Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΤΑΡΑΧΩΔΗΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Τ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!!!

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ''ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ''  ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΒΙ.ΠΕ. ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ !!!
ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ....KAI TA MME !!!

















Με ιδιαίτερη αγωνία και ένταση, έγινε το βράδυ της Τετάρτης 25 Μαϊου 2016 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Τ. με ένα και μοναδικό θέμα, την ''εγκατάσταση προσφύγων στην ΒΙ.ΠΕ.'' όπως διαδίδουν δια της πλαγίας οδού κάποιοι , εντέχνως !!!
Στην συνέλευση παρίσταντο το Δ.Σ. της ΒΙ.ΠΕ. πολλοί επιχειρηματίες και βιομήχανοι, ο εκπρόσωπος της ΕΤΒΑ κ. Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ κ. Χρανιώτης, η νομική σύμβουλος της ΕΤΒΑ, ο νομικός σύμβουλος του Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Τ. κ. Γατσόπουλος Π. και περιφεριακός σύμβουλος Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ κ. Μπουντρούκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Κακλαμάνος μαζί με τον κ. Σ. Παπαδημητρίου, από πλευράς δήμου Τρίπολης.....
Από την Περιφέρεια ΔΕΝ εμφανίστηκε κανείς !!!
Κι ας είχαν προσκληθεί !!!
Οι βουλευτές του νομού είχαν κληθεί όλοι.
Παρευρέθη μόνον ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Βλάσης (που ήρθε από την Αθήνα )
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαηλιού έστειλε χαιρετισμό !!!
Ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος....έστειλε τον εκπρόσωπό του τον κ.Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο .....πρόεδρο και του Δημοτικού Ραδιοφώνου !!!
Μόνο που ΞΕΧΑΣΕ να μας απευθύνει τον χαιρετισμό του βουλευτή του.....και αποχώρησε πριν καν ακούσει και τις τοποθετήσεις όλων !!!
ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΒΙ.ΠΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .
Για κάποιο ''περίεργο'' λόγο απουσίαζαν τα ΜΜΕ !!!!!
Μόνο η Αρκαδική Τηλεόραση βρέθηκε εκεί πριν την έναρξη της Γ.Σ. και αποχώρησε αμέσως !!!
Ασθμαίνων ήρθε κάποια στιγμή και πολύ καθυστερημένα, ο  ''cameraman''  της Δημοτικής Ραδιοφωνίας , τράβηξε 5 φωτογραφίες και αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος , επειδή εκλήθη μάλλον....άρον - άρον, από τον ''προϊστάμενό ''  του.....
Η Γ.Σ. έγινε μέσα σε αρκετή ένταση κυρίως επειδή ξεκίνησε με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΕΤΒΑ κ. Πετρόπουλου, ο οποίος δήλωσε εξ  αρχής πως :'' βάσει της κειμένης νομοθεσίας , η ΕΤΒΑ δεν μπορεί να αρνηθεί σε κάποιον επιχειρηματία, που θα  αποφασίσει την φιλοξενία προσφύγων.....να το πράξει''.....
Ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεση του επιχειρηματία ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ να βάλει μετανάστες στο εργοστάσιό του, και την ερώτηση που έθεσε στην ΕΤΒΑ και στον ίδιο , για την δυνατότητά του να το κάνει πράξη .....
Δήλωσε δε (απαντώντας σε ερώτηση του ακροατηρίου για την ασφάλεια και τη φύλαξη ) πως κάθε ενίσχυση της φύλαξης, θα επιβαρύνει τους βιομηχάνους !!!!!
Αυτό πυροδότησε την ένταση , παρ΄ όλο που οι συμμετέχοντες ήσαν πάρα πολύ προσεκτικοί και ήρεμοι στις αντιδράσεις τους.
Έντονα αντέδρασε και ο πρόεδρος του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Αρκαδίας και εγκάλεσε τον εκπρόσωπο της ΕΤΒΑ ......για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην παραγωγική ομάδα του πληθυσμού, που υποβαθμίζεται διαρκώς....
Η τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑ.ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ. ήταν καταπέλτης και σαφέστατα ΕΝΑΝΤΙΟΝ κάθε άλλης δραστηριότητας, μέσα στους χώρους της ΒΙ.ΠΕ. για πλείστυς όσους λόγους, που τους ανέπτυξε αναλυτικότατα, δίνοντας έμφαση στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ και κυρίως των προσφύγων, σε μια περιοχή με βαρέα οχήματα, συνθήκες απαράδεκτες για υγιεινή και προστασία παιδιών και ευπαθών ομάδων και τέλος επισημαίνοντας την αυστηρή τήρηση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΙ.ΠΕ. και της χρήσης των κτηρίων.
