Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΣΠΑ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΕΥΑ ΤΟΥ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ??? ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ???

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΕΥΑ......ΣΤΗ ΛΟΥΚΟΥ !!!
ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΘΕΜΑ, ΜΕ ΟΣΜΗ ΥΦΕΡΠΟΝΤΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΣΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ......ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ !!!
ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.....


Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ :


Η ανάγκη μας να θυμηθούμε την πικρή ιστορία ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Βίλας ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ στη ΛΟΥΚΟΥ......οδηγεί σε μια γρήγορη εικονική ανασκόπηση της κατάστασης κυρίως της ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ !!!
Η ΒΙΛΑ ΕΥΑ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ ΑΤΤΙΚΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΜΠΟΛΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ.....
Και ΔΕΝ είναι 8 τα χρόνια που βρίσκεται σε χειμερία νάρκη (όπως δηλώνει η κυρία έφορος αρχαιοτήτων στο προφίλ της που δημοσιεύει το RESTART !!! απαξιώνοντας - ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ - την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.....), σύμφωνα με τις ΤΑΜΠΕΛΕΣ των χρηματοδοτήσεων....αλλά πολύ λιγότερα.
Τα πρώτα λεφτά που ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕ η ανάδειξη της Βίλας ΕΥΑΣ, ήταν 300.000.00 δραχμές εδώ και χρόνια !!! Το αποδεικνύει η κάτωθι ταμπέλα....
Η ταμπέλα αυτή βρισκόταν μέχρι πρότινος πεταμένη στο χωράφι έξω από τη Βίλα ΕΥΑ και μάλιστα με την επιφάνεια των γραμμάτων προς το έδαφος !!!


Η πιο πρόσφατη ταμπέλα , αφορά στην ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ της αναστήλωσης της Βίλας ΕΥΑΣ στη Λουκού....
Μετά τις ''γκρίνιες'' πολλών εξ ημών, η ταμπέλα ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ μια ωραία πρωϊα.....πριν ένα περίπου χρόνο !!!
ΔΕΝ ΑΝΕΥΡΕΘΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΚΤΟΤΕ ....ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙ !!!


Ενώ η Βίλα παραμένει σε κατάσταση εγκατάλειψης επί χρόνια και χρόνια, κατατίθεται πριν ενάμιση χρόνο περίπου, ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, από τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ, για την κατάσταση στην Βίλα και την αιτιολόγηση του Υπουργείου, των κονδυλίων ΕΣΠΑ που είχαν ήδη διατεθεί !!!




Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ δεν ήταν καθόλου κολακευτική.....για όσους είχαν την ΕΥΘΥΝΗ της διαχείρισης των πάρα πολλών χρημάτων.....που διέθεσε το ΕΣΠΑ για την ανάδειξη της Βίλας, αλλά κανένα έργο ανάδειξης δεν έλαβε σάρκα και οστά.....μάλλον το αντίθετο αποδεικνύεται από την σημερινή κατάσταση του αρχαιολογικού χώρου...+



Να θυμίσουμε πως στην αποκαλυφθείσα επιφάνεια της ΒΙΛΑΣ ΕΥΑΣ , είχαν τοποθετηθεί ολόκληροι ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ( απαράδεκτοι κατά τους γνώστες και μελετητές ) που αποσκοπούσαν στην υλοποίηση του στεγάστρου πάνω από τη Βίλα.....το οποίο ήταν εμπνεύσεως ΤΑΤΟΥΛΗ και στόχευε στην κατασκευή ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ.......που είχε προκαλέσει ιδιαίτερα την αρχαιολογική κοινότητα, για την ακαταλληλότητά του και την επικίνδυνη παρέμβασή του στον ήδη ταλαιπωρημένο χώρο, από μια ΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ με την οποία είχε ''αναδειχθεί''..... χωρίς αποτέλεσμα και εμφανή σεβασμό του ευρήματος !!!




 Κάποια στιγμή, μετά την ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΦΩΤΙΑ του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. Νικου Ξυδάκη, εξαφανίστηκαν οι κίτρινες σιδηροκατασκευές από τον αρχαιολογικό χώρο, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ, που επιβάρυναν το έργο επί χρόνιοα, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή της εκπλήρωσης του εφευρήματος ΤΑΤΟΥΛΗ για το στέγαστρο !!!
Οι μεταλλικές ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ, που πατάνε πάνω σε κτίσματα της ΒΙΛΑΣ ΕΥΑΣ και στηρίζονται σε αυτά επί χρόνια, όπως επίσης και οι σιδηροκατασκευές που αφαιρέθηκαν πρόσφατα, έχουν ήδη επιφέρει δονήσεις και ρήγματα στην δόμηση του κτίσματος της Βίλας ΕΥΑΣ, όπως και αλλοιώσεις λόγω των καιρικών συνθηκών και των διαβρώσεων που προκαλούν, για τις οποίες κανένας δεν κάνει λόγο, όπως επίσης ΚΑΝΕΝΑ κονδύλι δεν προβλέπεται για την αποκατάστασή του μνημείου εξ αυτών των πληγών !!!


Με το θέμα των 2 εκ. ευρώ που δαπανήθηκαν για το τίποτε τι θα γίνει;
 Έπειτα άλλο τα μερεμέτια και άλλο η συνολική λύση που θα μπορούσε και θα ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ περιλαμβάνει: 
1) Να γίνει ολόκληρο το μνημείο επισκέψιμο και τα μωσαϊκά 
2) Την ανέγερση Μουσείου αφιερωμένου στη ζωή και το έργο του Ηρώδη Αττικού.
Επίσης, επειδή το μνημείο έχει τραυματισθεί από τις εργασίες που έγιναν κατά το παρελθόν στο αίθριο, όπου ανοίχθηκαν 6 τεράστιες λακκούβες και τοποθετήθηκαν σίδερα για να ανεγερθεί εν συνεχεία το στέγαστρο-εξάμβλωμα του Τατούλη, πόσα χρήματα θα χρειασθούν για να αφαιρεθούν αυτά τα σίδερα; Αυτά βέβαια προστίθενται στα 1,7 εκ. που πήρε η εταιρία Καπετανίδης και στα 300.000 ευρώ τουλάχιστον από τα διαφυγόντα έσοδα από την εγκατάλειψη και μη αξιοποίηση του γερανού επί δεκαετία στον χώρο. Θα αναζητηθούν άραγε ποτέ ευθύνες για όλα αυτά;

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.