθιάς κατάψυξης -78° C για το ταξίδι μιάμισης μέρας Βέλγιο - Αθήνα, χωρίς να χρειάζεται αναπλήρωση ξηρού πάγου (βλ. οδηγίες της Pfizer για την ασφαλή μεταφορά του εμβολίου σε κιβώτια ξηρού πάγου Softbox Medium ULT , βλ. εδώ https://drive.google.com/.../1quChlMMmExM1LhyOW6b.../view...)• αν η ίδια συσκευασία είχε τροφοδοτηθεί με 18 κιλά ξηρού πάγου, η θερμοκρασία βαθιάς κατάψυξης για το ταξίδι Βέλγιο- Αθήνα θα ήταν οι - 60° C.
Τούτων δοθέντων εντύπωση προκαλεί η απόφαση μεταφοράς του εμβολίου από το Βέλγιο στην Αθήνα με τα οχήματα μιας πολωνικής εταιρίας (!) που ειδικεύεται σε μεταφορές στους μείον 20° C , τη στιγμή που τα εμβόλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της Pfizer, μπορούν να διατηρηθούν για δ έ κ α (10) η μ έ ρ ε ς στους -78° C στα ειδικά κιβώτια ξηρού πάγου Softbox Medium ULT, άρα θα μπορούσαν να μεταφερθούν αεροπορικώς, ή ακόμα και οδικώς, με ένα απλό βανάκι, ή και με το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο ακόμα, αρκεί τα κιβώτια ξηρού πάγου να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 15° έως 25° C.
Επικοινωνιακή φιέστα της θλιβερής κυβέρνησης με τα φορτηγά ψυγεία της SL EXPRESS?
Σόου με περιπολικά να συνοδεύουν το βανάκι από τον Προμαχώνα στην Αθήνα ? Χειραγώγηση να γκουγκλάρεις την SL EXPRESS ως "απόδειξη βαθιάς κατάψυξης"για το εμβόλιο που έφτασε στην πατρίδα?
Επιχείρηση πειθούς ότι υπαρκτά το εμβόλιο υπάρχει?
Ίδωμεν…
Περαιτέρω, ενδεικτική της γιγαντιαίας επιχείρησης εξαπάτησης από την ελληνική κυβέρνηση, είναι η φιέστα που στήθηκε για τη μεταφορά των εμβολίων από τις αποθήκες βαθιάς κατάψυξης στα νοσοκομεία, όπου εμβολιάστηκαν ο θλιβερός πρωθυπουργός μας και η έντρομη καρικατούρα τής προέδρου της δημοκρατίας μας.
- Πώς γίνεται στη Μ. Βρετανία η μεταφορά των εμβολίων της Pfizer από τις αποθήκες βαθιάς κατάψυξης στα νοσοκομεία: Η μεταφορά γίνεται σε ειδικά μονωμένα κιβώτια ξ η ρ ο ύ πάγου της κορυφαίας εταιρίας PELI BIOTHERMAL και συγκεκριμένα με το κιβώτιο DRY ICE SHIPPER που , ανάλογα με το μέγεθος, κρατά το εμβόλιο σε σταθερή θερμοκρασία β α θ ι ά ς κατάψυξης χαμηλότερη από τους μείον είκοσι βαθμούς ( -20° C) μέχρι και για 195 ώρες ( = 8 ημέρες) [το εγχειρίδιο της PELI BIOTHERMAL για τα κιβώτια ξηρού πάγου που χρησιμοποιούν οι βρετανοί, εδώ https://drive.google.com/.../1Dojam62ShMIL2INKchb.../view...] , [εικόνες των κιβωτίων ξηρού πάγου DRY ICE SHIPPER της εταιρίας PELI BIOTHERMAL τη στιγμή της παραλαβής του εμβολίου από τα βρετανικά νοσοκομεία, εδώ https://www.iefimerida.gr/.../proti-partida-embolion...]
- Πώς γίνεται στην πατρίδα μας η μεταφορά των εμβολίων της Pfizer από τις αποθήκες βαθιάς κατάψυξης στα νοσοκομεία: «Μόλις τα εμβόλια βγουν από τους υπερκαταψύκτες βαθιάς κατάψυξης μεταφέρονται στα νοσοκομεία με ειδικά isoboxes όπου η θερμοκρασία θα είναι +2 έως +5 °C».. !
[Κορωναϊός : Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια σε Αττικόν και Ευαγγελισμό , https://www.in.gr/.../koronaios-eftasan-ta-prota.../amp/].
