Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !!! ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ .....ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ !!!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΣΣΩΜΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ  ΣΕ ΜΟΦΡΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ''ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ''.....ΑΝΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ !!!


ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ, η αντιπολίτευση του Δήμου Γορτυνίας, απέστειλε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, αντί άλλης έντονης διαμαρτυρίας για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Γορτυνίας, με τα σκουπίδια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Με δεδομένη την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Γορτυνίας εξαιτίας της αδυναμίας του να διαχειριστεί εδώ και έξι περίπου μήνες τα σκουπίδια του και με στόχο να μην  χρησιμοποιηθεί η απόφαση για κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του Δημάρχου Γορτυνίας αποκλειστικά, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
1.Καταγγέλουμε την πλήρη αδιαφορία, την στασιμότητα και την απάθεια της Διοίκησης του Δήμου, η οποία οδήγησε στη σημερινή δραματική  κατάσταση  και  πέρα από τους υπαρκτούς κινδύνους για την δημόσια υγεία, προσβάλει βάναυσα την αξιοπρέπεια αλλά και τον πολιτισμό και την ιστορία ενός τόπου, τροφοδοτώντας με διχόνοιες και διχασμούς την τοπική κοινωνία.
Η εικόνα την οποία παρουσιάζει σήμερα ο Δήμος μας δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος, υπονομεύει κάθε δυνατότητα ανάπτυξης και εξέλιξης, με ταυτόχρονη απειλή τεράστιας και ανυπολόγιστης οικολογικής και οικονομικής καταστροφής, εμποδίζοντας την ελπίδα για το μέλλον όλων μας.
2.Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Δήμο, Περιφέρεια Πελοποννήσου, ΦΟΔΣΑ, Υπουργεία, Κυβέρνηση, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να πάψουν να πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο, τακτική που μας οδήγησε έως εδώ και που το μόνο που αποφέρει είναι η ταλαιπωρία των δημοτών, η έκθεση της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο και η σίγουρη οικονομική επιβάρυνσή τους.
 3.Θεωρούμε απαράδεκτες και πονηρές τις όποιες μεθοδεύσεις ή σκέψεις για μεταφορά των σκουπιδιών στην Κορινθία, σε χώρο ιδιώτη, αμφίβολης διαχείρισης και με απαγορευτικό κόστος για τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Γορτυνίας.
4.Καλούμε τον Δήμαρχο Γορτυνίας και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσουν άμεσα σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως άλλωστε δεσμεύτηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να εξετάσει όλους τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και να προχωρήσει στην λήψη αποφάσεων και σε ενέργειες που θα διαφυλάσσουν τη δημόσια υγεία και τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών.
Επιπλέον επισημαίνουμε ότι με την στάση μας και τη συμμετοχή μας από τη θέση ευθύνης που κατέχουμε, επιθυμούμε και επιδιώκουμε την άμεση λύση του προβλήματος και δεν αναλωνόμαστε σε ενέργειες και πράξεις εντυπωσιασμού και μικροπολιτικής, διότι για εμάς πάνω από όλα είναι οι Δημότες του Δήμου Γορτυνίας και όλοι οι πολίτες.
Απόστολος Π. Αποστολόπουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
Ευστάθιος Χαρ. Κούλης, επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης
Δελτίο Τύπου

Σήμερα το μεσημέρι, ο δήμαρχος Γορτυνίας  κ. Γιαννόπουλος, απέστειλε αντί απαντήσεως....το δικό του ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ !!!