Με ξεκάθαρες κουβέντες τέθηκε απέναντι στον εκπρόσωπο της ΕΤΒΑ και αναφέρθηκε γενικώς σε διαρκείς αντεγκλήσεις που προκαλεί η στάση της ΕΤΒΑ στις ΒΙ.ΠΕ.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τρίπολης κ. Κακλαμάνος που πήρε τον λόγο, δήλωσε άγνοια για το θέμα....όπως και για ολόκληρο τον δήμο Τριπολης, τοποθετήθηκε ΕΝΑΝΤΙΟΝ της εγκατάστασης προσφύγων στην ΒΙ.ΠΕ, αλλά εν τη ρύμη του λόγου του, ανέφερε πως ''στην Αεροπορία, ετοιμάζονται να καλύψουν την σίτιση των προσφύγων που έρχονται και μάλιστα ψωνίζουν από την Τρίπολη και την Αρκαδία γενικότερα .....'' κι εκεί τον πρόδωσε ο εαυτός του....για την ''άγνοια''  που τελικά ΔΕΝ είχε !!!
Χαιρετισμό απήυθυνε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Βλάσης τονίζοντας το πρόβλημα των προσφύγων ως νέο σοβαρό θέμα της Ελλάδας, ζητώντας την συνδρομή όλων μας στην στήριξη των προσφύγων, αν τελικά έρθουν στην περιοχή, αλλά παίρνοντας αντίθετη θέση, για την εγκατάστασή τους στην ΒΙ.ΠΕ.
Όλοι δήλωσαν ευθέως ΠΩΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!
Κι αυτό ίσως είναι η σημαντικότερη είδηση της συνέλευσης.
ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ !!!
Ούτε στο ΠΕΣΥΠ της Δευτέρας δεν είπαν κουβέντα για τους πρόσφυγες.....
Έντονες αγωνίες εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι της ΒΙ.ΠΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .....
ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕIΑΣ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ !!!
Στην συζήτηση που ακολούθησε, οι επιχειρηματίες που ζήτησαν τον λόγο, έθεσαν σαφείς ερωτήσεις με τις αγωνίες τους, για διάφορα προκλητικά θέματα που αναφύονται αυτόματα στην περίπτωση που χωρίς την συγκατάθεσή τους, εμφανιστούν μια μέρα μέσα στην ΒΙ.ΠΕ πρόσφυγες για εγκατάσταση.
Ανέλυσαν τις συνθήκες λειτουργίας των βιομηχανιών τους, τις κρατούσες συνθήκες στην ΒΙ.ΠΕ κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων της, κατά τη νύκτα .....τόνισαν τους όρους του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των ΒΙ.ΠΕ. και έδειξαν έντονα την αντίθεσή τους στην προοπτική, να γίνει ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ η ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, γεγονός που αυτόματα θα σημάνει την ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της !!!
Η ένταση όλων, είχε ως αποδέκτη τον εκπρόσωπο της ΕΤΒΑ στον οποίο καταλογίστηκαν όλες οι αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις της κατά καιρούς και τα προβλήματα που ανακύπτουν από την μεταξύ βιομηχάνων και τράπεζας συνεργασία....
Ο νομικός σύμβουλος της ΕΤΒΑ και Περιφερειακός σύμβουλος επίσης κ.Τάκης Γατσόπουλος, τόνισε πως η αυθαίρετη εγκατάσταση μεταναστών σε μια περιοχή ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, είναι παράνομη (πλην αν υπάρχουν συνθήκες ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ !!!) και αυτό προσβάλλεται με ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ κατά όσων καταστρατηγούν τους κανονισμούς λειτουργίας των ΒΙ.ΠΕ , και συμφωνώντας απολύτως και με τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ. αλλά και ΟΛΟΥΣ τους παρευρισκομένους, δήλωσαν πως θα χρησιμοποιήσουν κάθε ένδικο μέσο αν χρειαστεί.
ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΕΣ .
Για κάποιο περίεργο λόγο....ο εκπρόσωπος της ΕΤΒΑ στο τέλος της συνέλευσης δήλωσε πως : ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΘΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΤΒΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.......
ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΕΤΒΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ !!!
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ :
Κανένας δεν καταφέρθηκε κατά των προσφύγων και της πιθανής φιλοξενίας τους στην περιοχή μας, την οποία δήλωσαν πως θα συνδράμουν με κάθε τρόπο.
Όλοι συμφώνησαν πως το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ είναι το μείζον θέμα των ημερών και εντείνει την κρίση που περνάμε, αλλά οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ πρέπει να στηριχθούν από όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.