Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

SOS ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΥΤΕΑ !!! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ.....ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΝ ΦΑΜΕΛΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΟ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΧΥΤΕΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ !!!!

22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΠΩΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΥΤΕΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ !!!!!

28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΔΕΑ !!!

ΑΛΛΑ......ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2016, Ο ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ 3 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΧΥΤΕΑ.....ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ !!!

ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ''ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ'' Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.....

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.....

Αποτέλεσμα εικόνας για φαμελοσ

ΠΡΙΝ ΑΠ΄ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΥΤΕΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ........ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ :

http://orthologika.blogspot.gr/2017/03/blog-post_11.html

Τον ΙΟΥΝΙΟ 2017 σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό της Αχαϊας ο κ. ΦΑΜΕΛΟΣ δήλωσε ευθέως, πως ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΑΝ ΤΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΥΤΕΑ !!!!!!

Μετά από τον πανικό που είχε δημιουργηθεί στην Πάτρα, μόλις ανακάλυψαν το ΦΕΚ του 2016, που αναφέρεται σε ΧΥΤΕΑ ο υπουργός κ. ΦΑΜΕΛΟΣ δηλώνει διάφορα ενδιαφέροντα επ΄ αυτού, σε κανάλι της ΑΧΑΪΑΣ !!!
Ακούστε το βίντεο :


ΠΡΙΝ ΑΠΟ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΦΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΔΕΑ (ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ  ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΥΤΕΑ,) ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ . ΤΟ ΕΤΟΣ 2016.....ΠΟΥ ΤΗΝ ''ΚΑΚΟΛΟΓΟΥΣΕ'' ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ :




Να θυμίσουμε πως :

