Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ???

ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ ΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ???
ΠΟΣΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ???





Μια ανεξήγητη αρχικά πρεμούρα του προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης, να ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ, άναψε φωτιές στο συμβούλιο του ΝΠΔΔ αλλά γέννησε και πολλές απορίες για τον λόγο που επέμενε και έκανε με την πλειοψηφία του, ο κ. Καραλής, την ''τροποποίηση''.....
Μιλάμε για τον ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ Δ' ΖΩΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΤΟΜΑ, ΟΠΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ - ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ - ΔΩΡΗΤΕΣ - ΝΗΠΙΑ !!!
Κανένας δεν είχε πάρει είδηση, πως πίσω από όλο αυτό το αλαλούμ το ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ και την ΠΑΡΑΝΟΜΗ απόφαση του ΝΠΔΔ, κρυβόταν μια ακόμα ιστορία γελοιότητας και ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ σε δημοτικό σύμβουλο άλλης παράταξης.....που ζητούσε να περάσει το καπρίτσιο του ( να δείξει στους οικείους του πως έχει ''δύναμη''  και ακούγεται η φωνή του ακόμα και τώρα στο Δήμο !!!) και να θάψει συγγενικό του πρόσωπο, σε χώρο των ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ......του δημοτικού κοιμητηρίου !!!
Οι γνωστοί άνευροι και άοσμοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ψήφισαν φυσικά ΝΑΙ σε ό,τι κι αν τους σερβιρίστηκε.....
ΠΑΣΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ .....ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ (το moto που σερβίρεται στους εκλεγμένους γενικώς, είναι πως ταυτίζονται πάντα οι θέσεις τους, με τον προεδρό τους !!!)
Κανένας φαντάζομαι, δεν έχει πάει ως το κοιμητήριο, να δει τι γίνεται, για ποιό χώρο μιλούσαν, τι έγινε και ΠΩΣ έγινε εκεί που υποτίθεται πως είχε τεθεί θέμα.....ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Δ' ΖΩΝΗΣ !!!
Λοιπόν η ΘΛΙΒΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΗΘΕΙΑ είναι, πως ο τάφος στον δημοτικό σύμβουλο, είχε ήδη δοθεί.....δεν γνωρίζουμε αν είχε γίνει ήδη και η ταφή πριν  το συμβούλιο.....
Αν δεν είχε γίνει εκείνη την ημέρα, έγινε την επόμενη ή την μεθεπόμενη, από όσα καταφέραμε να συλλέξουμε ως πληροφορίες.....
Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε εδώ στον κ. Καραλή και στους συμβούλους της πλειοψηφίας που λένε πάντα το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ......πως το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, δεν είναι παιχνιδάκι στα χέρια κανενός και διέπεται από την κειμένη Νομοθεσία....την οποία οφείλουν ή μάλλον ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ να τηρούν απαρέγκλιτα !!!
Η απόφασή τους λοιπόν ΠΡΕΠΕΙ να εισαχθεί για έγκριση στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και ακολούθως στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ στον ελεγκτή Νομιμότητας....
Τι προσπάθησε να κάνει ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ με την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ του χώρου αμέσως, στον αιτούντα ???
Να δημιουργήσει προηγούμενο και να πιέσει για την ''έγκριση''  της απόφασής του ???
Ή απλά να κάνει το χατήρι του κατά τα άλλα κοινωνικά ευαίσθητου δημοτικού συμβούλου.....που δεν φείδεται χρόνου και κορωνών, σε ό,τι δεν του αρέσει και δεν τον αφορά ???
Η υπόθεση αφορά ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ .....γιατί η υπέρβαση είναι δεδομένη.....
Κι ελπίζουμε να μην ακολουθήσουν τη γνωστή πεπατημένη οδό του κουκουλώματος οι σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου όταν αυτό το θέμα έρθει προς συζήτηση στο Δ.Σ. του Δήμου.
Και να υποχρεώσουν τον κύριο πρόεδρο, να κάνει το χρέος του απέναντι στους πολίτες που είναι η ΙΣΟΤΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ τους ....'
Τα ρουσφετάκια , ακόμα και για δημοτικούς συμβούλους, να τα κάνει με δικές του προσωπικές ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.
ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ.....
Όσο για την παράβαση του καθήκοντός του, που διαπράττει με ελαφρά την συνείδησή του και την καρδιά του, θα αποφανθούν οι ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ που ήδη γνωρίζουν το θέμα ......

Γνωρίζουμε πως την 18-5-2016 το ΝΠΔΔ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΟΝΤΟΣ !!!

ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 915/18-5-2016 ΔΕΛΤΙΟ  ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΩΣ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ !!!

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΙΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ !!!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 259 ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ (όπως μας την ανέλυσαν οι νομικοί μας σύμβουλοι !!!)
Το αφιερώνουμε στους αιρετούς δημοτικούς συμβούλους που ''την έχουν δει''.....''ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ''.....

Άρθρο 259
Παράβαση καθήκοντος

Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.

  1. 1.      Έννοια
Το έγκλημα αυτό διαπράττει υπάλληλος, ο οποίος με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλον.

  1. 2.      Προστατευόμενο έννομο αγαθό
Ως προστατευόμενο έννομο αγαθό θεωρείται το γενικότερο συμφέρον της ομαλής απρόσκοπτης διεξαγωγής της δημόσιας υπηρεσίας, η λειτουργία  των δημόσιων υπηρεσιών αποκλειστικά προς το συμφέρον της πολιτείας και της κοινωνίας που έχουν ταχθεί να εξυπηρετούν οι υπάλληλοι με χρηστότητα και καθαρότητα, αλλά και η εμπιστοσύνη των πολιτών στην καλή λειτουργία των υπηρεσιών.

  1. 3.      Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του εγκλήματος
Το έγκλημα αυτό είναι ιδιαίτερο (γνήσιο ιδιαίτερο), απλό, απλότροπο, τυπικό (απλής συμπεριφοράς), μη ιδιόχειρο, στιγμιαίο, ενέργειας, αφηρημένης διακινδύνευσης.


  1. 4.      Σκοπός της σχετικής διάταξης
Σκοπός της σχετικής διάταξης είναι το συμφέρον της ομαλής και ορθής διοικήσεως, η προστασία του κράτους και των πολιτών από παραβάσεις (ενέργειες ή παραλείψεις) του υπαλλήλου κατά τη διαχείριση της δημόσιας εξουσίας, ως έκφραση πολιτειακής βούλησης μέσα στον κύκλο των δημόσιων υποθέσεων.
Ειδικά η θέσπιση της διάταξης αυτής του άρθρου 259 ΠΚ μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει, ειδικά στις μέρες μας όπου τα σχετικά φαινόμενα δυστυχώς αφθονούν, ως το φιλελεύθερο προπύργιο κάθε πολίτη εναντίον κάθε είδους κρατικής αυθαιρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.