Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ο κ.ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ (μείζων αντιπολίτευση ) ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ κ. ΝΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !!! ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΡΥΦΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο κ. ΜΑΚΑΡΗΣ, ΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΑΠΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ !!!

ΖΗΤΑΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. !!!

ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ORTOLOGIKA ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ !!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δημήτρης Φαββατάς, Μανώλης Μάκαρης, Στάθης Σταματόπουλος και πίσω Νίκος Μπιτσάνης και Νίκος Χριστόπουλος

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ :

https://www.facebook.com/kostas.theodorakakis/videos/10216029810522862/


Αντιγράφουμε από το kalamatajournal.gr
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Την επείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, να ενημερώσει γιατί αιτήθηκε εν κρυπτώ και παραπλανώντας το Σώμα να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ζητάει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο επικεφαλής της, Μανώλης Μάκαρης και οι δημοτικοί σύμβουλοι, κατέθεσαν και δημόσια το αίτημα για την επείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ υπογραμμίστηκε ότι η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σκουπιδιών αποκαλύπτει την «πλήρη διαχειριστική ανεπάρκεια» της δημοτικής αρχής…
Ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα έθεσε ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της τραγικής και επικίνδυνης κατάστασης, για το περιβάλλον και για τους εργαζόμενους, που επικρατεί στη Μαραθόλακκα, ωστόσο τόσο ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, καθησύχασαν ότι όλα θα εξελιχθούν καλά και γρήγορα θα λυθούν τα προβλήματα. Αποδείχτηκε όμως, συνέχισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ότι «ξεκάθαρα παραπλανήθηκε» το Δημοτικό Συμβούλιο από το δήμαρχο, ο οποίος από τις αρχές του μήνα είχε καταθέσει αίτημα για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επέμεινε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί επειγόντως στο Δημοτικό Συμβούλιο, να δώσει εξηγήσεις ο δήμαρχος, ενώ ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να προσκληθούν και ο νέος αλλά και ο προηγούμενος ανάδοχος του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, προκειμένου να ενημερώσουν για το τι έχουν κάνει και τι σχεδιάζουν να κάνουν για να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση.
Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ότι ο Δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση της κυβέρνησης και πως η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, που πολιτικά είναι κοντά στην κυβέρνηση, μπορεί να ενημερωθεί απ’ ευθείας για το τι έχει συμβεί, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Σταματόπουλος, σχολίασε ότι δεν μπορεί ο δήμαρχος να ταυτίζει μια δημοτική παράταξη ούτε με την κυβέρνηση ούτε με ένα κόμμα. Αντίθετα τόνισε ότι η δημοτική παράταξη απευθύνεται για ενημέρωση στα αρμόδια θεσμικά όργανα, που είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Για το ίδιο ζήτημα ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης πρόσθεσε ότι ο δήμαρχος έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά επηρεασμένος πιθανόν από το παρελθόν του, όταν υπηρετούσε ο ίδιος το κομματικό κράτος που ίσως νομίζει ότι εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα.
Επιπλέον ο Σταμάτης Μπεχράκης τόνισε ότι ο δήμαρχος αποφεύγει συστηματικά τη συζήτηση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, για το λόγο ότι δεν θέλει να απαντήσει γιατί αρνείται και αδιαφορεί να διαχειριστεί τα σκουπίδια με έναν τρόπο φιλικό στο περιβάλλον και με μικρότερο κόστος, δηλαδή με τη διαλογή στην πηγή. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο δήμαρχος χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων προκειμένου να μην κάνει τίποτα για την προώθηση της διαλογής στην πηγή.
Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς σχολίασε ότι ακούγεται πως ο δήμαρχος ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επειδή εκβιάστηκε, υπογράμμισε όμως ότι δεν είναι δυνατόν να αφήνει ένας δήμαρχος να τον εκβιάζουν και πως αν πράγματι συνέβη αυτό θα έπρεπε να έχει προσφύγει στις αρμόδιες αρχές με συγκεκριμένες αναφορές.
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης, εκτός από όσους τοποθετήθηκαν, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Καλαμάτας Νίκος Μπιτσάνης και Χρήστος Ζόμπολος καθώς και ο τοπικός σύμβουλος Ασπροχώματος Νίκος Χριστόπουλος.
Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.