Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΝΟ...... ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΜΕΤΟΧΟΙ....

ΙΔΟΥ Η ΜΥΘΙΚΗ ΤΑΤΟΥΛΟΝΗΣΟΣ...ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΙΨΗΣ !!!

ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΝΟ.......

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΧΟΥΝΤΗ.....

''-Θα γνωρίζετε ότι στην φωτογραφια που δημοσιεύω, είναι το ιστορικό πέτρινο κτίριο, που πριν από 9 μνημονιακά χρόνια, στέγαζε το περίφημο Γυμνάσιο Λύκειο Λαγκαδίων Αρκαδίας. 
- Το σπάνιο αυτό πέτρινο κομψοτέχνημα, στέγαζε το μοναδικό και σχεδόν παλαιότερο Γυμνάσιο Λύκειο της Γορτυνίας, αφού κατασκευάστηκε το 1868...Το 1890 λειτούργησε σαν Παρθεναγωγείο και το 1920 σαν Γυμνάσιο Λύκειο Λαγκαδίων! 
- Το Γυμνάσιο Λύκειο Λαγκαδίων, έκλεισε το 2011, με τις γνωστές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, να συνενωθούν οι δήμοι, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα αστυνομικά τμήματα, τα ταχυδρομεια, τα στρατόπεδα και όλες οι διαφορές δημόσιες υπηρεσίες της Ελλάδας.
-Από τότε οι μαθητές των Λαγκαδίων και των γύρω χωριών, μεταφέρονται κάθε μέρα, με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στην Βυτίνα, δηλαδή 50 χιλιόμετρα πήγαινε έλα. 
- Το πέτρινο κτίριο είχε απορροφήσει για την ανακαίνιση του, περίπου το 2005, χάριν του συγκινητικού ενδιαφέροντος του τελευταίου γυμνασιάρχη κ. Νικ. Χριστόπουλου και την βοήθεια του τότε νομάρχη κ. Δημ. Κωνσταντόπουλου (ΝΔ) περίπου 60000€. 
- Το σχολείο έκλεισε λειτουργικά, περίπου το 2011, ενώ το κτίριο, ο σχολικός εξοπλισμός, το εκπαιδευτικό υλικό και τα διάφορα σχολικά βοηθήματα και βιβλία, δεν ακολούθησαν, ακόμα μέχρι σήμερα, την απαιτούμενη σε αυτές τις περιπτώσεις διαδικασία της παράδοσης παραλαβής δημοσίου υλικού και του κτιρίου.
-Σύμφωνα με την νομοθεσία, το κτίριο περιήλθε στην αρμοδιότητα του Δήμου Γορτυνίας, που σύμφωνα με τον νομοθέτη, φέρεται σαν ...Δήμαρχος, ένας ανύπαρκτος Γιάν. Γιαννόπουλος, με μια ομάδα άφωνων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, αλλά και της ανύπαρκτης μειοψηφίας.
- Το πέτρινο αυτό αριστούργημα, το είχε ζητήσει από τον δήμο Γορτυνίας, πριν μερικά χρόνια, μια παρεούλα Αθηναίων, που αυτοαποκαλούνται στην..σφραγίδα, σαν Σύνδεσμος των Λαγκαδινών της Αθήνας, για να το κάνουν, με κάποιο πρόχειρο προϋπολογισμό των ...200000€, ενα πολιτιστικό Μουσείο.
-Όμως τώρα τελευταία, κυκλοφορεί και άλλη μία παρεούλα Αθηναίων, η οποία όπου μυρίσει την λέξη Πέτρα, γιαυτό και η σφραγίδα τους αναφέρεται σαν Άνθη της...Πέτρας, αμέσως στήνουν ένα μηχανισμό για .. ανακτορικά μουσεία, ινστιτούτα, διαλέξεις, αρχεία, αναπαραστάσεις, αναστηλώσεις, εκπαιδευτικές εξορμήσεις, φαγοπότια και ημερίδες, ψαρεύοντας μέσω διαφόρων Υπηρεσιών, ιδρυμάτων, χορηγών, αλλά και πελατιακών παραγοντίσκων, διάφορα σοβαρότατα τετραψήφια ισως και..πενταψήφια ποσά. Πέρσυ ζήτησε και αυτή η παρεούλα, από τον δήμο Γορτυνίας, το πέτρινο δημόσιο κτίριο, να το ...ανακαινήσει για να το κάνει...Μουσείο! 
