Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

SOS ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΑΡΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ !!!

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑΣ, ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΡΧΩΝ
ΜΟΝΟ ''ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ'' ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ, ΕΠΙ ΣΚΟΠΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ !!!

ΝΙΚΑΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ, ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΑΤΑΤΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ, ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΝΕΔΟΝΤΑ.....ΤΗΣ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ ......ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ......

ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ .....

«Πόλεμος» στα δικαστήρια για τη Μαραθόλακκα: Με μηνύσεις κατά Νίκα - Βασιλόπουλου απαντούν οι συλληφθέντες
ΤΟ ΑΧΤΥΠΗΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΑΙΡΕΤΩΝ, ΝΙΚΑ - ΤΑΤΟΥΛΗ, εξακολουθούν να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις προβλεπόμενες διαδικασίες του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και του ΞΕΝΟΚΡΑΤΗ και προβαίνουν κρυφά και ανερυθρίαστα, σε κηρύξεις, παρατάσεις κτλ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ για την ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ.....λες κι έχουν το κράτος μαγαζί τους !!!

Πέρα από την κήρυξη της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ που έγινε το βράδυ μιας Παρασκευή, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και την αποκαλύψαμε εμείς στο ORTHOLOGIKA ( http://orthologika.blogspot.com/2018/02/blog-post_37.html ) το ίδιο έργο συνεχίζει και τώρα ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ στηρίζοντας τον ΝΙΚΑ για να έχει ''άλλοθι'' για τις δικογραφίες που στιβάζονται στην εισαγγελία Καλαμάτας, σχετικά με τα εγκλήματα που υποθάλπουν στην ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ.....όπου γίνεται το μεγάλο π΄αρτυ των 6,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ........με τον ΜΠΟΜΠΟΛΑ !!!

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΕΚΑΝΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ.....ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΑ !!!

Διαβάστε τις καταγγελίες του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΑΡΗ.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ :

'' Ενός κακού μύρια έπονται. Ο Ταΰγετος και ο Νέδοντας εκπέμπουν διαρκές SOS.
Η περιβαλλοντική πληγή στο Ταΰγετο που ονομάζεται Μαραθόλακκα αντί να αποκαθίσταται  γιγαντώνεται καταλαμβάνοντας όλο και περισσότερη έκταση με την ενοικίαση χώρου παραπλεύρως της ήδη υπάρχουσας διαχείρισης.

Είναι εξαιρετικά παρήγορο που τοπικοί πρόεδροι του Ταΰγετου καταψήφισαν την απόφαση της δημοτικής αρχής.

Ο Ταΰγετος δεν αντέχει όπως δεν αντέχει και ο Νέδοντας στον οποίο καταλήγουν τα ζουμιά της υποτιθέμενης διαχείρισης . Να υπενθυμίσουμε ότι τα συγκεκριμένα ζουμιά είναι ιδιαίτερα τοξικά και είναι πιο ρυπασμένα από νερά των υπονόμων. Και όλα αυτά με μια μέτρια βροχόπτωση καταλήγουν στο ποτάμι.  Τα δέματα είναι σε κακή κατάσταση , διαρρηγμενα και αποτελούν εστίες ρύπανσης αφού όπως φαίνεται από την μακροσκοπική εξέταση τους δεν είναι αδρανές υπόλειμμα αλλά σύμμικτο σκουπίδι.

Υπάρχουν λύσεις τώρα : 
Μεταφορά των δεμάτων σε αδειοδοτημενους Χυτα. Η παραμονή των δια Στην Πελοπόννησο υπάρχουν 2:
1. Στην Τριανταφυλλιά Ηλείας
2. Στο Ξυλόκαστρο 
Καθαρισμός της περιοχής που δημιουργεί τα ζουμιά έτσι ώστε να μην έχουμε επανάληψη του φαινομένου μεταφοράς της ρύπανσης κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών και χειμερινών βροχοπτώσεων.

Η παράταση της έκτακτης ανάγκης που έγινε για τρίτη φορά χωρίς ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου έχει ως σκοπό να συγκαλύψει την κακή διαχείριση .

Αφού όλα όσα γίνονται  είναι νόμιμα στη διαχείριση γιατί χρειάζεται η έκτακτη ανάγκη. Και το σημαντικότερο ενώ βρισκόταν σε έκτακτη ανάγκη τα ζουμιά κατέληγαν ελεύθερα στο Νέδοντα δηληριάζοντας ανεπανόρθωτα το περιβάλλον Παράλληλα λόγω του πορώδους εδάφους που έχει η συγκεκριμένη περιοχή  η ρύπανση εισχωρεί στα υπόγεια ύδατα . Άρα που οδηγεί η έκτακτη ανάγκη να δοθεί συγχωροχάρτι στην κακή διαχείριση.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει 
1 .να προβεί Άμεσα στην επέκταση της διαλογής στην πηγή και της ανακύκλωσης. 
2.Να μοιραστούν κάδοι διαφορετικού χρώματος που σταδιακά θα αντικαταστησουν τους κάδους του μπλε χρώματος όπως γίνετε σε όλες τις 
3. Να μοιραστούν σακούλες διαφορετικού χρώματος για χρήση στους υπόγειους κάδους έτσι ώστε 
Όχι άλλη ολιγωρία
Δεν μπορεί να περιμένουμε τις εκλογές για να ξεκινήσουν όλα αυτά.  

Και από εκεί και πέρα ας έρθει ο πολίτης προ των ευθυνών του. Θα λειτουργήσει

Μπορούμε να πετύχουμε πολλά οι πολίτες αν τι θελήσουμε και να πάρουμε την τύχη της πόλης στα χέρια μας.
Να περιορίσουμε τα απορρίμματα!  Να ανακυκλώνουμε. Το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας και οφείλουμε να τους παραδώσουμε ένα καθαρό περιβάλλον, οφείλουμε να τους παραδώσουμε έναν καθαρό Ταΰγετο έναν καθαρό Νέδοντα μια καθαρή  Καλαμάτα. ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.