Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΤΖΙΦΟΣ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ''ΘΑ'' ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.......

ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΣΠΟΝΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ, ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ Δ.Σ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ....
ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ !!!
ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ !!!
Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ.....ΑΚΟΜΑ .....


Το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο, είχε οριστεί για τις 8 το βράδυ και με θέμα την ενημέρωση από τον δήμαρχο, για τον σχεδιασμό της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ των απορριμμάτων, όπως άλλωστε τους έχει ζητηθεί από τον Υπουργό, να ετοιμάσουν και να καταθέσουν, μέχρι το τέλος του Μάρτη 2016 και προσαρμοσμένο πάντα στο νέο ΕΣΔΑ !!!
Η συζήτηση ξεκίνησε με τον δήμαρχο. Αντί για παρουσίαση του σχεδιασμού όμως, έκπληκτοι οι παρευρεθέντες σύμβουλοι και πολίτες, ακούσαμε μια ιστορικά αναδρομή του θέματος ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, με πολλές αιχμές για τους ''προηγούμενους'', πολλές αναφορές στον αυτοκράτορα που εμπόδιζε τις εξελίξεις με τις διυπουργικές αποφάσεις που είχε πάρει, με τις οποίες είχε στην αρμοδιότητά του την ολοκληρωμένη διαχείριση, ακούσαμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ανακρίβειες έως και παραλογισμούς στην διατύπωση όρων και μεθοδολογιών, αλλά για ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ . Το μοναδικό σχετικό που δήλωσε ο δήμαρχος , ήταν πως δεν μπορούσε να ανακοινώσει απόψε τίποτα, το έχει ολοκληρωμένο το σχέδιο στο μυαλό του, αλλά θα το καταθέσει αναλυτικά μια επόμενη φορά !!!
Δήλωσε πάντως με έμφαση και κατηγορηματικά, πως διασφαλίζει πως η μεθοδολογία του θα έχει ''μηδενικό υπόλειμμα'' . Το ΠΩΣ θα το πει μια........άλλη φορά επίσης !!!
Οι αρχηγοί των παρατάξεων που έλαβαν τον λόγο μετά, καυτηρίασαν την αποψινή συνεδρίαση - φιάσκο, αφού ο λόγος που έγινε, ήταν η παρουσίαση του σχεδιασμού διαχείρισης.....
Ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης, ακολούθησε την τακτική της αναδρομής στην ιστορία της διαχείρισης των σκουπιδιών φθάνοντας και επί των ημερών του. Αναφέρθηκε εκτεταμένα στις μηνύσεις που του έκανε τότε (2012) ο σημερινός δήμαρχος ( και τότε αξιωματική αντιπολίτευση ) για τους σωρούς των απορριμμάτων στην πόλη, έδωσε το στίγμα των δράσεων που εμπόδιζαν οι  αυθαιρεσίες Τατούλη, για να καταλήξει πως προτείνει έναν σχεδιασμό που θα είναι το ΣΔΙΤ αλλά με τον ΦΟΔΣΑ μέσα στην ομάδα των συμμετεχόντων !!! Στο σημείο αυτό, ο Νίκος Τσιαμούλος, μιλώντας στον παρακαθήμενό του εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Λάζαρη, του είπε :''δώσε βάση σε αυτό που λέει ο Σμυρνιώτης. Αυτό θα γίνει τελικά και θα με θυμηθείς ...""
Ξέρουν κάτι κάποιοι άραγε ??? Κάτι περισσότερο από αυτά που λέγονται στις κάμερες ???
Κι αν ξέρουν για ΠΟΙΟΝ το κρατάνε μυστικό ???
Μπορεί να ξέρουν το ίδιο πράγμα, δυο πολιτικοί αντίπαλοι και να το κρύβουν από τους πολίτες ???
Θα φανεί εν ευθέτω χρόνω...
Κλείνοντας ο πρώην δήμαρχος είπε πως ζητάει συγγνώμη από τους πολίτες και από τον ιδιοκτήτη της Αγίας τριάδας, γιατί τον ''έμπλεξαν τον άνθρωπο΄'' και ρώτησε τον δήμαρχο, αν κοιμάται ήσυχος τα βράδια, με την χωματερή του ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΗ, μέσα στο δάσος !!!
Εδώ να θυμήσουμε στους φίλους αναγνώστες, πως όσοι δηλώναμε δημόσια και με επιχειρήματα, την αντίθεσή μας στον ΧΑΔΑ του Αγίου Βλάση, είχαμε εισπράξει το μένος των παπαγαλακίων τότε και ακόμα και επιστήμονες της Υγείας, μας είχαν λοιδορήσει, γιατί.....''εμποδίζαμε τα σκουπίδια να φύγουν από την πόλη''.......από την πόρτα τους ήταν το εννοούμενο....αλλά το έκρυβαν έντεχνα !!!
