Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

15 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΗΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ, ΣΕ.....ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟ !!!


ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ ''ΛΟΓΩ ΠΡΟΤΕΡΟΥ ΕΝΤΙΜΟΥ ΒΙΟΥ''.....
ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ !!!
ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΠΕΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝ  ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ.......




Ποινή κάθειρξης 15 ετών στον δήμαρχο Ελαφονήσου για οικοπεδοποίηση του νησιού



Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, τον δήμαρχο Ελαφονήσου, Χαράλαμπο Λιάρο, για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, γλιτώνοντας, όπως τόνισε η έδρα του Δικαστηρίου, τα ισόβια, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Μαζί του καταδικάστηκαν 13 ακόμη άτομα σε ποινές από 10 έως 15 χρόνια, μεταξύ των οποίων και ένας συμβολαιογράφος.

Πρόκειται για την υπόθεση πώλησης δασικών εκτάσεων στην πανέμορφη περιοχή της Ελαφονήσου και συγκεκριμένα στην παραλία του Σίμου, που προ πενταετίας είχε αποκαλύψει γνωστό κανάλι .

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μέσα από τα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, από μια φωτογραφία που έδειχνε μια έκταση στην παραλία του Σίμου, η οποία είχε πωληθεί σε δικηγόρο των Αθηνών, να αποψιλώνεται από κάθε είδους βλάστηση προκειμένου να ξεκινήσουν οικοδομικές εργασίες. 

Μετά το ρεπορτάζ του καναλιού η Πολεοδομία επέβαλε διακοπή εργασιών. 
Ζητήθηκε πολλάκις στο παρελθόν, η γνώμη του δημάρχου για τα όσα συνέβαιναν στην περιοχή του, όπως και της αρμόδιας Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, οι οποίοι τα έβρισκαν όλα καλώς καμωμένα. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συμβολαιογράφος, ο οποίος, ωστόσο, στην συνέχεια δήλωνε ότι δεν γνώριζε τίποτα…

Την Παρασκευή 23/6/2017, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για 17 επίδικα συμβόλαια, ενώ εκκρεμούν κι άλλες δικογραφίες για παράνομες οικοπεδοποιήσεις δασικών εκτάσεων και εκτάσεων του δημοσίου στην Ελαφόνησο, μέσω 135 παράνομων συμβολαίων που πρόκειται να εκδικασθούν το επόμενο διάστημα.

Στο δήμαρχο Ελαφονήσου (όπως και στους υπόλοιπους 13 καταδικασθέντες) επιβλήθηκε και 3ετης στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων κι εδώ εγείρεται πλέον το ερώτημα, εάν ο Χαράλαμπος Λιάρος μπορεί να παραμείνει στην θέση του δημάρχου, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα σε ότι αφορά την εκτέλεση της επιβληθείσας ποινής.

Γι αυτό και σε όλους τους καταδικασθέντες επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους και απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν 14 ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας συμβολαιογράφος 13 εκ των οποίων καταδικάστηκαν σε ποινές από 10 έως 15 χρόνια. Αθωώθηκε ένας 83χρονος, για τον οποίο όπως τόνισε ο συνήγορός του δεν είχε ουδεμία ανάμιξη στην απάτη.

Η δίκη που είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες, ολοκληρώθηκε χθες ύστερα από πολλές συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας και αργά, χθες το μεσημέρι, το δικαστήριο εξέδωσε τις καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι καταδικασθέντες άκουσαν με ανακούφιση το δικαστήριο να δίνει αναστολή στην έκτιση των επιβληθέντων ποινών, έως ότου η υπόθεση εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. 

Βασικοί κατηγορούμενοι ήταν ο δήμαρχος Ελαφονήσου, Χαράλαμπος Λιάρος, ένας ξάδελφός του και ένας συμβολαιογράφος. 
Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι συγγενείς του δημάρχου.

Καταπέλτης στην αγόρευσή της ήταν η εισαγγελέας, η οποία επισήμανε στους κατηγορουμένους ότι κάποιοι εξ αυτών κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη, αφού η αντικειμενική αξία των επίδικων ακινήτων ανέρχεται σε περίπου 268.000 ευρώ, ενώ η εμπορική τους αξία ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια.

Το δικαστήριο όμως, τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου κι έτσι γλίτωσαν τα ισόβια, ενώ σε δύο καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε επιπλέον το ελαφρυντικό ότι επέδειξαν μετάνοια και προσπάθησαν να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Το δικαστήριο έκανε επίσης δεκτό το αίτημα η έφεση των καταδικασθέντων να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα έως ότου η υπόθεση εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό, ενώ αρνήθηκε το αίτημα να μην τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, πλην της περίπτωσης μιας γυναίκας, η οποία καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 10 ετών.

Ο δήμαρχος Ελαφονήσου κι ένας ακόμη κατηγορούμενος (εξάδελφός του) καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 15 ετών έκαστος και τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και καταβολής (εντός διμήνου) εγγύησης, ύψους 30.000 ευρώ έκαστος.

Ο συμβολαιογράφος που κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια σε απάτη, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 12 ετών ο καθένας για απάτη κατά του ελληνικού δημοσίου.

Σε όλους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Τους επεβλήθη επίσης στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.