Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ !!! ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΟΙ 5 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ !!!

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΟΙ 5 ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ........ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΔΙΤ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥΣ 6 ΧΡΟΝΙΑ !!!Οι δήμαρχοι συναντήθηκαν στο νέο Δημαρχείο της Τρίπολης και μίλησαν έξω από τα δόντια, κατονομάζοντας υπεύθυνους αλλά και πολιτικές πρακτικές που ακολουθεί ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση, στο πολύπαθο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων της Πελοποννήσου.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΣΔΙΤ.......ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΣΕ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΨΗ......
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ......ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΕΩΣ......
Επειδή σύρονται 5 νομοί, σε αδράνεια, περί την διαχείριση των σκουπιδιών τους, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται, για τους πολίτες και το περιβάλλον, αλλά και για την ίδια την επιχειρηματικότητα, οι δήμαρχοι αντιδρούν και απαιτούν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, στην υπόθεση της.....ΤΑΤΟΥΛΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ......ΜΕ ΤΟ ΣΔΙΤ !!!
Στο βίντεο, ακούγονται οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις τους, για το έργο της αποκεντρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων, που οι ίδιοι δουλεύουν τοπικά και με εντατικούς ρυθμούς ο καθένας.
Καταγγέλλουν τον ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ για ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και την κυβέρνηση ομοίως !!!
Καταγγέλλουν τον ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ για μεθοδεύσεις, για αλλεπάλληλες περιπλοκές, για περίεργες αντικρουόμενες τοποθετήσεις, ως προς την ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ της διαχείρισης......και άλλα απίστευτα απαράδεκτα θέματα σχετικά με τα σκουπίδια.....


Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος τόνισε ότι «βλέπουμε την Κυβέρνηση που μέχρι 
χθες διαφωνούσε να συμπλέει ως προς την κατεύθυνση πλέον των 100 ευρώ να πληρώνουν ο δημότες ανά τόνο διαχείρισης των απορριμμάτων. Όπου κι αν γίνονται διαγωνισμοί για τη διαχείριση των απορριμμάτων, σε άλλες περιφέρειες, δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ. Στη δική μας περίπτωση, ο κόσμος σπρώχνεται σε λύση πάνω από 100 ευρώ. Εμείς κάναμε ένα διαγωνισμό στο Άργος, σε λίγες μέρες θα τελειώσει, με ανώτατη τιμή 45,17 ευρώ τον τόνο. Ήρθαν 8 εταιρείες και σίγουρα θα έχουν δώσει πιο κάτω τιμές. Για τις 34.000 τόνους που θα διαχειριστούμε εμείς τρέχουν όλοι για 45 ευρώ και στις 200.000 τόνους των σκουπιδιών της περιφέρειας, η τιμή αντί να πέφτει, ανεβαίνει; Ο κ. Νίκας έχει αλλάξει ρότα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Τι είναι αυτό που τον κάνει σήμερα να μην είναι ανάμεσά μας; Τον λαό του δεν τον σέβεται, διότι ο λαός του θα κληθεί να πληρώσει 120 ευρώ τον τόνο.» 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός μίλησε για «απραξία ετών, που η αρμοδιότητα δεν ήταν στους δήμους, ήταν στο κράτος που τη παραχώρησε στην αιρετή περιφέρεια. Κάποιοι σήμερα κουνούν το δάχτυλο στους δήμους και απειλούν να αφήσουν την Πελοπόννησο μέσα στα σκουπίδια. Κάποιοι εκβιάζουν τους δημάρχους για να ακολουθήσουν ένα μοντέλο διαχείρισης ληστρικό για τους δημότες που θα επιφέρει περιβαλλοντικά προβλήματα. Κάνω πάλι έκκληση στην Κυβέρνηση και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι πρότινος μιλούσαν για ένα περιβαλλοντικό σκάνδαλο και για ένα κόστος που δεν θα μπορεί να σηκώσει ο Πελοποννησιακός λαός. Σήμερα, υπάρχει μία πλειοψηφική τάση μέσα στην Κυβέρνηση που θέλει να περάσει τα σχέδια για να υλοποιηθεί το ΣΔΙΤ. Θα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο που έχει υπάρξει.»   

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής είπε ότι «είναι τραγικό να επιβαρύνουμε τους πολίτες 3 και 4 φορές πάνω για δημοτικά τέλη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Πρέπει να κοιτάξουμε το συμφέρον των πολιτών. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία για τον διαγωνισμό των έργων υποδομής και της διαχείρισης των αποβλήτων για τον Δήμο Τρίπολης. Πρέπει να σας αποκαλύψω ότι την οροφή που θα βάλουμε στο διαγωνισμό είναι 40 ευρώ τον τόνο» και τόνισε ότι η μονάδα που σχεδιάζει ο Δήμος Τρίπολης θα δύναται να καλύψει και τις ανάγκες διαχείρισης των απορριμμάτων τόσο του Δήμου Γορτυνίας, όσο και του Δήμου Μεγαλόπολης.   

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης είπε ότι «οφείλουμε όλοι μας να υπερασπιστούμε την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες τόσο στην αιρετή περιφέρεια, όσο και στο κράτος. Τα πρόστιμα μην διανοηθούν και τα στείλουν στους δήμους, να τα αναλάβουν η Περιφέρεια και το Κράτος. Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει, διότι έχει καθυστερήσει να υπογράψει τον ΠΕΣΔΑ. Ο ΦΟΔΣΑ αποφάσισε αποκεντρωμένη διαχείριση και κεντρική διαχείριση που θα αποφασίσει ο ΦΟΔΣΑ. Αν αυτό δεν γίνει, θα είμαστε απέναντι σε κάθε άλλη διαχείριση των απορριμμάτων».  

 Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Παναγιώτης Μαντάς είπε ότι «πολλά σκουπίδια καταλήγουν σε παράνομες χωματερές, διότι για πολλά χρόνια δεν έχει εφαρμοστεί η προσωρινή διαχείριση. Να αποφασίσει η αιρετή περιφέρεια αν είναι ή δεν είναι αρμόδια για την προσωρινή διαχείριση. Αν δηλαδή έχε δίκιο ο κ. Παπαηλίου της Περιφέρειας, που είπε ότι είναι αρμόδιος ή αυτό που ανακοίνωσε χθες ο Περιφερειάρχης σε δελτίο τύπου. Προσωρινή διαχείριση σημαίνει διαδημοτικές συνεργασίες για να πάψει να είναι οξύ το πρόβλημα. Αυτή η πίεση που έχουμε οφείλεται σε επιλογές της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας και στα εμπόδια που μπαίνουν σε όσους επιχειρήσουν να εφαρμοστούν την προσωρινή διαχείριση.»  

Ο πρώην Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας και μέλος της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ, Μανώλης Σκαντζός είπε ότι «σήμερα βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που έργο δεν υπάρχει και ο αρμόδιος φορέας που είναι ο ΦΟΔΣΑ πρέπει να προχωρήσει και να λύσει το πρόβλημα. Σήμερα, αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από το πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη που δεν κατάφερε να βρει λύση και από την Κυβέρνηση. Κάποιοι δήμαρχοι που δεν είναι στο πάνελ, δρουν ως υποστηρικτές του ΣΔΙΤ των 120 ευρώ. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας, με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι είπε ότι η μοναδική λύση είναι το ΣΔΙΤ των 120 ευρώ, ενώ παλιότερα είχε δώσει μεγάλο αγώνα κατά του έργου αυτού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.