Τώρα τις ίδιες ανησυχίες τις ακούμε και από την αξιωματική αντιπολίτευση !!!
ΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ, ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ !!!
Μόνο ο Κώστας Τζιούμης, αναίρεσε την υπογραφή του, 3-4 μέρες μετά, αφού εποσκέφθηκε τον χώρο και.....έφριξε !!!
Οι υπόλοιποι είχαν δώσει την συγκατάθεσή τους για την δημιουργία ....''σταθμού μεταφόρτωσης''....στον Άγιο Βλάση.
Ο κ. Κώστας Τζιούμης, επέκρινε τον δήμαρχο για την χαμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. αφού δεν υπήρχε τίποτα προς ανακοίνωση και καυτηρίασε την πολιτική των αναδρομών, που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, ζητώντας να έρθει άμεσα στο Δ.Σ. ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ για να συζητηθεί....
Ο κ. Νίκος Τσιαμούλος, αφού δήλωσε το τελεσίδικο κλείσιμο του ΠΛΑΤΩΜΑΤΟΣ, αφού κατέκρινε τον δήμαρχο για ολιγωρία, παρουσίασε στο Δ.Σ. μια περίληψη επιγραμματική, μελέτης διαχείρισης, την οποία - όπως δήλωσε - επεξεργάστηκαν άτομα της παράταξής του, μαζί με τεχνικούς !!!
Ο κ. Γιάννης Λάζαρης, του ΣΥΡΙΖΑ, περιορίστηκε να προτείνει την εμπλοκή και στήριξη κάθε πρωτοβουλίας πολιτών (!!!!!!!) στην διαχείριση των απορριμμάτων και την προώθηση ανάλογων δράσεων .....Τυχαίο ??? Μάλλον όχι, αφού παρίστατο και γνωστός πολιτικός συνοδοιπόρος του, που ασχολείται με συγκεκριμένες δράσεις .....
Μόνο ο κ. Νικολάου του ΚΚΕ έκανε σκληρή επίθεση προς όλους, αφού δεν ευοδώθηκε η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που είχαν πάρει τον Μάρτιο του 2015 στο Δ.Σ. Τρίπολης, να ζητήσουν από την Περιφέρεια, την αποκήρυξη του ΣΔΙΤ ....
Να θυμίσουμε πως εκείνο το ψήφισμα ΟΥΔΕΠΟΤΕ παραδόθηκε στο ΠΕΣΥΠ, αφού την παράδοσή του είχε οριστεί να κάνει ο κ. Κακλαμάνος ως πρόεδρος του Δ.Σ. και τότε , αλλά το......ξέχασε !!! Μάλλον είχε δηλώσει πως έλειψε !!!
 Αλλά ποτέ άλλοτε δεν ασχολήθηκε με το θέμα!!!
Ούτε κανένας άλλος φυσικά !!!
Ούτε καν αυτοί που το πρόβαλαν ως αίτημα.
Τυχαίο ??? Γιατί άραγε απόψε το ξαναθυμήθηκαν μόνο ???
Η συζήτηση απόψε ήταν μια ιστορική αναδρομή, σε προβλήματα, κόντρες, μηνύσεις, αντιπαραθέσεις, αυτοπροβολές, αναφορές, απαιτήσεις.....αλλά ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ !!!
Οι πολίτες δεν πρόκειται να ακούσουν τι μέλλει γενέσθαι .
Το μόνο που θα τους συμβεί με σιγουριά, είναι πως σε ελάχιστο χρόνο, θα ξαναζήσουμε τα περυσινά δράματα.....
Και τώρα κανένας δεν είπε, πως ο σουλτάνος ΔΕΝ θα δώσει ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ......ΚΙ ΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ....
Το δήλωσε στην συνέντευξη τύπου πριν μια εβδομάδα.....
Χωρίς την ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ  όμως, η πόλη δεν μπορεί να απαλλαγεί από χωματερές και επικείμενα αίσχη από σκουπίδια.....
Και δυστυχώς, είναι θέμα χρόνου να ξαναβουλιάξουμε.....
Το ομολόγησαν απόψε ΟΛΟΙ.
Το είπε και πριν 2 μέρες ο σουλτάνος ευθέως.....
Ας ανασκουμπώνονται οι πολίτες !!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.