Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΑ !!! ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ......ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.....
ΑΛΛΑ
ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ  Η ΥΠΟΘΕΣΗ ......
ΚΑΙ Ο κ. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ .....ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΓΝΗΤΟΣΗΜΟΥ !!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ..... ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ .....

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΦΩΤΟ

Μάκης Βορίδης

Εδώ και χρόνια σέρνεται το θέμα των ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΛΕΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ με ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, στον Δήμο Μεγαλόπολης.....
Η υπόθεση ανάγεται στο 2006, όπου ως δήμαρχος ο Σπύρος Τσιριγώτης, είχε εξαγγείλλει και αναθέσει (??) δημόσια έργα, τα οποία ουδέποτε έγιναν, κατηγορήθηκε ευρέως από τον  με" καθαρά χέρια'' επόμενο δήμαρχο Παν, Μπούρα, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές μεν.....αλλά πλήρωσε και τα ανύπαρκτα έργα !!!
Έτσι από το 2014 μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε τόσο το ΣΔΟΕ όσο και το ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΚΡΑΤΟΥΣ, αποδόθηκαν αναλογιστικά οι ευθύνες και οι απαιτήσεις των χρηματικών ποσών για κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση........
Και το ίδιο έτος, ξεκίνησε και η εισαγγελική έρευνα και αμέσως μετά οι δίκες.......που συνεχώς αναβάλλονται !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ......



Ενώ όμως ο επόμενος δήμαρχος Μεγαλόπολης Παν . Μπούρας, έκανε προεκλογικό ''παιχνίδι''  με την υπόθεση των ανύπαρκτων έργων του Τσιριγώτη, αποδείχθηκε κατά την έρευνα που έγινε κατόπιν καταγγελιών ατόμων μέσα από τα δημοτικά συμβούλια, πως ΚΑΙ ο ίδιος πλήρωσε τα ανεκτέλεστα έργα, αυτά του προκακτόχου του.....γι΄αυτό και εκρίθη και ο ίδιος υπόδικος, αλλά για μικρότερου ύψους ποσά !!! 
Στα δικαστήρια δε, όταν έφθασε η υπόθεση των ανεκτέλεστων έργων του Τσιριγώτη, που τα πλήρωσε ο Μπούρας, πάλι αντιδίκησαν αλληλοκατηγορούμενοι.....χωρίς ωστόσο να γλιτώσει κανένας τους, την απόδοση κατηγοριών από τον εισαγγελέα !!!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝ. ΜΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ......



Ανακαλύπτουμε πως εδώ και 3 χρόνια, δεν έχει τελεσιδικήσει μια τόσο σοβαρή υπόθεση στα δικαστήρια, ενώ οι αναβολές έρχονται σωρηδόν !!!
Προσφάτως πέτυχαν την τελευταία αναβολή στο Εφετείο και το θέμα χρονίζει πάλι κι ας είναι ένα πολύ σκληρό αγκάθι του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, που ταλανίζεται με αυτό πάνω από μια δεκαετία !!!
Το σοβαρότερο από τα δευτερεύοντα της υπόθεσης, είναι το καταξόδεμα επίσης πολλών χιλιάδων ευρώ, για τη Νομική στήριξη του θέματος, που βγαίνουν από τα ταμεία του Δήμου, με διάφορες αιτιολογήσεις ( σύμφωνα με όσα μας καταγγέλλουν οι καλά γνωρίζοντες το θέμα εκ των έσω ) για να καλύψουν δικαστικά, αυτούς που έβαλαν τον δήμο ''μέσα'' οικονομικά !!!
Κάτι δεν πάει καλά στο Δ.Σ. της Μεγαλόπολης και σίγουρα δεν είναι από άγνοια !!!
Επίσης οι κόντρες πεταξύ των 2 πρώην δημάρχων, Τσιριγώτη και Μπούρα, που αλληλοσφάζονταν προεκλογικά ,τώρα ανήχθησαν σε κοινό αγώνα στήριξης των παρανομιών για τις οποίες κατηγορούνται και οι δύο !!!
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ( σύμφωνα πάντα με τις καλά διασταυρωμένες πληροφορίες μας εκ των έσω ) πως οι υπόδικοι Τσιριγώτης και Μπούρας - ο μεν για κακουργηματικού ύψους ποσό, ο δε για σοβαρό ποινικό αδίκημα - ανέθεσαν προσφάτως στον Βουλευτή της Ν.Δ. και Πελοποννησιάρχη (???) ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ, να τους καλύψει νομικά, αναλαμβάνοντας την υπεράσπισή τους, ενώπιον του Εφετείου , που δεν λέει να γίνει....από τις συνεχόμενες αναβολές !!!
Και οι δυο πρώην δήμαρχοι, σημαντικά τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας με σκληροπυρηνικότερο τον κ. Σπ. Τσιριγώτη, θα συνεργαστούν και θα στηριχτούν για να ''σωθούν '' από τις βαριές κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί σχετικά με το δημόσιο χρήμα......στον Νεοδημοκράτη και πρώην ΛΑΟΣ βουλευτή και νομικό κ. ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ !!!
Κάτι τρέχει μάλλον περί τα πολυσυζητημένα ''δικαστικά κυκλώματα'' ή είναι ''τυχαία'' εντελώς η περίπτωση της συνεργασίας ???
Τα ποσά δε που διατίθενται για την Νομική κάλυψη των πρώην δημάρχων, από τα ταμεία του Δήμου Μεγαλόπολης ( όχι πως οι άλλοι δήμοι κάνουν καλύτερη ΄΄διαχείριση ΄΄ σε ανάλογα θέματα ) είναι 
κραυγαλέα και προκλητικά, ιδιαίτερα για τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε .... εν καιρώ θα δημοσιεύσουμε και τα ονόματα των νομικών που πλουτίζουν από τις υποθέσεις του δήμου αλλά και τα πάρα πολλά λεφτα που δίνονται αφειδώς για δικαστικές υποθέσεις του δήμου.....
Εκείνο πάντως που πρέπει να διερευνηθεί από τις εισαγγελικές αρχές, είναι το γεγονός πως ο πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Σπύρος Τσιριγώτης, ενώ είναι από το 2014 υπόδικος για ποσό που ανάγεται σε κακούργημα το ύψος του, χωρίς να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση αυτή.....εξακολουθεί να παραμένει μέλος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ .....αλλά και να μετέχει στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Α.Π. 
(ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ .....δηλαδή ΛΙΓΝΗΤΟΣΗΜΟΥ !!!).

Κυρίως όμως πρέπει να ερευνηθεί ΓΙΑΤΙ έχει εκλεγεί ως πρόεδρος της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, που ελέγχει και διαχειρίζεται τα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ !!!!!!

Στην ''ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.'' είναι με Φ.Ε.Κ. ορισμένος και ο Τσιριγώτης και ο Μπούρας, ως διαχρονικά μέλη ......


Και αναρωτιέται ο κοινός νους : με ποιά ''αξιοκρατικά'' κριτήρια επιλέγονται τα άτομα που θα ελέγχουν και θα επιτηρούν την ασφαλή και αδέκαστη διάθεση και διαχείριση τέτοιων υπέρογκων ποσών....όπως το ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ της ΔΕΗ στην ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ???
ΠΟΙΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ......ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΧΕΓΓΥΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ ???
Μάλλον έχουμε χάσει τα αυγά και τα καλάθια, στο θέμα της αξιοκρατικής επιλογής προσώπων.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.