Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ !!!


ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ





Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων με θέμα: «Στην ολοκλήρωσή του βρίσκεται το προαναγγελθέν έγκλημα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο» κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραίτης.
Η Ερώτηση και η αίτηση αναφέρουν:
«Για χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις και οι συγκυβερνήσεις, τα στηρίγματά τους στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση στην Πελοπόννησο οδήγησαν προγραμματισμένα τη διαχείριση των απορριμμάτων, στο σημερινό ακραίο αδιέξοδο, γιατί θέλουν με την πίεση των σκουπιδιών στους δρόμους και τα υπέρογκα πρόστιμα να εξαναγκάσουν τα λαϊκά στρώματα να δεχθούν ιδιώτες σαν σωτήρες.
Ήδη έχει προκύψει ανάδοχος εταιρεία, η "Τέρνα Ενεργειακή", με όρους και προϋποθέσεις εγγυημένης κερδοφορίας για την εταιρεία, με μεγάλο κόστος στο περιβάλλον, την υγεία και την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων.
Η κυβέρνηση, κάνοντας στροφή 180 μοιρών σχετικά με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, μήνες τώρα δηλώνει κάθε τόσο δια των αρμοδίων υπουργών ότι επαναδιαπραγματεύεται με την εταιρεία τους όρους της σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, χωρίς όμως να θίγει τον πιο πάνω βαθιά αντιλαϊκό πυρήνα της εν λόγω ΣΔΙΤ με πυλώνες: (ι) την ιδιωτικοποίηση και (ιι) την εξασφάλιση υψηλής κερδοφορίας στο κεφάλαιο σε βάρος του λεηλατημένου εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, και από τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το έργο της Διυπουργικής Επιτροπής των Μεγάλων Έργων.
Ύστερα από τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:
§  Τι ακριβώς διαπραγματεύονται τα αρμόδια υπουργεία και πού βρίσκονται οι συζητήσεις με την ανάδοχο εταιρεία;
§  Τι μέτρα παίρνουν τώρα που ολοκληρώνεται η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο, ώστε να μην ζήσουν και άλλες πόλεις αυτό που είδαμε στην Τρίπολη πριν δύο χρόνια, χιλιάδες τόνοι σκουπίδια να στοιβάζονται στους δρόμους; Προβλήματα που εμφανίζονται και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας;
Σε σχέση με τα πιο πάνω ερωτώμενα, καλούνται οι κ.κ. υπουργοί να μας καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής:
α. Αντίγραφό της με αριθ. 309/2015 απόφασης του Ε' κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία δεν διαπιστώθηκαν νομικές πλημμέλειες που να κωλύουν την υπογραφή της ΣΔΙΤ.
β. Αντίγραφο του σχεδίου σύμβασης σύμπραξης μετά των είκοσι παραρτημάτων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ανώνυμης εταιρείας ειδικού σκοπού με την επωνυμία "Περιβαλλοντική Πελοποννήσου ΑΕ", που φέρεται να μην έχει συσταθεί κατά το χρόνο του προσυμβατικού ελέγχου (Οκτώβρης 2015) και στις 4 Δεκέμβρη 2015, όπου συζητήθηκε η αίτηση ανάκλησης (από Συλλόγους και φυσικά πρόσωπα) της 309/2015 πράξη του Ε' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.