Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΕΤΣΙ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ''ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ'' ΤΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!!

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΣΔΑ !!!
ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 40 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, ΤΗΝ ''ΠΡΟΣΘΗΚΗ'' ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΦΟΔΣΑ, ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ !!!
ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ, ΜΕ ''ΞΕΧΑΣΙΑΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ'' ???
ΤΙ ΙΣΧΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ???





















Η πονεμένη ιστορία του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΧΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ( ΠΕΣΔΑ ) έχει γράψει πολλές και σκούρες - αν όχι μαύρες - σελίδες, ως προς τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τον ΕΛΕΓΧΟ των αποφάσεων και του τελικού κειμένου - ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ - οι μέντορες του σουλανάτου......
Αν και οι ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΕΣ υποχρεώσεις τους, ήταν να συγκροτηθεί αμέσως μετά την εκλογή Περιφερειακού Συμβουλίου, ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ( άρθρο 178 του Καλλικρατικού νόμου ) , οι συζητήσεις και οι συνεδριάσεις για την λήψη του τόσο σοβαρού θέματος , του σχεδιασμού του ΠΕΣΔΑ, από τον ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΦΟΔΣΑ ) έγινανόλες, χωρίς την ανωτέρω επιτροπή......αλλά και ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, με τον εκτελούντα χρέη προέδρου - τότε - κ. Γρυπιώτη.
Έτσι, αντί για ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ του ΠΕΣΔΑ, απεστάλη στα υπουργεία, αυτό που ήθελε και αποφάσιζε ο........ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ( κάνοντας το προεδρείο πως τάχα ''δεν είχε καταλάβει το λάθος'' ) , οδηγήθηκε το συλλογικό όργανο σε μύριες ταλαιπωρίες και αντεγκλήσεις στις συνεδριάσεις του, υποτίθεται πως ......''τροποποιήθηκε'' ο ΠΕΣΔΑ, αλλά ΤΕΛΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ, δεν εμφανίστηκε ποτέ και πουθενά !!!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ.....''ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΤΙΚΟ'' ΚΟΛΠΟ, ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΠΤΟΡΡΑΠΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΟΥΣ (ΤΕΡΝΑ ), ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.....
ΑΛΛΑ
ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ !!!
Κι επιπλέον, στα Υπουργεία, εδώ και πολύ καιρό, ζητούν επιμόνως από το σουλτανάτο, ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ  !!!
Κανένας τους, δεν το έχει ακούσει αυτό ??? Γιατί δεν το συντάσσουν ως ΕΝΙΑΙΟ κείμενο, όλο αυτό το μπλοκ των αρχικων , ενδιάμεσων και τελικών αλλαγών και προσθηκών ???
ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ???
Στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ που συγκροτήθηκε ΜΟΛΙΣ την 25-11-2016 δηλαδή πριν ενάμιση μήνα, απεστάλη ένα κείμενο για τον ΠΕΣΔΑ, για να το ''μελετήσουν '' και να αποφασίσουν επ΄ αυτού σήμερα (!!!!) , το οποίο τους δόθηκε στις 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, δηλαδή πριν 8 μέρες.....
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.....
Μετά τις αντάρες και τις δημοσιεύσεις, όσων το αντιληφθήκαμε ( πόσοι ακόμα να έκαναν.....αντάρες άραγε ?? ) η κυρία θεματική, που είναι και η εισηγήτρια του θέματος στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ, ΑΝΤΕΛΉΦΘΗ ΤΗΝ........''ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ'' κι έστειλε πρόσθετο e mail  στα μέλη !!!
ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ.....
Μόνο που το έστειλε στις 17 Ιανουαρίου 2017........στις 18.53 το απόγευμα !!! Δηλαδή 40 μόλις ώρες ΠΡΙΝ την σημερινή διαβούλευση !!!
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :









Όπως διαπιστώνουμε από το ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ της Περιφέρειας, που βρίσκεται πάνω δεξιά και με σφραγίδα, στο έγγραφο, αυτό παρελήφθη και βρίσκεται στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, από τις 14 Σεπτεμβρίου 2016 !!!
Δυο μέρες μετά την πρωτοκόλλησή του στον ΦΟΔΣΑ δηλαδή, ως επίσημου κειμένου ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ !!
ΓΙΑΤΙ ΤΟ.....''ΞΕΧΑΣΕ''  η κυρία θεματική να το στείλει στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ???
Και ΤΙ ή ΠΟΙΟΣ της το θύμισε ???
Μήπως οι δημοσιεύσεις μας ???
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΜΟΛΙΣ 40 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ???
Άραγε ΠΩΣ μπορεί να αποφασίσει ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ, τώρα πλέον, μια επιτροπή, που συνεδριάζει, με διαδικασίες fast track και με κείμενα που είναι σε πεντακόσιες παραπομπές και προσθήκες, για ένα θέμα που είναι ΑΚΡΑΙΑ ΣΟΒΑΡΟ και χωρίς να έχουν ιδέα οι επίτροποι στο σύνολό τους (πλην των δημάρχων που μετέχουν και στον ΦΟΔΣΑ ) τις διαδικασίες αλλά και τη ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ σε όλη της την έκταση ???
Οι ακροβατισμοί της Περιφερειακής αρχής, με τις κοπτορραπτικές των κειμένων, την επιλεκτική επιπολαιότητα (να ξεχάσουν την απόφαση 306 του ΦΟΔΣΑ !!!) , την οριακή αποστολή στους διαβουλευομένους κτλ κτλ.....μπορεί να οδηγήσουν σε αποφάσεις της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ, που να αποτελέσουν καρμανιόλα για τις ζωές των ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ.....
ΓΙΑΤΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ !!!
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ......
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟΙ.....ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.