Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ !!! ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΜΑΡΩΣΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ'' ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ !!!

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΗΣ ΤΑΤΟΥΛΟΝΗΣΟΥ !!!

ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ  ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΑΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ .....
ΑΠΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ''ΠΡΟΣΤΙΜΑ'' !!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΡΕΖΙΛΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ , ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ  ΕΤΩΝ , ΠΟΥ Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ 
ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ZOUGLA ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΦΩΤΙΑ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ :

Κάτοικοι του Καλλιανίου, ρίχνουν τα απόβλητά τους,όπου βολεύονται.....όπως και οι περισσότεροι στην Γορτυνία και την Αρκαδία γενικότερα, αφού ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ......ΚΙ ΑΣ ΔΙΑΛΑΛΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ !!!


http://www.zougla.gr/greece/article/drimi-katigoro-tis-ikogenias-stavropoulou-ston-periferiarxi-p-tatouli-gia-to-apoxefteftiko-tou-dimou-gortinias


Δριμύ κατηγορώ της οικογένειας Σταυροπούλου στον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη για το αποχευτευτικό του Δήμου Γορτυνίας

ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΧΕΤΟΥΣ ΛΥΜΑΤΩΝ.......ΣΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΤΗΣ.....''ΠΡΑΣΙΝΑΔΑΣ'' ΚΑΙ ΤΗΣ ''ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ''....ΑΛΛΑ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.....

Η οικογένεια Σταυροπούλου σε επιστολή που απέστειλε στο zougla.gr, καταφέρεται κατά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, σχετικά με την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στον Δήμο Γορτυνίας, εξαιτίας παραλείψεων της διοίκησης όσον αφορά στα έργα του αποχετευτικού δικτύου, με αποτέλεσμα να μολύνεται από τα αστικά λύματα που ανεξέλεγκτα και παράνομα απορρίπτονται οικόπεδο της ιδιοκτησίας της. Μάλιστα, για το πρόβλημα έχουν επιβληθεί και διοικητικά πρόστιμα, το ζήτημα όμως δεν έχει επιλυθεί.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA ΠΑΛΙ ΜΕ ΚΑΑΤΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.,....ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΠΗΚΑΝ !!!Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ZOUGLA.GR ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ :


 «Κύριε Περιφερειάρχη,

Γνωρίζετε προσωπικά σχετικά με την χρόνια παραβατική συμπεριφορά αρκετών κατοίκων στην κοινότητα Καλλιανίου του Δήμου Γορτυνίας, που έχουν συνδέσει αυθαίρετα και παράνομα τις αποχετεύσεις τους με ημιτελές έργο αποχετευτικού δικτύου, καθώς δεν υπάρχει μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων με τη σχετική άδεια.

Η οικογένεια Σταυροπούλου, ως άμεσα θιγόμενη από την ανεξέλεγκτη διάθεση αστικών λυμάτων σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της στην περιοχή «Κάτω Βρύση» της κοινότητας, έχει προσφύγει επώνυμα στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να σταματήσει η ρύπανση και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια και πασχίζει να επιλυθεί το ζήτημα, επιφυλασσόμενη να διεκδικήσει αποζημίωση.

Από το 2010 έχουν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις. Ενδεικτικά, το 2010 καταλογίστηκε πρόστιμο 5.000 € στο Δήμο Τροπαίων και στη συνέχεια το 2012 συνολικά πρόστιμα 9.000 €, το 2013 πρόστιμο 3.000 €, το 2014 πρόστιμο 10.000 € και το 2016 πρόστιμο 15.000 € στο Δήμο Γορτυνίας, όπου πλέον ανήκει η κοινότητα βάσει του σχεδίου Καλλικράτη.

Μας εξαναγκάσατε το 2014 να απευθυνθούμε στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, όταν ανακαλύψαμε τη μείωση επί των προστίμων που εισηγήθηκε το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, ενώ επρόκειτο για επαναλαμβανόμενο και μη θεραπευμένο περιβαλλοντικό παράπτωμα.

Το 2016 ο πρόεδρος της κοινότητας και κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι στα τοπικά μέσα, ζήτησαν συλλήβδην από το πολιτικό προσωπικό του Νομού Αρκαδίας απροκάλυπτα κι ανερυθρίαστα να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και αμέσως με επιστολή μας σας κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για την παράλογη απαίτηση των κατοίκων, την οποία καταγγείλαμε στον τοπικό τύπο, αφού προωθούσε την ανιστόρητη, αφελή και επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή άποψη της επιλεκτικής εφαρμογής ή μη εφαρμογής των νόμων, για καθεστώς ευνοϊκής μεταχείρισης και επιλεκτικής εφαρμογής των νόμων κι αναρωτηθήκαμε αν αυτό το θράσος ήταν απόρροια τυχόν παραλείψεων του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου της περιοχής.

