Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο κ. ΦΑΜΕΛΛΟΣ !!! ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ......ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΝΙΚΑ !!!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ........ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ !!!
ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΗΣΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ : ΜΟΝΟ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ......
ΚΑΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΕΩΣ.....


ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.....Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ.......''ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ'' !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΦΑΜΕΛΛΟΣ για ευρείες συζητήσεις τόσο για τους δασικούς χάρτες, όσο και για την διαχείριση των ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, των ΥΔΑΤΩΝ, την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ κτλ......εκφράστηκαν και οι απόψεις του περιφερειάρχη, με τα πολλά θέματα στην διαχείριση των αποβλήτων γενικώς.......του σουλτάνου του Μορέως δηλαδή !!!

Ο διαρκώς και διακαώς αντιτιθέμενος σε κάθε προσπάθεια ΠΛΗΝ των δικών του επιλογών, σουλτάνος μας.....αποκήρυξε μέχρι και την Ε.Ε.Α.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ !!!
Όλοι του φταίνε δηλαδή !!!
Γι  αυτό και δεν προχωράει ΟΥΤΕ ΜΙΑ προσπάθεια συντονισμένη στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ η περιφέρεια, εδώ και 7 χρόνια που διοικείται από τον ίδιο......
Ή ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ......Ή ΤΙΠΟΤΑ !!!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ....ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΞΕΔΟΘΗ ΩΣ.....''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ''  ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ :

''Στόχος μας μέσα από τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι, αφενός, να εξασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και, αφετέρου, να δημιουργήσουμε νέα οικονομία ενισχύοντας την προσπάθεια της χώρας για την έξοδο από την κρίση» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος, εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών, συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο για το επικείμενο νομοσχέδιο για την ανακύκλωση, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2017. 
Ο κ. Τατούλης, αφού επεσήμανε την αστοχία του προηγούμενου νόμου, δεδομένου ότι δεν εκδόθηκαν οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, χαρακτήρισε ορθή την κατεύθυνση αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου και τόνισε ότι η ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας θα πρέπει να τεθεί ως πρωτεύων στόχος.
Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη σύνδεση της ανακύκλωσης και εν γένει της διαχείρισης των απορριμμάτων με την εικόνα της χώρας και το τουριστικό της προϊόν, αλλά και τον τομέα της αγροτικής οικονομίας.
Σε ότι αφορά τις αιρεσιμότητες της νέας προγραμματικής περιόδου, ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η ύπαρξη εγκεκριμένου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων είναι δεσμευτική για τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε σχέση με το ζήτημα των πολιτικών για τη διαχείριση των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι η «εσαεί» χρηματοδότησή τους δεν είναι εξασφαλισμένη και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αναπτυχθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, απελευθερώνοντας και προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, γεγονός το οποίο θα ενισχύσει την πραγματική οικονομία.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε επίσης ότι η χώρα και η αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένες να πιάσουν τους στόχους της ανακύκλωσης και έχουν ήδη καθυστερήσει σημαντικά. «Εάν δεν πιάσουμε τους στόχους της ανακύκλωσης, όπως προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, υπάρχει πλέον αυτόματη εισαγωγή, ως παράβαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει  νέα απειλή της χώρας, με νέα πρόστιμα και τα πρόστιμα αυτά κατανέμονται πλέον στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες».
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τέλος μειονέκτημα του νομοσχεδίου την εποπτεία και τον έλεγχο των πολιτικών της ανακύκλωσης από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, ο οποίος έχει ιδιαίτερα συγκεντρωτικό χαρακτήρα και συνεπώς εμφανίζει κρίσιμες δυσλειτουργίες και αναποτελεσματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε, αφενός, τη συμμετοχή των Περιφερειών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΑΝ, καθώς οι Περιφέρειες είναι αυτές που έχουν την ευθύνη συντονισμού των ΠΕΣΔΑ, αφετέρου, την αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων του σε περιφερειακό επίπεδο.
Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.