Η μεταφορά των εμβολίων ανατέθηκε από την κυβέρνηση στην ελληνική εταιρία Intralink Logistics, από τον ιστότοπο της οποίας προκύπτει ότι Δ Ε Ν διαθέτει δυνατότητες βαθιάς κατάψυξης ούτε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ούτε στο στόλο οχημάτων της, καθώς το εύρος θερμοκρασιών για τις οποίες η Intralink Logistics αναλαμβάνει αποθήκευση και μεταφορά φορτίων είναι φορτία που διατηρούνται σε «Κλιματιζόμενους χώρους +15° έως +25° C και στατικούς θαλάμους της εταιρίας από + 2° έως + 8° C» (βλ. ιστοσελίδα Intralink Logistics, εδώ https://intralinklogistics.gr/2-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84.../].
Τούτων δοθέντων η μεταφορά των εμβολίων στην Ελλάδα γίνεται σε θερμοκρασία από +2 έως +5 °C, με την κυβέρνηση να περιφέρει τα εμβόλια εκτός ηλεκτρικού υπερκαταψύκτη και εκτός ξηρού πάγου, σε πλήρη παραβίαση των οδηγιών της Pfizer: «Για την ασφαλή διατήρηση του εμβολίου, το κιβώτιο ξηρού πάγου που περιέχει το εμβόλιο δεν πρέπει να ανοίγεται περισσότερες από δ ύ ο (2) φ ο ρ έ ς ημερησίως και όχι παραπάνω από έ ν α (1) λ ε π τ ό τη φ ο ρ ά.» [βλ. οδηγίες Pfizer για την ασφαλή μεταφορά του εμβολίου σε κιβώτια ξηρού πάγου Softbox Medium ULT , https://drive.google.com/.../1quChlMMmExM1LhyOW6b.../view... ].
5. Ανέφικτο το εγχείρημα μαζικών εμβολιασμών δισεκατομμυρίων ανθρώπων στους -80° C
Σύμφωνα με το Associated Press, «Οι ιατρικοί καταψύκτες που φθάνουν στους μείον 70 βαθμούς Κελσίου είναι σπάνιοι ακόμη και σε νοσοκομεία των ΗΠΑ και της Ευρώπης».
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ μόλις το 10% των χωρών ανταποκρίθηκαν στις συστάσεις του για αποτελεσματικές πρακτικές διαχείρισης εμβολίων (αποτελεσματική διαχείριση ψυχρής αλυσίδας σε θερμοκρασίες ο ι κ ι α κ ο ύ ψυγείου από +2° έως + 8° C που διατηρούνται τα κοινά εμβόλια).
Σύμφωνα με το Associated Press, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι ΤΑ Μ Ι Σ Ά εμβόλια της παγκόσμιας παραγωγής κάθε είδους καταλήγει στα σ κ ο υ π ί δ ι α , λόγω διακοπής στην ψυχρή αλυσίδα κατά την αποθήκευση και μεταφορά τους! [Associated Press: Vaccine storage issues could leave 3B people without access, https://apnews.com/.../virus-outbreak-pandemics...]
ΠΡΟΣΟΧΉ: τα μισά εμβόλια παγκοσμίως καταλήγουν στα σκουπίδια λόγω διακοπής της ψυχρής αλυσίδας σε θερμοκρασίες ο ι κ ι α κ ο ύ ψυγείου +2° έως + 8° C ! Αντιλαμβάνεται κανείς ότι το εγχείρημα της αποτελεσματικής διαχείρισης αλυσίδας βαθιάς κατάψυξης -80° C για δισεκατομμύρια εμβολιασμούς ότι είναι πρακτικά α ν έ φ ι κ τ ο. Στα σκουπίδια κατέληξαν 2.000 εμβόλια της Pfizer λόγω διακοπής στην αλυσίδα βαθιάς κατάψυξης των -80° C στις πόλεις Macclesfield και Northamptonshire στη Μ. Βρετανία (βλ. εδώ https://www.reader.gr/.../vretania-sta-skoypidia...).
Σύμφωνα με μελέτη της γερμανικής εταιρείας διαχείρισης εμπορευμάτων DHL, «Η τεχνολογία βαθιάς κατάψυξης βρίσκεται π έ ρ α από τις δ υ ν α τ ό τ η τ ε ς των Δ Υ Ο ΤΡ Ί Τ Ω Ν του πλανήτη»!
Η πατρίδα μας, σε υποδομή αλυσίδας βαθιάς κατάψυξης, βρίσκεται μία βαθμίδα πάνω από την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Αλβανία, τα Σκόπια και το Ιράν, στην ίδια βαθμίδα με την Ουκρανία, την Τουρκία, την Ινδία, τη Ρουμανία και το Καζακστάν [βλ. μελέτη της DHL , εδώ https://drive.google.com/.../1Ay.../view...].
Έτσι εχόντων των πραγμάτων, για την πατρίδα μας, το εμβόλιο της Pfizer ανύπαρκτα υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.