Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΝΙΓΕΤΑΙ Η ΜΑΝΔΡΑ !!!ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ SITE ''ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ''


Αυτή τη στιγμή (μεσημέρι της 15ης Νοεμβρίου 2017 ) η Δυτική Αττική, με επίκεντρο την περιοχή της Μάνδρας, ζει έναν εφιάλτη.
Έναν εφιάλτη που οφείλεται ξεκάθαρα σε 3 παράγοντες :

- Στην ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των αρμόδιων τοπικών φορέων, να αντιμετωπίσουν σοβαρά το πλημμυρικό θέμα της περιοχής.

- Στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της εκάστοτε Περιφερειακής πλειοψηφίας , να αντιμετωπίσει το θέμα των ρευμάτων ορθολογικά και όχι εργολαβικά.

- Στην ΕΠΙΛΟΓΗ της εκάστοτε κυβέρνησης να αντιμετωπίζει διαχρονικά το θέμα των πλημμυρών, με βάση το οικονομικό όφελος των μελών, συνδρομιτών και φίλων της.

Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε στα νέα, της σημερινής ΜΑΥΡΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ, είναι η οπτικοποίηση των αποτελεσμάτων των πιο πάνω παραγόντων : της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ, της ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ και της ΕΠΙΛΟΓΗΣ αυτής της πορείας :


Αυτοί έιναι στην πραγματικότητα ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ στην ευρύτερη περιοχή :
Στους παραπάνω χάρτες, με πράσινο, έχουμε σημειώσει , για να ξεχωρίζει, τον ΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟ ΚΗΦΙΣΟ, ο οποίοςπηγάζει από την Βοιωτία και με γαλάζιο το τεχνητό αυλάκι της ΕΥΔΑΠ για την μεταφορά νερού από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου, η οποία βρίσκεται περίπου στο κέντρο του νομού Φωκίδας.
Ο Ελαυσινιακός Κηφισός, ή αλλιώς Σαρανταπόταμος, συγκεντρώνει το σύνολο σχεδόν των υδάτων της περιοχής και αυτά εκβάλλουν στον ομώνυμο κόλπο .

Τα νερά τώρα που πέφτουν στα βορειοδυτικά βουνά της περιοχής, μέσα από ένα σύμπλεγμα ρεμάτων ( Λυκόρρεμα, Εκκλόρεμα, Μικρό Κατερίνι,  Αγίας Αικατερίνης, Λούτσας ) αν δεν είχαν μπαζωθεί, θα εξέβαλαν τα νερά τους στην Δυτική πλευρά του Ελευσινιακού κόλπου, η οποία σήμερα έχει το άνοιγμα των 8 μέτρων περίπου :                                                                  Κλείνουμε με 2 ευχές :

                                         Μακάρι να αλλάξουν μυαλά αυτοί που πρέπει

                               Μακάρι να μη δούμε άλλους νεκρούς από τις επιλογές τους.Συγγραφέας του άρθρου :
Δημήτρης Θεοδοσόπουλος ( Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 )ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ BLOG :

ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.....ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ???

ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΠΑΙΔΑ ???

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΤΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ, ΒΓΑΖΕΙ ΑΔΕΙΕΣ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΒΑΛΑΝΤΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.