Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ...ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!! ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ''ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ'' !!!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ORTHOLOGIKA, ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ !!!

Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΣΠΑ, ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΘΥΕΛΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΙΣΗΣ...Ανακοίνωση-δελτίο τύπου “Πράσινου Κινήματος” 

Εκθέτει Φλαμπουράρη, Σταθάκη, Φάμμελο, Τσιρώνη και δικαιώνει το Πράσινο Κίνημα και τους ενεργούς πολίτες. 
Έγγραφο – κόλαφος αποκαλύφθηκε από ομάδα ενεργών πολιτών της Πελοποννήσου, για το περίφημο ΣΔΙΤ απορριμμάτων, το οποίο εκθέτει τους Υπουργούς της κυβέρνησης Φλαμπουράρη, Σταθάκη, Φάμελλο, Τσιρώνη, τη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και φυσικά τον ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου. 
Ταυτόχρονα επιβεβαιώνει και δικαιώνει τον αγώνα του Πράσινου Κινήματος και των ενεργών πολιτών Πελοποννήσου, υπέρ της ανακύκλωσης και της διαλογής  στην πηγή. 
Το έγγραφο έχει σταλεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Βρυξελλών, στους αρμόδιους φορείς της Ελλάδας από τις 10 Αυγούστου 2017 (εδώ και ένα χρόνο δηλαδή) και αναφέρει τις αιρεσιμότητες για την χρηματοδότηση των αντίστοιχων έργων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Από το έγγραφο είναι προφανές ότι το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου για τα απορρίμματα, έτσι όπως έχει ανακοινωθεί είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί. 
Προκύπτουν εύγλωττα τα εξής πολιτικά ερωτήματα : 
Γιατί η κυβέρνηση δεν είχε ενημερώσει τους Δήμους για το έγγραφο αυτό με τις συγκεκριμένες αιρεσιμότητες στην χρηματοδότηση; 
Γιατί ενώ το έγγραφο αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσει η χωριστή συλλογή πέντε κατηγοριών αστικών αποβλήτων υπογράφτηκε ένα ΣΔΙΤ που είναι στην αντίθετη κατεύθυνση; 
Γιατί στο Περιφερειακό Συνέδριο της κυβέρνησης που έγινε στην Πελοπόννησο οι Υπουργοί Φλαμπουράρης και Σταθάκης «κουνούσαν το δάκτυλο» σε αυτοδιοικητικούς και πολίτες που αντιδρούσαν ενώ ήξεραν την αλήθεια; 
Σύμφωνα με την εντολή της Ε.Ε. κάθε έργο θα πρέπει να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που στο μέλλον να επιτρέπει τη μετατροπή του έτσι ώστε να γίνονται εργασίες ανακύκλωσης. 
Το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου το έχει προβλέψει αυτό;  
Γιατί ο Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (τη διοίκηση του οποίου ασκούν οι Οικολόγοι Πράσινοι) δεν ανακοίνωσαν δημόσια το έγγραφο αυτό πριν πέσουν οι υπογραφές του ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο; 
Την ώρα μάλιστα που το έγγραφο αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στην συγχρηματοδότηση των έργων για χωριστή συλλογή , την ανακύκλωση και για την κατασκευή των μονάδων κομποστοποίησης και όχι στα φαραωνικά και υπερδιαστασιολογημένα έργα; 
Η εντολή της Ε.Ε. είναι να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, ο οποίος ρητά αναφέρει ότι μέχρι το 2020, θα πρέπει να εκτρέπεται μόνο το 26% των αποβλήτων. 
Το 74% θα πρέπει να ανακυκλώνεται και να ανακτάται. 
Μάλιστα από το 2020 και μετά θα υπάρχει πρόστιμο 35 ευρώ (αυξανόμενο 5 ευρώ ανά έτος)  για κάθε τόνο απορριμμάτων πάνω από το 26%. Η Πελοπόννησος έχει ετησίως περίπου 200 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων και η εγγυημένη ποσότητα που έχει υπογραφεί για το ΣΔΙΤ είναι 150 χιλιάδες τόνοι. Αυτό σημαίνει ότι η ανάδοχος  εταιρία θα πληρωθεί για 150 χιλιάδες τόνους, ενώ οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι  να πάνε μόνο μέχρι 50.χιλιάδες τόνους για να μην πληρώσουν το πρόστιμο. Άραγε αυτό δεν είναι πολιτικό σκάνδαλο; Αφού, λοιπόν, είναι πασιφανές ότι με βάση την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία δύσκολα θα ολοκληρωθεί το εν λόγω ΣΔΙΤ, γιατί υπεγράφη πρόσφατα η σύμβαση από την ελληνική κυβέρνηση, την Περιφέρεια και την ανάδοχο εταιρία; 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά από αυτή την υπογραφή, η ανάδοχος εταιρία αν δεν γίνει το έργο δικαιούται νομίμως αποζημίωση. 
Ποιος θα λογοδοτήσει πολιτικά για όλα αυτά;  
Γνωρίζουν ότι αυτοί που ψήφισαν υπέρ του συγκεκριμένου ΣΔΙΤ στον ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου μπορεί να έχουν ακόμα και νομικές ευθύνες, αν προκύψει, ότι βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον και ότι έχουν παραβλέψει ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία;  
Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να επικαλεστούν άγνοια της νομοθεσίας; 
Αξίζει, πάντως να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη οδηγία – εντολή αφορά όλες τις Περιφέρειες της χώρας. 
Για αυτό και κοινοποιήθηκε σε όλες τις Περιφέρειες και τα συναρμόδια Υπουργεία. 
Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος, Κώστας Καλογράνης, από την Πελοπόννησο, όπου βρίσκεται έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το συγκεκριμένο έγγραφο είναι κόλαφος για τα κόμματα που συγκυβερνούν αλλά και για τους συναρμόδιους Υπουργούς. 
Είναι παράλληλα μία μεγάλη δικαίωση για το Πράσινο Κίνημα, που από την πρώτη στιγμή, αταλάντευτα έχουμε σε υψηλή προτεραιότητα το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένη λύση με βάση την ανακύκλωση, την ανάκτηση και τη διαλογή στην πηγή. 
Τα … ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των δήθεν οικολόγων της κυβέρνησης αποκαλύφτηκαν από τις πράξεις τους. 
Συγχαρητήρια στους ενεργούς πολίτες της Πελοποννήσου για τον διαρκή αγώνα τους και την αποκάλυψη. 
Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 το τοπίο στην Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα θα είναι διαφορετικό. 
Το Πράσινο Κίνημα θα είναι παρόν με αυτόνομα σχήματα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και σε περίπου 70 Δήμους και τέτοια φαραωνικά έργα που βλάπτουν το περιβάλλον και την τσέπη των πολιτών δεν θα γίνουν ποτέ. Θα τα εμποδίσουμε με κάθε κόστος…»

