Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο κ. Γ. ΜΠΕΖΟΣ : ''ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ ΤΩΡΑ'' !!!




ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΤΕΡΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ Ο κ. ΤΑΤΟΥΛΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΜΠΕΖΟΥ?

Του Θανάση Πετράκου
Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργείται μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες-αποκαλύψεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γ. Μπέζου για «απάτη με άκυρα συμβόλαια στην αγοραπωλησία των εκτάσεων» στο χώρο που η έχει χωροθετηθεί για να στηθεί το σκουπιδοεργοστάσιο.
Μετά τις καταγγελίες του κ. Μπέζου ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο ...» δεν δικαιούται ούτε η κυβέρνηση να σιωπά ούτε ο κ. Τατούλης να λέει για «ότι είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών». 
Το μέγα σκάνδαλο αυτό που καταγγέλλει ο κ. Μπέζος πέραν των άλλων 
1. Δικαιώνει την έντονη αντίθεση που είχα εκφράσει τον Απρίλη του 2011 ως Περιφερειακός Σύμβουλος εκ μέρους της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» για τη συγκεντρωτική διαχείριση και τη δημιουργία σκουπιδοεργοστάσιου που θα εκμεταλλεύονται μεγαλοεργολάβοι με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που πρότεινε Ο κ. Τατούλης και αποφάσισε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. 
2. Δικαιώνει την σφοδρή αντιπαράθεση που είχα τότε με τον κ. Τατούλη διότι είχα τονίσει ότι δεν είναι δυνατόν να εκχωρήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο τη χωροθέτηση των χώρων της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Εταιρεία. 
3. Ξεγυμνώνει τα επιχειρήματα των νεοφιλελεύθερων για το πόσο καλά είναι τα ΣΔΙΤ και η ιδιωτικοποιήσεις και πόσο απαλλαγμένες από σκάνδαλα είναι σε αντίθεση με τα Δημόσια έργα .
4. Καθιστά έκθετη την κυβέρνηση η οποία έχει συμφωνήσει με τον κ. Τατούλη ,με απόφαση της Διυπουργικής, όπως έχουμε καταγγείλει από το 2016 στο σχέδιο της διαχείρισης των απορριμμάτων με την ΤΕΡΝΑ με ΣΔΙΤ .
5. Καθιστά εκθέτους και όσους Δημάρχους είχαν προσχωρήσει στο σχέδιο Τατούλη και κυβέρνησης χρησιμοποιώντας ως άλλοθι το «χρυσωμένο χάπι» της «περίφημης» δήθεν επαναδιαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την ΤΕΡΝΑ.
6. Επαναφέρει με ένταση στην Ημερήσια Διάταξη το θέμα της ακύρωσης άμεσα ,της σκανδαλώδους αλλά και βλαπτικής για τη τσέπη των πολιτών και το περιβάλλον, αυτής της σύμβασης με ΣΔΙΤ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.
7. Επαναφέρει ως μοναδικό και σωστό τρόπο διαχείρισης την επιλογή του εναλλακτικού μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων .Το μοντέλο αυτό πρότεινε όλα αυτά τα χρόνια και η ΛΑΕ μαζί με τους Δημάρχους που αντιστέκονταν και τις συλλογικότητες . Αυτό σημαίνει όμως εδώ και τώρα ακύρωση της σύμβασης ΣΔΙΤ και άμεση χρηματοδότηση των Δήμων από την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσουν σε ένα εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στις πολιτικές πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και επαναδιαλογής των υλικών.

Ο Θανάσης Πετράκος είναι πρώην βουλευτής και μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε.

Το Γραφείο Τύπου 
17/1/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.