Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ???

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.......ΒΑΡΕΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ !!!



ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ....ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΜΕΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ???
ΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΠΙΑ, ΠΟΥ ΒΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΧΥΝΗ ???
ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ''ΑΥΡΙΟ'' ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΦΩΤΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΜΑΣ....ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΟΥ ???
Γιορτάζουν σήμερα οι νεοταξίτες και όλα τα αρπακτικά των ΜΚΟ, καθώς και μεγάλη μερίδα ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΩΝ......την ημέρα ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ !!!
Μόλις 2 μέρες μετά την άλλη ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ της γιορτής ''ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ (!!!) ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ''......
Την ίδια ώρα που τα στοιχεία παγκοσμίως αλλά και εντός της χώρας μας είναι ΑΘΛΙΑ.....
ΔΕΙΤΕ :
-Κάθε χρόνο ανάμεσα στα 500 εκ. με 1.5 δις. παιδιά σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας (πηγή ΟΗΕ)
-Στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι σε 70% με 85% των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης, ο θύτης είναι κάποιος που το παιδί γνωρίζει καλά και εμπιστεύεται (πηγή: Συμβούλιο της Ευρώπης)
-Υπολογίζεται ότι 120 εκ. κορίτσια και 73 εκ. αγόρια έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας, και περίπου 1 δισ. παιδιά έχουν υποστεί φυσική τιμωρία σε καθημερινή βάση (πηγή ΟΗΕ)
-1 στα 3 κορίτσια και 1 στα 5 αγόρια θα κακοποιηθούν σεξουαλικά πριν φτάσουν στην ηλικία των 18 ετών (πηγή ΟΗΕ)
-Υπολογίζεται ότι περίπου 10 εκ. παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης (πηγή ΟΗΕ)
-1 εκ. παιδιά πέφτουν θύματα απαγωγής κάθε χρόνο, πωλούνται και εξαναγκάζονται σε παιδική πορνεία ή παιδική πορνογραφία (πηγή ΟΗΕ)
-Υπολογίζεται ότι 10 εκ. παιδιά έχουν εξαφανιστεί στην διάρκεια της πρόσφατης μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης (πηγή: Europol)
-Στην Ελλάδα βρίσκονται 2.400 ασυνόδευτοι ανήλικοι (πηγή: ΕΚΚΑ)
-Το 2016 εξαφανίστηκαν 526 ασυνόδευτοι ανήλικοι και μόλις 126 εντοπίστηκαν (πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)
Περίπου 1.400 είναι τα κρούσματα κακοποίησης παιδιών σε πανελλαδικό επίπεδο για το 2016, ενώ 74 παιδιά κακοποιήθηκαν στην Θεσσαλία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του συλλόγου το «Χαμόγελο του Παιδιού»......
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως κακομεταχείριση των παιδιών ορίζονται «όλες οι μορφές σωματικής, συναισθηματικής, σεξουαλικής κακοποίησης, παραμέλησης ή αμελούς διαπαιδαγώγησης ή εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης, που γίνονται στο πλαίσιο κάποιας σχέσης ευθύνης, εμπιστοσύνης ή δύναμης με το παιδί, με αποτέλεσμα την πραγματική ή δυνητική βλάβη στην υγεία του παιδιού, στην επιβίωση, στην ανάπτυξη ή στην αξιοπρέπειά του. Η παιδική κακομεταχείριση εμφανίζεται σε παιδιά κάτω των 18 ετών».
Παρά τις πολλές μορφές που μπορεί να πάρει η παιδική κακοποίηση, τέσσερις είναι οι βασικοί της τύποι σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.
• Σωματική Κακοποίηση.
• Σεξουαλική Κακοποίηση ή Σεξουαλική Παραβίαση ή Αιμομιξία.
• Συναισθηματική και Ψυχολογική Κακοποίηση.
• Παραμέληση.
Στατιστικές δείχνουν όμως, ότι υπάρχει αύξηση στην ενδοοικογενειακή βία και αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από την αύξηση του αριθμού των κακοποιημένων γυναικών. Υπάρχει άμεση συσχέτιση στην κακοποίηση εντός της οικογένειας της συντρόφου και του παιδιού. Υπάρχει επίσης, υψηλή συσχέτιση ανάμεσα στην κακοποίηση ζώων και παιδιών» παρατηρεί η Αφροδίτη Στάθη, διοικητική διευθύντρια της Εταιρείας Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, «Ελίζα».
Αναφορές στη βία που δέχονται σε διάφορες μορφές τα παιδιά στην Ελλάδα, σήμερα, κάνουν λόγο για «αύξηση της κοινοτικής βίας, και ανάμεσα στα παιδιά, και εναντίον των παιδιών από ενήλικα άτομα, δηλαδή της βίας στις γειτονιές, η οποία και πληθαίνει και αλλάζει ποιοτικά χαρακτηριστικά. Γίνεται πιο άγρια, πιο ωμή βία, και αφορά πιο μικρές ηλικίες».
Στη σημερινή κοινωνία η αντίληψη ότι η ενδοοικογενειακή βία, ιδιαίτερα σε βάρος ανηλίκων, αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, σταδιακά εξαλείφεται και καθίσταται σαφές ότι όλοι οι θεσμοί του άτυπου κοινωνικού ελέγχου έχουν υποχρέωση να καταγγείλουν την κακοποίηση παιδιών.
Μάλιστα, το 2006 θεσπίστηκε ένας νέος νόμος (Ν 3500/2006) για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και σύμφωνα με αυτόν ο εκπαιδευτικός ο οποίος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του διαπιστώνει ή πληροφορείται ότι έχει διαπραχθεί σε βάρος μαθητή έγκλημα ενδοοικογενειακής βίας, οφείλει να ενημερώσει το διευθυντή του σχολείου και αυτός εν συνεχεία τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Σε διεθνές επίπεδο τουλάχιστον 1 στα 5 κορίτσια και 1 στα 10 αγόρια πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πριν την ηλικία των 18, αλλά μόνο 1 στα 3 περιστατικά καταγγέλλονται (ICMEC). Επίσης 20.9 εκατομμύρια παιδιά είναι θύματα καταναγκαστικής εργασίας εκ των οποίων 4.5 εκ (22%) καταναγκαστικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας. Επιπλέον, 2 εκατομμύρια παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τη σεξουαλική κακοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο (ICMEC).
Σύμφωνα με τον Οργανισμό International Center for Missing and Exploited Children:
● 2 εκατομμύρια παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τη σεξουαλική κακοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο
● 1 στα 10 παιδιά κάτω από την ηλικία των 18 ετών θα κακοποιηθεί σεξουαλικά αυτό τον χρόνο
● Τουλάχιστον 1 στα 5 κορίτσια και 1 στα 10 αγόρια πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πριν από την ηλικία των 18, αλλά μόνο 1 στα 3 περιστατικά καταγγέλλεται

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΘΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ......
ΠΙΟ ΑΘΛΙΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.....

ΚΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΛΗ ΤΟΥ........
ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ.....ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.....Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ .....

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΑΣ ?????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.