Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

SOS ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ..... ΟΛΟΣΧΕΡΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΞΕΔΩΣΕ Ο ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ....

Ο ΕΛΓΑ, ΕΧΕΙΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΠΕΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.....




Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΛΑΖΙ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΦΩΤΟ


ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αρκαδίας, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του, στους συναδέλφους αγρότες που επλήγησαν για άλλη μια χρονιά, αυτήν την φορά από τις χαλαζοπτώσεις την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης (Αγιωργίτικα, Στενό, Ζευγολατιό, Νεοχώρι, Κερασίτσα, Καμάρι, Στάδιο, Λιθοβούνια, κλπ) όπου η καταστροφή είναι ολική σε παραγωγή μήλου, αχλαδιού και καρυδιού, στα αμπέλια καθώς και στα κηπευτικά της εποχής (ντομάτες, μάπες, σπανάκια, κλπ)
Καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο θέμα των άμεσων εκτιμήσεων και των καταστροφών που έχουν συντελεστεί.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες της Αρκαδίας που ματώνουν καθημερινά από τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την φοροαφαίμαξη, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, από το τεράστιο κόστος καλλιέργειας που είναι αναντίστοιχο με τις χαμηλές τιμές ή ακόμα και με το αίσχος των ανοιχτών τιμών και τους εκβιασμούς των βιομηχάνων, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί μόνο μέσα από αυτήν, μπορούμε  για να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί οι αγρότες σε παραγωγή και κεφάλαιο, άμεση αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ για να γίνονται άμεσα οι καταγραφές των ζημιών.
  • Απαλλαγή από πληρωμή μέχρι την νέα σοδιά ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, Δημοτικών τελών, τραπεζικών δανείων. Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες χωρίς επιβάρυνση με τόκους κ.τ.λ.
  • Καμία κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.
  • Να δοθεί έκτακτη οικονομική βοήθεια στους πληγέντες έτσι ώστε να μπορέσουν να πατήσουν στα πόδια τους.

Τρίπολη 12/09/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.