Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΤΕΘΗ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΡΓΙΑ Η ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ???

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ....''ΕΛΕΓΚΤΗ ΝΟΜIΜΟΤΗΤΑΣ'' ???
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΠΑΡΆΓΡΑΦΟΣ 2 βα, ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 236 ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ???
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ , ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.....
ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ???
Πριν 5 μήνες, ζήσαμε ΚΑΙ αυτό :
Να καταδικάζονται για παράβαση καθήκοντος οι αιρετοί που αυθαιρετώντας απέκλειαν ελεύθερους επαγγελματίες και συγκεκριμένα την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , από τις αναθέσεις δημοσιεύσεων και άλλων δημοσιοποιήσεων θεμάτων της Περιφέρειας, που ο νόμος ορίζει την σε ποσοστιαία αναλογία, κατανομή τους σε ΟΛΑ τα μέσα ενημέρωσης.........


Δείτε ολόκληρη την σχετική ανάρτηση, στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Καλαμάτας :


Σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και συγκεκριμένα με το 263 άρθρο του, θα έπρεπε, ΑΜΕΣΩΣ μόλις βγήκε η απόφαση, ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, που εν προκειμένω είναι ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΕΔΔ , σύμφωνα με όσα ΙΣΧΎΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ, να θέσει σε αργία την κυρία θεματική αντιπεριφέρειάρχη και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στο Εφετείο......
Αντίθετα για τον περιφερειάρχη, ισχύει το άρθρο 111 παρ. 7 του Ποινικού Κώδικα και θεωρείται ως ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ απόφαση σε πρώτο βαθμό, εκείνη που εκδίδεται μόνο από το Τριμελές Ποινικό Εφετείο .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ !!!!

http://www.kallikratis.org/epopteia-peitharchiki-eythyni-peitharchiki-diadikasia-idiazousa-dosidikia-exairesi-apo-ti-synoptiki-diadikasia-ekptosi-exaitias-katadikis-paysi/

Σας παραθέτουμε ολόκληρο το άρθρο 236 όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 7 παρ. 6 και 7 αντίστοιχα του ν. 4071/2012 (ΦΕΚ Α΄ 85/11.4.2012) το οποίο αναφέρεται στην «Έκπτωση εξαιτίας καταδίκης» ΑΙΡΕΤΩΝ και έχει ως εξής: 
1. Οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμά τους: 
α. Αν στερηθούν τη διαχείριση της περιουσίας τους με τελεσίδικη δικαστική απόφαση. 
β. Αν στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.
γ. Αν καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για παραχάραξη, κιβδηλεία, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, καταπίεση, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία. 
Το ίδιο ισχύει και για την αμετάκλητη καταδίκη για παράβαση καθήκοντος, εφόσον κατά τη διάπραξη του αδικήματος αυτού προξενείτε οικονομική βλάβη στο δήμο, στην περιφέρεια ή στα νομικά τους πρόσωπα. Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Ελεγκτή Νομιμότητας.
2. α. Όταν γίνεται παραπομπή για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση, κατά της οποίας έχει εξαντληθεί το δικαίωμα προσφυγής, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον κατηγορούμενο σε κατάσταση αργίας, η οποία διατηρείται σε περίπτωση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης του ποινικού δικαστηρίου. 
Εάν εκδοθεί αθωωτική απόφαση, η αργία αίρεται αυτοδικαίως και θεωρείται ως μηδέποτε επιβληθείσα. 
«Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται αναδρομικά η αντιμισθία του αποκατασταθέντος από του χρόνου εκδόσεως της διαπιστωτικής σε βάρος του πράξης».
β.α. Εάν εκδοθεί καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, σε πρώτο βαθμό, για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου ή για κακουργήματα, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας, ώσπου να εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, οπότε και αίρεται αυτοδικαίως, η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν. 
«Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται αναδρομικά η αντιμισθία του αποκατασταθέντος από του χρόνου εκδόσεως της διαπιστωτικής σε βάρος του πράξης».
β.β. Για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, ως καταδικαστική απόφαση, σε πρώτο βαθμό θεωρείται αυτή που εκδίδεται από το Τριμελές Ποινικό Εφετείο, σύμφωνα με το άρθρο 111 παράγραφος 7 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Μετά τα ανωτέρω, αναρωτιόμαστε δημόσια και απαιτούμε τοποθέτηση - απάντηση του ΕΛΕΓΚΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΕΔΔ Ή ΓΕΔΔ στο ερώτημά μας :

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΗΔΗ ΣΕ ΑΡΓΙΑ, Η ΚΥΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ???

ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.