Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΤΕΡΝΑ ΤΕΡΜΑ !!! ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ....Ο ΝΕΟΣ ΕΣΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΣ !!! ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΧΘΕΣ !!!

ΤΕΡΝΑ ΤΕΡΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ...




Με αυξημένη πλειοψηφία (υπέρ: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΚΕ, κατά : ΠΑΣΟΚ, ΧΑ, παρών ΕΚ) ψηφίστηκε χθες το άρθρο 23 του παράλληλου προγράμματος. Το άρθρο καταργεί διάταξη του νόμου για τους φορείς ολοκληρωμένης διαχείρισης (ΦΟΣΔΑ). Συγκεκριμένα αφαιρείται η αρμοδιότητα διαχείρισης των απορριμμάτων από την Περιφέρεια, ενώ όπως ψήφισε ομόφωνα ο ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου, οι Δήμοι που επιθυμούν μπορούν να αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων είτε μόνοι τους είτε με διαδημοτικές συνεργασίες, όπως προβλέπεται και στον νέο ΕΔΣΑ.
Η πρόθεση, από πλευράς κυβέρνησης, να λυθεί με νομοθετικό τρόπο την υπόθεση του ΣΔΙΤ της ΤΕΡΝΑ για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου
είχε φανεί στην πρόσφατη συνάντηση Δημάρχων της Πελοποννήσου, στην οποία μάλιστα θετικοί σ’ αυτή την κατεύθυνση ήταν και οι βουλευτές της ΝΔ, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στην ψηφοφορία στη Βουλή.
Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση η καταργούμενη διάταξη, «έδινε την δυνατότητα επιµήκυνσης του διαστήµατος ανάθεσης αρµοδιοτήτων, ακόµη κι αν αρθούν οι λόγοι της ανάθεσης, δηλαδή η πληµµελής ή ανεπαρκής λειτουργία των ΦΟΔΣΑ σε βαθµό που να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η δηµόσια υγεία ή το δηµόσιο συµφέρον. 
    Για παράδειγµα, στην περίπτωση σύναψης συµβάσεων σύµπραξης βάσει του άρθρου 17 του ν. 3389/2005 (ΣΔΙΤ), αυτό το διάστηµα θα μπορούσε να να επιµηκυνθεί σε είκοσι οκτώ 28 χρόνια».
Παρ΄ όλα αυτά ο σουλτάνος του Μορέως, έσπευσε πριν λίγες μέρες να καταθέσει προσφυγή κατά του ΕΣΔΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς επιδιώκει μετά την επικύρωση της ΒΟΥΛΗΣ για το ΣΔΙΤ του.......η απάντηση είναι μάλλον απλά κερδίζει χρόνο, μέχρι να παραδεχτεί δημόσια πως έχασε το παιχνίδι των σκουπιδιών και της διαχειρισής τους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.