Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ .....ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΙΩΠΑ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ κ. ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ !!!

ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ Ο κ. ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ, ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΧΥΤΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΚΙ ΕΝΩ ΟΙ ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ !!!
ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ, ΤΟ ''ΘΑΨΙΜΟ'' ΤΩΝ 6 ΣΕΛΙΔΩΝ, ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ......ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Η ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΥ !!!
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ???


Πάνω από τον ποταμό ΕΥΡΩΤΑ, που καλύπτει με πόσιμο νερό ολόκληρη την περιοχή της ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, έχει χωροθετηθεί με πολύ μεγάλο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ και υπόγειες διαδρομές, ο ένας ΧΥΤΥ από τους 3 που έχει προσχεδιάσει το.....περιβόητο και ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΔΙΤ του σουλτανάτου του Μορέως.....(αυτές τις χωροθετήσεις όμως τις κάνει ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ η ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ σύμφωνα με την ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που βγήκε την τελευταία μέρα  του χρόνου που μόλις πέρασε !!!).
Είναι απορίας άξιο, ΓΙΑΤΙ ο κύριος ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ που είναι ο δήμαρχος του Δήμου ΕΥΡΩΤΑ δεν έχει ακουστεί ούτε μια φορά, να αναφέρεται σε αυτό το τόσο σκανδαλώδες έργο, που ετοιμάζεται να υλοποιηθεί στην περιοχή του, ακόμα και μετά την ΚΥΑ που υπογράφτηκε πρόσφατα, αφού οι χωροθετήσεις των μονάδων ΔΕΝ έχουν αλλάξει......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014  ....



Όπως γίνεται κατανοητό από το επίσημο ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.......του Τμήματος Υδροοικονομίας, η χωροθέτηση στην περιοχή της ΣΚΑΛΑΣ προβλέπει ΚΑΙ ΧΥΤΥ, πλην των υπολοίπων μονάδων, και μάλιστα σε απόσταση 3,7 χιλ. από τη ΣΚΑΛΑ....
Το τραγικό στην υπόθεση, είναι , πως ενώ οι μελέτη του εδάφους της περιοχής, αναδεικνύει το ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ της επιλογής, επειδή ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ, αφού η λεκάνη απορροής των υδάτων εκχέει στον Ευρώτα, που ΥΔΡΕΥΕΙ και ΑΡΔΕΥΕΙ ολόκληρη την περιοχή της ΣΚΑΛΑΣ, μαζί με αρκετά και αναφερόμενα χωριά......ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει ενεργοποιηθεί να την προσβάλει αυτή την επιλογή !!!
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ???
Δεν έμαθαν οι κάτοικοι, που είναι όλοι τους σχεδόν ΑΓΡΟΤΕΣ, τι τους ετοιμάζει η πολιτική του σουλτάνου ???
Δεν πληροφορήθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ κάτοικος, πολιτικός, κομματικός παράγων, οικολόγος, περιβαλλοντολόγος.....ή άλλος ενδιαφερόμενος, για τα σχέδια των σφετεριστών της περιοχής τους ???
( Να θυμίσουμε πως η ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ είναι η ΕΥΦΟΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, με παραγωγή σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου και με τροφοδοσία σχεδόν του μεγαλύτερου μέρους της Κεντρικής Λαχαναγοράς  Αθηνών σε κηπευτικά προϊόντα.......)

Μερικούς μήνες μετά από την ΕΙΣΗΓΗΣΗ της προαναφερθείσης υπηρεσίας του σουλτανάτου ( αναρωτιόμαστε ΠΟΥ να βρίσκεται άραγε ο υπογράφων υπάλληλος !!!) ζητήθηκαν μάλλον ''εξηγήσεις'' ή περαιτέρω διευκρινήσεις, αλλά ο ίδιος ΕΙΣΗΓΗΤΉΣ επανήλθε δριμύτερος κι έστειλε 
τις κάτωθι ''παρατηρήσεις΄' και επισημάνσεις για την ....ΜΕΛΕΤΗ που εν τω μεταξύ είχε συντάξει και προωθούσε  το ΥΠΕΚΑ, δια της Γενικής του Διεύθυνσης Περιβάλλοντος....κύριος ΟΙΔΕ κάτω από ποιές συνθήκες πιέσεων......
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΥΝΟΨΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ : 

''  ....η μελέτη....στηρίζεται σε ελλειπή και αμφισβητούμενα στοιχεία. ενω καταληγει σε αυθαιρετα και ακρως αντιεπιστημονικά συμπεράσματα. '' !!!!!!!!!







Μετά από ΟΛΑ τα ανωτέρω, αναρωτιόμαστε δημόσια και απαιτώντας επίσημη τοποθέτηση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ :

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ???

ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ???

ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ???

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ κ. ΓΡΥΠΙΩΤΗ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΜΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ .....ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΔΙΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ???

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.....ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΕΣ ΤΟΥ κ. ΓΟΝΤΙΚΑ Ν. ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ'' ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ .ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ......ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ 6 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ???

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ......ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ( που τις έχουμε στην κατοχή μας και θα τις δημοσιεύσουμε εν καιρώ !!! ).....ΠΗΓΕ ΑΡΧΕΙΟ, ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ???

ΤΕΛΟΣ ΡΩΤΑΜΕ :

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ....... ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ 700 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ???

ΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΛΕΤΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ....ΜΕ ΠΙΘΑΝΟ ΧΥΤΥ ΕΚΕΙ....ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ''ΚΟΛΛΗΤΟ''  ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ. ΚΑΙ ΣΥΝ - ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ......κ. ΛΩΛΟ ??? ( http://www.dimokratianews.gr/content/61213/skandalo-ton-hyta-kai-o-gkrizos-lolos )


ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΔΩ.....

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΟΥ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.