Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΚΟΡΙΟΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ....ΠΑΛΙΟΣ !!!


ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΚΟΡΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΤΗΝ κ. ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .....

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΧΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ.....




ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ THARROS NEWS :


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συνδυαστικές έρευνες της Αστυνομίας σε Αθήνα και Καλαμάτα για την υπόθεση της παρακολούθησης των συνομιλιών και των συναντήσεων της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη στο υπηρεσιακό της γραφείο μέσω «κοριού».
O μικρός μηχανισμός που βρέθηκε τοποθετημένος στον κεντρικό υπολογιστή του γραφείου της έχει μπει στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της Αστυνομίας στην Αθήνα. Όλα δείχνουν από τις πρώτες εκτιμήσεις, πως πράγματι ο «κοριός» που είχε τοποθετηθεί είναι παλαιότερης τεχνολογίας και γι’ αυτό η τακτική του συντήρηση ώστε να λειτουργεί σωστά , ήταν βασικό προααπαιτούμενο.
Παράλληλα, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η λήψη καταθέσεων από υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας και άλλα άτομα που σχετίζονται με το χώρο, καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ποιο τρόπο χρησιμοποιούσε ο «ιδιοκτήτης» ή ο «συντηρητής» του «κοριού» για να μπαίνει στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη.
Από τη νομική πλευρά του ζητήματος, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της κας Αλειφέρη, ετοιμάζονται τις αμέσως επόμενες ημέρες να διορίσουν τεχνικό σύμβουλο (μπορεί και δυο), ώστε, ως πραγματογνώμονας, να παρακολουθήσει και να καταθέσει τις τεχνικές του απόψεις για τον «κοριό», οι οποίες θα διασταυρωθούν με το επίσημο πόρισμα της Αστυνομίας.

Ήθελε… φόρτιση
Από την πρώτη κιόλας ημέρα, που εντοπίσθηκε στον «πύργο» του σταθερού υπολογιστή στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη το «ξένο σώμα», υπήρχε ξεκάθαρη εκτίμηση πως πρόκειται για ένα μηχάνημα, όχι τόσο σύγχρονο και συμβατικής τεχνολογίας.
Από τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι το μηχάνημα μετέδιδε στο «αφεντικό» του ό,τι άκουγε από τις συνομιλίες της αντιπεριφερειάρχη στις τηλεφωνικές επαφές , στις συναντήσεις   στο γραφείο της με πολιτικά πρόσωπα, φορείς και πολίτες αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Αυτό μάλιστα, που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός, ότι ο κοριός υποστηριζόταν από μπαταρία, η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα χρειαζόταν να φορτίζεται για να μπορεί  να λειτουργεί ο μηχανισμός.
Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόταν τακτικές επισκέψεις στο χώρο, ή από τον άνθρωπο που απλώς το τοποθέτησε και το συντηρούσε, είτε από τον ίδιο που παρακολουθούσε τα όσα μετέδιδε ο κοριός.
Όπως και να έχει πάντως, ο δράστης, θα έπρεπε να έχει πρόσβαση πρωτίστως στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, το οποίο να σημειωθεί ότι διαθέτει σύστημα συναγερμού και δευτερευόντως στο γραφείο της κας Αλειφέρη στον 4ο όροφο από τις μία από τις 3 ξεχωριστές πόρτες εισόδου που διαθέτει ο χώρος της.
Γι’ αυτό και η λήψη καταθέσεων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας συνεχίζονται ακόμα.

Τεχνικός σύμβουλος
Η κα Αλειφέρη, την προηγούμενη εβδομάδα με τους πληρεξούσιους δικηγόρους της Χρήστο Παναγιωτόπουλο και Παναγιώτη Μουργή, κατέθεσε παράσταση πολιτικής αγωγής για το θέμα της παρακολούθησής της.
Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε ερωτώμενος ο δικηγόρος της Χρήστος Παναγιωτόπουλος, έχουν ήδη προταθεί ως μάρτυρες έξι  άτομα που έχουν υπηρετήσει σε καίριες θέσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την ασφάλεια του κτηρίου και του γραφείου της.
Παράλληλα, από αύριο θα κινηθούν από πλευρά τους οι διαδικασίες διορισμού τεχνικού συμβούλου από την Αθήνα για να παρακολουθήσει τις τεχνικές έρευνες που αφορούν τον «κοριό». Αυτή η κίνηση θα τους δώσει τη δυνατότητα να έχουν πιο άμεση πρόσβαση στις συγκεκριμένες έρευνες της αστυνομίας, αλλά και να έχουν γρήγορα τα δικά τους αποτελέσματα.
Πάντως, ο κ. Παναγιωτόπουλος, διευκρίνισε ότι οι έρευνες της Αστυνομίας σε Αθήνα και Καλαμάτα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και τηρείται πλήρης μυστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.