Τον Μάρτιο 2016, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τσιρώνης (προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους!!!) είχε δηλώσει την πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία χώρων ταφής επικίνδυνων αποβλήτων. Μίλησε για Πτολεμαΐδα, Μεγαλόπολη και Ασπρόπυργο. Οι δύο πρώτες, λόγω των λιγνιτωρυχείων. Δεν χρειάζονται έξοδα και υπάρχουν μελέτες που δίνουν ως μέθοδο αποκατάστασης τέτοιων χώρων.....την ταφή απορριμμάτων.....
Τον Σεπτέμβριο 2016,έγινε γραπτή ενημέρωση από τον κ. ΤΣΙΡΩΝΗ προς την ΕΕ, όπου αναφέρονται Μεγαλόπολη, Κοζάνη, Ασπρόπυργος, Οινόφυτα και Λάρισα, ως κατάλληλοι χώροι ΧΥΤΕΑ !!! 
Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2016 ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΓΓΡΑΦΟ !!!
Στις 26/10/2016 εγκρίθηκε η σχετική περιβαλλοντική μελέτη (ΣΜΠΕ), πάνω στην οποία βασίστηκε το εθνικό σχέδιο διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων, το οποίο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 7/1/2017. Όλα έγιναν νομότυπα κι ωραία. Μόνο που… κανείς δεν πήρε χαμπάρι.
ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΣΥΝΟΜΩΤΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ !!!
Οι αντιδράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και του ίδιου του Δήμου Μεγαλόπολης, ήταν στην καλύτερη περίπτωση αναιμικές. Η Περιφέρεια δεν συζήτησε το θέμα της έγκρισης της Περιβαλλοντικής μελέτης στις 30/5/2016, αν και ήταν στην ημερήσια διάταξη. Το ανέβαλε και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Τέτοια αγκάθια, ο σουλτάνος τα αντιπαρέρχεται τεχνηέντως χωρίς να απολογείται σε κανέναν φυσικά και αφήνει ανοιχτά θέματα καίριας σημασίας για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, χωρίς να καίγεται καρφάκι σε κανέναν.....αφού ΚΑΙ η δημοτική αρχή της Μεγαλόπολης, είναι συνεργός στο ίδιο σενάριο, δια της αποσιώπησης του τεράστιας σημασίας θέματος.....
Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΡΧΩΝ, τους καθιστά υπόλογους απέναντι στους πολίτες τους οποίους ουδέποτε νοιάστηκαν να ευαισθητοποιήσουν για την επερχόμενη δημιουργία του ΧΥΤΕΑ, που δρομολογούν ΟΛΟΙ εν χορώ και φυσικά ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ και που είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
Αντί της ενημέρωσης των πολιτών που πλήττονται και καταστρέφονται, οι αιρετές αρχές προτίμησαν την σιωπή των αμνών καθώς και κάποιες σπασμωδικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής, για να καλύψουν την συνενοχή τους!!!
 Ο δήμος Μεγαλόπολης έβγαλε μια εκτός ημερησίας διατάξεως απόφαση (12/9/2016, μήνες μετά…), όπου δηλώνει ότι αντιτίθεται στη δημιουργία ΧΥΤΕΑ !!!
 Και η Περιφέρεια δύο μέρες μετά, εξέδωσε το δικό της φιρμάνι, όπου δηλώνει ότι συμφωνεί με το δήμο !!!
Η απόφαση της Περιφέρειας πήρε ΑΔΑ στις 20/1/2017 (!!!!) αφού είχε βγει και το ΦΕΚ για το ΕΣΔΕΑ. Άρα, δε λήφθηκε υπόψη ούτε στην περιβαλλοντική μελέτη ούτε στο ΕΣΔΕΑ.
ΠΟΛΥΣ Ο ΣΑΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ΤΗΣ ΤΑΤΟΥΛΟΝΗΣΟΥ.....ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ .....
Ο υπόγειος και κρυφός σχεδιασμός τους για τον ΧΥΤΕΑ στα ορυχεία, δημιουργεί ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με τη Μεγαλόπολη. Γιατί, ακριβώς από κάτω υπάρχει μια τεράστια υπόγεια ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ λίμνη, η μεγαλύτερη των Βαλκανίων. Υπάρχουν και επίγειες λίμνες στον εν λόγω χώρο.
Δύο άλλοι ποταμοί, ο Αλφειός και ο Ελισσώνας, περνούν δίπλα από τα ορυχεία. Υπάρχουν τριγύρω διάσπαρτοι περίπου είκοσι οικισμοί. Στην περιοχή καλλιεργούνται χιλιάδες στρέμματα και βόσκουν χιλιάδες πρόβατα. Υπάρχει οικολογικό πάρκο, με χώρους αναψυχής για οικογένειες. Υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι.
ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΠΟΤΑΜΟΙ ΟΜΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ......
Ολα τα υπόγεια ύδατα της Πελοποννήσου επικοινωνούν μεταξύ τους. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο με ένα σεισμό να υπάρξει ρήγμα και να πέσουν τα δηλητήρια στον υδροφόρο ορίζοντα. Μία ενδεχόμενη μόλυνση με τοξικά ή ραδιενεργά απόβλητα θα καταστήσει όλη την Πελοπόννησο δηλητηριασμένο τοπίο. 