Αναφέρουμε και την δημόσια δήλωση του επικεφαής του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ κ. Κώστα Καλογράνη, σχετικά με την αποκλειστικότητα της αποκάλυψής μας :

''Προσωπικα το έμαθα απο τη Γιουλη Παπαδοπούλου και αμεσως την ιδια ημερα βγάλαμε Δελτίο Τυπου. Χωρίς καθυστερήσεις και πολιτικά παιχνίδια .''

Αναφέρουμε επίσης και τον δημόσιο σχολιασμό του κ. Στ. Αργυρόπουλου, δημοτικού συμβούλου Σπάρτης και επιχειρηματία δραστηριοποιημένο ΚΑΙ στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ :

Η Γιούλη Παπαδοπούλου και το https://orthologika.blogspot.com/2018/08/blog-post_9.html… δημοσίευσαν το κρυμμένο κείμενο. Μετά έπονται τα υπόλοιπα ....εκ των υστέρων όλοι προφήτες και σωτήρες. Να απαντηθούν ερωτήματα γιατί δεν ανακοινώθηκε το κείμενο από θεσμικούς και πολιτικούς φορείς? Γιατί έπεσαν υπογραφές για τη ΣΔΙΤ ΠΕΛ/ΣΟΥ ενώ δεν έπρεπε? (Ελέγχεται βέβαια η νομιμότητα τους αλλά αυτό είναι άλλο θέμα προς το παρών). Οφείλουμε να πούμε μπράβο και συγχαρητήρια στη Γιούλη Παπαδοπούλου !

ΚΑΙ

ΞΑΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ :Και θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο τηνν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ, όπως αναφύεται από το έγγραφο, σε σχέση με τις ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ και τισ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που δρομολογήθηκαν κι έγιναν, από ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ και ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, αγνοώντας το....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.