-Ο ανύπαρκτος, αλλά φερόμενος σαν δήμαρχος απο τον νόμο, ταυτόχρονα και πονηρούλης, θέλοντας να ξεφορτωθεί το δημόσιο κτίριο, άδειασε την παρέα του Συνδέσμου και έδωσε το κτίριο, μάλλον άτυπα, στην παρέα των....πετρολάγνων.
●● Σας τα λέω αυτά πολύ τηλεγραφικά, διότι μέχρι σήμερα:
● Το περήφανο, πετρινο, ιστορικό Γυμνάσιο Λαγκαδίων έχει εμφανέστατα πλεον τα σημάδια ερείπωσης, κατάρρευσης.
● Έχω καταφύγει 3 φορές επώνυμα και ενυπόγραφα στην αστυνομική και εισαγγελική αρχή, ζητώντας την προστασία από την φθορά, του δημόσιου κτιρίου και του εξοπλισμού του. Υπάρχει σε εξέλιξή η ανακριτική διαδικασία των ...3 καταγγελιών μου. Εχω δε δημοσιοποίήσει με αρκετα επωνυμα ρεπορτάζ,την φθορά την εγκατάλειψη,αλλά και την αδιαφορία που εισπράττει το πέτρινο και ιστορικό, δημόσιο κτίριο.. 
● Και τις 3 φορές η αστυνομία, έπειτα από τις παρεμβάσεις μου, έψαχνε κάποιον...περαστικό δημοτικό σύμβουλο, για να κλείσει τα ξεχασμένα ορθάνοιχτα παράθυρα, από την πολυήμερη αλλά και πολύμηνη φιλοξενία των βροχών,των καταιγίδων και των ..χιονοπτώσεων, εντός του κτιρίου.
● Πριν 2 μήνες περίπου, δημοσίευσα ενυπόγραφα στα ΜΜΕ τις αλήτικες ζημιές που έχει υποστεί το κτίριο στο εσωτερικό του, με ανυπολόγιστες καταστροφές, λεηλασίες, διαρρήξεις και φθορές.
Στις εικόνες καταστροφής, που δημοσίευσα, απεικονιζοντο με εξοργιστική αγανάκτηση η μανία των βάρβαρων που προξένησαν την απερίγραπτη σε μέγεθος καταστροφή και την οποίαν σκόπιμα και συνωμοτικά, οι διαφοροι ανευθυνοανεύθυνοι βλαχοπαραγοντίσκοι, τα απέκρυπταν από τους κατοίκους, απο το...2017!!! Αυτή την ημερομηνία άφησαν για σημάδι ντροπής, οι κάφροι και οι αλήτες μερικών..... πολιτιστικών εκδηλώσεων των Λαγκαδίων.
●●● Η φωτογραφία που σας δημοσιεύω, με ορθάνοιχτο το παράθυρο, είναι χθεσινή. Ως γνωστόν, τις τελευταίες μέρε, έχουμε συνεχείς βροχοπτώσεις και έχουν προηγηθεί και έντονες καταιγίδες και χιονοπτώσεις!
●●● Δεν θα ειδοποιήσω την αστυνομία. Ούτε τον εισαγγελέα, ούτε τον δήμαρχο, ούτε τους...πατριώτες ή τους υπηρεσιακούς ανεύθυνους για την εμφανέστατη φθορά του δημοσίου ιστορικού κτιρίου του Γυμνασίου των Λαγκαδίων...
Απλά, σας καταθέτω επώνυμα, την οργή την αγανάκτηση αλλά και την αηδία μου.. 
Ρε, άντε...γειά.''

ΑΡΚΑΔΙΚΆ-ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΆ-ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΑ
Γράφει ο Πάνος Β.Χουντής
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας
με τον συνδυασμό του υποψήφιου περιφερειάρχη
Πελοποννήσου ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.