Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

FAST TRACK ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.
ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΡΟΝΟΥ.

voulh 14-7-2015

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.) αναμένεται να εισαχθεί στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές (Οικονομικών Υποθέσεων...
Δημόσιας Διοίκησης, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων).
Λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών ο προγραμματισμός προβλέπει ότι η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις επιτροπές να ολοκληρωθεί στις 13:00 το μεσημέρι και από τις 14:00 να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Στόχος είναι μέχρι τις 9:00 το βράδυ να έχει ψηφιστεί χωρίς να αποκλείεται κάποια καθυστέρηση.
Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο έγγραφο που έστειλε προς τους προέδρους των σχετικών επιτροπών, παραπέμποντάς τους το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, τους ενημερώνει ότι «σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή από τις Επιτροπές η πρόταση της Κυβέρνησης για το χαρακτηρισμό του νομοσχεδίου ως κατεπείγοντος, όπως εκτίθεται στο συνοδευτικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέως της Κυβέρνησης κ. Σπυρίδωνος Σαγιά, ορίζεται προθεσμία υποβολής της Έκθεσης των Επιτροπών σας η 18:30 της 15ης Ιουλίου 2015».
Αυτό σημαίνει ότι δίχως την έκθεση που πρέπει να συντάξουν οι επιτροπές αλλά και δίχως την έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής, δεν μπορεί να εκδοθεί ημερήσια διάταξη για παραπομπή του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια. Δεν αποκλείεται λοιπόν να υπάρξουν και αυτή την φορά καθυστερήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το βράδυ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήφισής του και ως εκ τούτου η διαδικασία αναμένεται να είναι συμπιεσμένη, όπως έγινε στην περίπτωση του νομοσχεδίου για την εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό για την διαπραγμάτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.