Πρόσφατα στις 27 Ιουνίου υπογράψατε την επιβολή νέου χρηματικού προστίμου στο Δήμο Γορτυνίας, 10.000 €, με περαιτέρω διοικητικές κυρώσεις, έχοντας αφήσει ανενεργή την υπόθεση σχεδόν δύο χρόνια από την τελευταία σας διοικητική πράξη τον Σεπτέμβριο του 2016 κι ενώ μεσολάβησε τον Ιούνιο του 2017 η πρωτόδικη καταδίκη από το Τριμελές Πρωτοδικείο Τρίπολης του δημάρχου κυρίου Γιαννόπουλου, παρουσία του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος και της οικογενείας μας. 

Εκκρεμεί φυσικά η απόφαση του Εφετείου Ναυπλίου, καθώς ασκήθηκε έφεση από τον πρωτοδίκως καταδικασθέντα. Γνωρίζετε ότι εκκρεμεί και πειθαρχική δίωξη του Δημάρχου που δρομολογήθηκε το 2015 κι έκτοτε αναμένεται απόφαση.

Πώς επιτρέπεται αυτά τα δύο χρόνια να δίνετε την πεποίθηση στους παρανομούντες ότι μπορούν να μην τιμωρούνται; Πώς τους επιτρέπετε να εξακολουθούν να υποβαθμίζουν το περιβάλλον εν γνώσει σας; H κατάσταση δεν έχει αλλάξει.

Κάθε καλοκαίρι που σφύζει από επισκεψιμότητα η κοινότητα λόγω παραθεριστών, το φυσικό περιβάλλον επιβαρύνεται με πολλαπλάσιο φορτίο από αστικά λύματα. Δυστυχώς, δεν ανήκει στην αρμοδιότητα μας να καλύψουμε πιθανά κενά που προκύπτουν από έλλειψη προσωπικού στην Υπηρεσία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Αρκαδίας.

Διανύετε κι εσείς τη δεύτερη θητεία σας ως περιφερειάρχης Πελοποννήσου, από το 2010 μέχρι και σήμερα, και πιστεύαμε ότι θα επικεντρώνατε περισσότερο το ενδιαφέρον σας επί περιβαλλοντικών θεμάτων. Αντιλαμβάνεστε κι εσείς την οικογένεια μας ως Ιφιγένεια που πρέπει να θυσιαστεί ύστερα από την παράλογη απαίτηση των κατοίκων της περιοχής;

Οι βουλευτές Αρκαδίας καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή για την εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση του έργου βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή, αλλά ουδείς αναφέρεται στην παρανομία κάποιων κατοίκων και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι της μελέτης και πραγματικά θα χαρούμε ιδιαίτερα να γίνει το έργο στην περιοχή μας.

Ως οικογένεια δεν σας ζητήσαμε ευνοϊκή μεταχείριση, παρά να αναλάβετε τις ευθύνες, να πράξετε τα δέοντα, να εφαρμόσετε τους νόμους και να διασφαλίσετε την ποιότητα ζωής στην περιοχή. Σας κατηγορούμε και σας θεωρούμε συνυπεύθυνο για τη μέχρι τώρα συνεχιζόμενη περιβαλλοντική ρύπανση.

Η προσβολή της προσωπικότητάς μας, η υλική – ηθική βλάβη και η γενικότερη ταλαιπωρία που υφιστάμεθα όλα αυτά τα χρόνια είναι ανείπωτη.

Για την οικογένεια Σταυροπούλου


Σοφία Σταυροπούλου»

Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας, πως ο δήμαρχος Γορτυνίας, έχει πάρει τουλάχιστον 3 αθωωτικές πρωτόδικες αποφάσεις ( ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΜΕΙΣ !!!!) για παρόμοια θέματα στην Τρίπολη, με προκλητικότητα της έδρας προς την αθώωση του, παρά τις αποδείξεις της ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΩΓΟΥΣ  ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΟ ΡΕΜΑ......επειδή ισχυρίστηκε ο ίδιος και οι μάρτυρές του, πως ''ο βιολογικός είναι σε εξελικτική διαδικασία κατασκευής'', πως ''για τα σκουπίδια και την διαχείριση λυμάτων γενικότερα, είναι αρμόδια η Περιφέρεια'' και πως '' ο ίδιος έχει την πρόθεση να φτιάξει μόνος του βιολογικό και να προβεί και σε προσωρινή διαχείριση αν δεν γίνει σύντομα το έργο ΣΔΙΤ ''.......ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ''ΛΟΓΩ ΜΗ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΔΟΛΟΥ ΚΑΙ........ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ'' !!!!!

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ
ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΤΟΥΛΟΝΗΣΟ ??????????????????????????????? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.