Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ !!!

Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 31 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ.....
ΣΥΝΕΒΗ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ???
Ή ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ''ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ''  ΤΟΥ κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ???


Ιδού λοιπόν η νέα υπουργός ΕΡΓΑΣΙΑΣ.....
Μια νεαρά κυρία ΜΟΛΙΣ 31 ΕΤΩΝ......με ''βαρύ χαρτοφυλάκιο πλούσιο βιογραφικό και εμπειρια στα εργασιακά''....όπως γράφουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ !!!
Κι εμείς αυτόματα αναρωτιόμαστε :
ΜΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ???
Από πότε άρχισε να επενδύει στο Βιογραφικό της ???
ΑΠΟ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ???
Παραθέτουμε αντίστοιχα αποσπάσματα από φίλα προσκείμενα μέσα :

'' Είναι γυναίκα, είναι η νεότερη υπουργός της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής και σίγουρα διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό ως τεχνοκράτης  με εμπειρία στα εργασιακά.
AdTech Ad

Η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου γεννήθηκε το 1985 και κατάγεται από τα Γιαννιτσά Πέλλας. Είναι νομικός με διδακτορικό στο Ευρωπαϊκό Εργατικό Δίκαιο και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ως Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Εργασίας ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Έχει υπηρετήσει και ως μέλος των Διοικήσεων του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ.
Έχει εργαστεί, επίσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2009 ως το 2013, καθώς και ως ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου. Έχει δώσει σειρά διαλέξεων επί των εργασιακών σχέσεων και έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικές και ευρωπαϊκές νομικές επιθεωρήσεις.''
ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ :
'' Κι όμως, ο κ. Κατρούγκαλος απλώς θα κινεί πλέον τα νήματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές από το παρασκήνιο. Ο πρωθυπουργός τον απέσυρε σε μια θέση χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο και φόρτο εργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών από όπου θα μπορεί να παρακολουθεί και να καθοδηγεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στο υπουργείο Εργασίας που σίγουρα θα επιφέρει πρόσθετα δεινά στους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους. Απλώς θα το κάνει διά αντιπροσώπου.
Η έως την Παρασκευή το βράδυ η διευθύντρια του γραφείου του Έφη Αχτσιόγλουκάθεται στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Εργασίας δεχόμενη να γίνει αυτή το κόκκινο πανί για τον ελληνικό λαό.
Γιατί όμως μια νέα γυναίκα 31 ετών δέχεται να παίξει το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος σε μια κυβέρνηση του καταρρέει; Και για ποιο λόγο έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας έναν νέο άνθρωπο χωρίς ουσιαστικά πολιτικά προσόντα και πολιτικό ειδικό βάρος σε μια τέτοια θέση στην πλέον κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης;
Έκπληξη, όχι φυσικά επειδή είναι γυναίκα καθώς το έλλειμμά τους και σε αυτό τουπουργικό συμβούλιο είναι σημαντικό καθώς τοποθετήθηκαν μόλις 8 σε ένα σύνολο 48 μελών.
Η κυρία Αχτσιόγλου δεν είναι καν ένα υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πρόσφατο συνέδριο εξελέγη μόλις 89η στην κεντρική επιτροπή λαμβάνοντας 309 ψήφους.
Η κυρία Αχτσιόγλου δεν είναι καν ένα έμπειρο πολιτικό στέλεχος με ένσημα και ιστορική διαδρομή. Το 2014 μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της βρέθηκε στις Βρυξέλλες ως μέλος της επιστημονικής ομάδας στήριξης των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Επέστρεψε σύντομα καθώς στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 βρέθηκε σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος την επέλεξε ως διευθύντρια του γραφείου του στο υπουργείο Εργασίας και από τη θέση αυτή έχει πράγματι γνώση όλων των διαπραγματεύσεων που έχουν διεξαχθεί με τους δανειστές. Έχει φυσικά γνώση και όλων των υποχωρήσεων από τις ξεχασμένες πλέον κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης οι οποίες ποδοπατήθηκαν η μία μετά την άλλη.
Κι όμως, στα ελάχιστα προεκλογικά της βίντεο που σώζονται στο διαδίκτυο η κυρία Αχτσιόγλου ήταν μια καλή μαθήτρια των υποσχέσεων που έδινε τότε το κόμμα της και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά. Όπως έχει ήδη επισημανθεί από τους χρήστες των social media η ίδια φρόντισε να κλείσει τους προσωπικούς της λογαριασμούς ώστε να μην υπάρχει μέτρο σύγκρισης μεταξύ των όσων κατά καιρούς υποστήριζε και των όσων θα πράξει ως μέλος της χειρότερης μνημονιακής κυβέρνησης όλων των εποχών.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι στην επιλογή του πρωθυπουργού μέτρησε η σχέση εμπιστοσύνης που έχει μαζί της, οι γνώσεις και η μεθοδικότητά της σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η δημόσια παρουσία της είναι εντελώς αντίθετη με αυτή του Γιώργου Κατρούγκαλου. Όσοι τη γνωρίζουν κάνουν λόγο για ευγενή, σοβαρή και λιγομίλητη προσωπικότητα που τουλάχιστον δεν θα προκαλεί στις δημόσιες τοποθετήσεις της.
Από την άλλη πλευρά φυσικά ακόμη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα προσόντα αυτά θα ήταν χρήσιμα αν ορκιζόταν υπουργός σε μια εποχή κανονικότητας, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση χρειάζονται πολύ περισσότερα που όμως δεν έχει.
Είναι προφανές ότι η κυρία Αχτσιόγλου πρόκειται να κινηθεί, στο όποιο χρονικό διάστημα παραμείνει στη θέση αυτή, με βάση τις οδηγίες του πρωθυπουργού υπό την καθημερινή επιτήρηση του Γιώργου Κατρούγκαλου.
Όσο για το τελικό αποτέλεσμα… ο Θεός να βάλει το χέρι του. ''
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ???
ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΣΑΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣΑΜΕ ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.