                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Γορτυνίας για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, περιμένοντας μια υπεύθυνη τοποθέτηση για το σοβαρό αυτό ζήτημα, εφόσον όλοι έχουμε δεσμευτεί ότι το ζήτημα της Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Γορτυνία, αλλά και στην Πελοπόννησο πρέπει να λυθεί οριστικά, χωρίς άλλα πισωγυρίσματα.
Αντ’ αυτού διαβάσαμε ένα «ψήφισμα» διαμαρτυρίας και καταγγελιών προς όλους και για όλα, λές και δεν είναι μέλη της διοίκησης του Δήμου, λές και δεν έχουν διατελέσει για 15 τουλάχιστον χρόνια δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι στον πρώην Δήμο Λαγκαδίων και τώρα Δήμο Γορτυνίας. Τόσα χρόνια «εμπειρίας» στην αυτοδιοίκηση και ούτε μια θετική πρόταση, μόνο κουτοπονηριά και υποκρισία!
Οι 7 χωματερές που παραλάβαμε και κλείσαμε οριστικά και αποκαταστήσαμε δεν ήταν εδώ και δεκαετίες «απειλή τεράστιας και ανυπολόγιστης οικολογικής και οικονομικής καταστροφής»; Ηταν οικολογικές οι φωτιές που άναβαν κάθε τόσο στην χωματερή των Λαγκαδίων και παραπέμπονταν σε δίκη ο τότε δήμαρχος κ. Κούλης; Από το 1998 που εκδόθηκε ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την διαχείριση των αποβλήτων, έκαναν κάτι οι κ.κ. Κούλης και Αποστολόπουλος, ως διοίκηση του τότε Δήμου Λαγκαδίων;
Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά τους υπενθυμίζουμε τα απλήρωτα πρόστιμα για την χωματερή του Δήμου Λαγκαδίων ύψους 52.490,76 ευρώ που πλήρωσε ο Δήμος Γορτυνίας, όπως και το πρόστιμο των 560.000 ευρώ που επιβλήθηκε στην χώρα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις 7 χωματερές που λειτουργούσαν στην Γορτυνία, νόμιμα ή παράνομα, κληρονομιά της δικής τους ανικανότητας και υποκρισίας. Πληρώνουν οι πολίτες γιατί οι κ.κ. πρώην Δήμαρχοι φοβόντουσαν το «πολιτικό κόστος»! Ε λοιπόν, δεν θα πληρώνουμε πια για την δική τους ανικανότητα!
Ο Δήμος Γορτυνίας δεν έχει ανάγκη τις υποδείξεις τέτοιων «δασκάλων». Κλείσαμε οριστικά τις οικολογικές και οικονομικές «πληγές» που μας άφησαν και δεν θα ανοίξουμε άλλες. Ο Δήμος Γορτυνίας έχει εγκεκριμμένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (το οποίο οι κ.κ. Κούλης και Αποστολόπουλος δεν ψήφισαν και ζήτησαν για άλλη μια φορά να αναβληθεί «σφυρίζοντας αδιάφορα» και επικαλούμενοι διαδικασίες για να μην αναλάβουν, έστω και καθυστερημένα τις ευθύνες τους). Ο σχεδιασμός του Δήμου είναι σύμφωνος με τον Εθνικό Σχεδιασμό και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων και με τις αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ και με βάση αυτόν θα κινηθούμε.
Ο Δήμος Γορτυνίας επενδύει στην επέκταση της ανακύκλωσης στην πηγή, στην ενεργή συμμετοχή των δημοτών με την δημιουργία πράσινων σημείων και 4 ρευμάτων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, με μείωση των σύμμεικτων αποβλήτων και την μεταφόρτωσή τους σε αδειοδοτημένα κέντρα διαλογής για ολοκληρωμένη διαχείριση. Σε αυτήν και μόνο την κατεύθυνση θα διαθέσει τους απαραίτητους πόρους, πάντα με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, προχωρώντας προς το μέλλον, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Γορτυνίας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας.
Μην χάνετε τον καιρό σας λοιπόν κ.κ. της αντιπολίτευσης ψάχνοντας μάταια για νέους «χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων». Οι Χ.Α.Δ.Α. αποτελούν οριστικό παρελθόν για την Γορτυνία. Εσείς;
Δελτίο Τύπου

Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΞΕΒΡΩΜΙΖΕΙ........
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΚΟΥΕΙ ???
ΓΙΑΤΙ ΟΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΤΗΣ.......ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΠΑΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ....Ω.Σ ΙΔΕΑ !!!

ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΜΟΝΟ ΣΩΡΟΙ ΣΑΠΙΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΠΑΝΤΟΥ !!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.