Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Η ΧΩΡΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ !!! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ???

Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ .....
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ .....ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ....




Ό,τι κι αν λέγεται αντίθετα ή υπέρ της εγκατάστασης προσφύγων στην ΒΙ.ΠΕ, είναι απλά τέχνασμα των αιρετών και δη της Περιφέρειας, να χρυσώσουν το χάπι.....να δημιουργήσουν το πρόπλασμα της σκέψης, να προετοιμάσουν με την εμπαίδωση των επαναλαμβανομένων συζητήσεων, το καπέλωμα της Τρίπολης, με ΟΛΟΥΣ τους πρόσφυγες που συμφώνησε ο σουλτάνος ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , να φέρει στην Πελοπόννησο......
Όλα αυτά με τα οποία παραμύθιασαν τους επιχειρηματίες της ΒΙ.ΠΕ πως τάχα θα προσφύγουν σε όλα τα ένδικα μέσα, αν έρθουν πρόσφυγες μέσα στην ΒΙ.ΠΕ αν δεν είναι εκ του πονηρού, είναι αποτέλεσμα της άγνοιας κινδύνου, αλλά και ευθύνης αιρετών και νομικών.....
Γιατί αν η χώρα ευρίσκεται σε κατάστατη εκτάκτου ανάγκης....ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ !!!
Στην σημερινή του συνέντευξη, ο Περιφερειάρχης είπε πως είχε συμφωνήσει για 2.000 πρόσφυγες για ολόκληρη την Πελοπόννησο !!!
Λίγο αργότερα, είπε πως ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΒΙΤΣΑ !!!
Μετά ξαναείπε πως τον περιμένει να ξανασυνεννοηθούν !!!
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ για το αν η χώρα ευρίσκεται σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (κυρίως λόγω της ψήφισης πριν από καιρό στη Βουλή της ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ της Ελλαδας ), απάντησε μετά από περιστροφές πως : ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΩΣ ΧΩΡΑ !!! Και το θεώρησε ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ να γίνει αντιληπτό από τον καθένα, επειδή όλη την ιστορία με τους πρόσφυγες, την διαχειρίζεται ο στρατός  !!!
Αυτά λέγαμε κι εμείς προχτές στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ στους νομικούς συμβούλους ένθεν κακείσε αλλά μας απαντούσαν ακαριαία, πως ''δεν έχει καμιά σχέση αυτό'' !!!
Σήμερα επιβεβαιώνεται περίτρανα, πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει αναλάβει ευθύνες, για την υποδοχή των προσφύγων.....
ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΕΘΑ !!!
Και παριστάνουν τις μωρές παρθένες, για να κουμαντάρουν τον κόσμο και τις αντιδράσεις που πιθανά να είχε αν του το σερβίριζαν το θέμα ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.....στην πραγματική του διάσταση !!!
Γνωστό το ΚΟΛΠΟ........ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ !!!
Παριστάνουν τους ανήξερους, τους ανεύθυνους, ο ένας βρίζει τον άλλον, όλοι είναι θυμωμένοι γιατί τους αγνοεί η κυβέρνηση, μαλώνουν μέσω των δημοσιογράφων, λένε διάφορες ασχετοσύνες στον κόσμο, διατυμπανίζουν πως είναι ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ....ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ.....
Την ίδια ώρα που τους έχουν ξεπουλήσει και τις επόμενες γενιές τους.....
Αφήνουν τα πράγματα να κυλάνε μέσα στην άγνοια, την σύγχυση, την τρομολαγνεία, την αποβλάκωση κάποτε, την υποκρισία .......μέχρι να έρθει η κρίσιμη ώρα, που θα τα ρίξουν πάλι στην κυβέρνηση και στην ασυνεννοησία τους !!!
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΤΣΑΓΑΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΝΕ ???
Για να κλείσουν τα μάτια του κόσμου, πετάνε και καμιά κορώνα αντίστασης και αντίδρασης ....
ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 
Το περιεχόμενο της επιστολής Βίτσα προς το δήμαρχο Τρίπολης:
«Κύριο Δημήτριο Παυλή,
Δήμαρχο Τριπόλεως
Κύριε Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε εδώ και αρκετό καιρό έχουμε αποδυθεί σε μια μεγάλη προσπάθεια διαχείρισης των προσφυγικών ροών, με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού, της αξιοπρέπειας και της διεθνούς αλληλεγγύης.
Θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να ζητήσω τη συνεργασία σας, καθώς προτιθέμεθα να χρησιμοποιήσουμε ως χώρο φιλοξενίας προσφύγων, έναν ιδιωτικό χώρο στην περιοχή της ΒΙΠΕ Τρίπολης, στα όρια του δήμου σας. Ο εν λόγω ιδιοκτήτης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον προς ενοικίαση ακινήτου.
Έχει πραγματοποιηθεί αναγνώριση από κατάλληλο αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ο εν λόγω χώρος κρίθηκε επαρκής για τη δημιουργία προσωρινής ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων. Μέρος των εργασιών θα πραγματοποιηθούν από κατάλληλο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ οι υπόλοιπες, σε συνεργασία με τον οικείο δήμο ή με ιδιωτικές εταιρείες.
Θα ήθελα επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι, όπως και στα υπόλοιπα λειτουργούντα κέντρα φιλοξενίας, θα πληρούνται οι κανόνες υγιεινής, τα προϊόντα σίτισης θα αγοράζονται από την τοπική κοινωνία, την εσωτερική καθαριότητα θα αναλάβουν σε πρώτο στάδιο οι Ένοπλες Δυνάμεις (οι ίδιες ή με εταιρεία καθαρισμού), εκτός εάν υπάρχει συμφωνία με τον οικείο δήμο με αντίστοιχη επιχορήγησή του.
Είμαι σίγουρος πως η τοπική κοινωνία θα είναι υπερήφανη για την προσφορά της και οι προσφυγικές οικογένειες θα είναι ευγνώμονες για τη φιλοξενία σας, σε όλη τους τη ζωή. Ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, που ελπίζουμε ότι θα τα ξαναδούμε μετά από χρόνια ως επισκέπτες και προσκυνητές στο χώρο και τους ανθρώπους που τους επέτρεψαν να έχουν μέλλον.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και είμαι στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινήσεις.
Με εκτίμηση,
Δημήτριος Βίτσας
Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας
Συντονιστής του Διϋπουργικού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.