Ο λόγος που κρατούν σε υποτονικό ύφος το καυτό θέμα του ΧΥΤΕΑ, στην Πελοπόννησο, που ο ΦΑΜΕΛΟΣ στο βίντεο λέει, πως δεν είναι μέσα στα σχέδιά τους (!!!!) αλλά στο ΦΕΚ του 2016 αναφέρεται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, είναι προφανώς οι αντιδράσεις που τρέμουν πως θα έρθουν από τους πολίτες και επίσης οι δεσμεύσεις τους στα μνημόνια, που ναι μεν τα υπέγραψαν οι συγκυβερνώντες.....αλλά τα αποδέχτηκαν χωρίς ίχνος ενοχής οι ''αριστερο-οικολόγοι''  του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...
Με όλα όσα έχουν συμφωνήσει και δρομολογήσει δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, αφού:
α) Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ένας από τους τρεις «θεσμούς» της Τρόικας, στέλνει συνεχώς την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα των ΧΥΤΕΑ.
β) Στο δεύτερο μνημόνιο (Ν.4046/2012, ΦΕΚ Α΄ 28. Σελ. 808) τέθηκε ως απαιτούμενο η αδειοδότηση τουλάχιστον δύο χώρων διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων στην Ελλάδα. 
ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΟΥΝ.......ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.....ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ.....
ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.....ΟΙ ΤΑΧΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.....ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.....
Η επίμονη αποσιώπηση του καυτού θέματος για τους ΧΥΤΕΑ και από την κυβέρνηση των αριστερών και των συμμάχων τους Οικολόγων, αλλά και από το σουλτανάτο του Μορέως, κραυγάζει πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η διαρκής ανάγκη της Γερμανίας για ξεφόρτωμα των ραδιενεργών και άλλων αποβλήτων της, επειδή, μέχρι σήμερα, αποφορτίζει πολλές όμμορες χώρες και όχι μόνον....
Ας αναφερθούμε το φαινόμενο «Φούχτελ» που είναι «υφυπουργός της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα Ελλάδας» που πριν λίγο καιρό ήταν μια εβδομάδα στην Πελοπόννησο και τα έλεγε με τον σουλτάνο νυχθημερόν, τι ακριβώς είπαν και τι συμφωνήθηκε; 
Να θυμίσουμε πως ο Φούχτελ συναντήθηκε με άλλους «πατριώτες» αυτοδιοικητικούς στο κτίριο της πρώτης βουλής των ελλήνων στο Ναύπλιο όπου όλοι οι παρευρεθέντες, έκαναν πανηγυρισμούς και για τις Συνδιασκέψεις τις Ελληνογερμανικές.......τα εργολαβικά συμφέροντα είχαν άραγε βαφτίσει έτσι ??? Για τους ΧΥΤΕΑ που θέλει στην Ελλάδα, της συνδιαχείρισης των σκουπιδιών -και όχι μόνον- ο Φούχτελ, γινόταν η συνάντηση ??? Κι έδειχναν στον κόσμο και στις κάμερες τάχα υπερβατικές συμφωνίες διακρατικές και άλλα περικοκλαδίστικα ???
Τέλος και για να ξέρουμε όλοι μας τι γίνεται γύρω μας, να θυμίσουμε, πως στην ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ μόλις πριν λίγο καιρό ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ( ΝΑΙ !!!! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ''ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ'' ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ......ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ.....ΜΕ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΚΙΑ ΕΥΡΩ !!!!) έφτιαξε μονάδα διαχείρισης ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, εκεί που υπήρχε ήδη το ΔΙΑΔΗΜΑ ( δηλαδή έβαλαν το ΣΔΙΤ με τον ΜΠΟΜΠΟΛΑ, μέσα στα λιγνιτορυχεία της Πτολεμαϊδας ).....
Κι επειδή στην Πελοπόννησο, το ΣΔΙΤ του σουλτανάτου, δεν φαίνεται να προχωράει, με τόσες απανωτές ενστάσεις, καταγγελίες μηνύσεις και εισαγγελικές έρευνες σε εξέλιξη, που θα ''φάνε'' την θητεία του σουλτάνου και άκρη δεν θα έχει βρεθεί στο ανύπαρκτο ΣΔΙΤ του......οι πολύ ακραίες - αλλά ανακγαίες - σκέψεις μας , λένε, πως ίσως θέλουν να επιβληθούν στην ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ και στα ΟΡΥΧΕΙΑ της, με το πρόσχημα της ΤΑΧΑ αποκατάστασής τους, βάζοντας έναν ΧΥΤΕΑ δια της πλαγίας οδού να λειτουργήσει έστω και άτυπα ( μέσω της ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ. Πάτρας με την ΑΜΙΑΝΤΙΤ.......ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ Μ.Π.Ε. για ΧΥΤΕΑ !!!!) και μετά η εισχώρηση των αστικών αποβήτων,με τον οποιονδήποτε τρόπο ή δια των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ (που ξέρει πολύ καλά να τις χειρίζεται ο σουλτάνος....) και να φαντάζει αγαθή η πρόθεση !!!
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ ΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥΣ.....
ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.