Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

ΚΙ ΑΛΛΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ !!! ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ !!!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ 3,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΠΑΡΟΧΟΣ !!!
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ???

“Βόμβα” στο Λιμάνι και στο Δήμο – Η ΕΔΕΛ ζητά πίσω 3,8 εκ. ευρώ

Τορπίλη στα θεμέλια του ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ το πόρισμα τησ ΕΔΕΛ !!!

Πόρισμα που βάζει σε κίνδυνο όχι το νέο Λιμάνι, αλλά ουσιαστικό ολόκληρο το Δήμο εξέδωσε η ΕΔΕΛ (Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου). 
Σύμφωνα μ’ αυτό ο Δήμος υποχρεούται να επιστρέψει περί τα 3,8 εκ. ευρώ επειδή αμφισβητείται η διαδικασία ανάθεσης του έργου από το Δήμο στην Περιφέρεια. 
Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι πως όταν το Λιμάνι δόθηκε (από τον κύριο του έργου το Δήμο) στην Περιφέρεια για να κατασκευαστεί, επειδή αυτή είχε τεχνικές δυνατότητες παρακολούθησης, πήρε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από και από τη Διαχειριστική Αρχή !!!
Ο Δήμος, πάντως, κινείται ήδη για τη νομική του υπεράσπιση και το θέμα θα φθάσει στο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ !!!
Εκτός από τη χθεσινή ενημέρωση του Δημάρχου κ. Π. Μαντά προς το ΔΣ, αναμένεται και ειδική συνεδρίαση για το θέμα με περισσότερα στοιχεία, όπως δήλωσε και ο ίδιος, αλλά και ζήτησαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.
Δείτε το θέμα στο 16′.10” στο βίντεο παρακάτω.
Η άμεση 'απάντηση΄΄  της κυρίας θεματικής επί του ανακύψαντος θέματος......δεν έδωσε λύση για το καυτό πρόβλημα που αναφύεται στο Δήμο, επειδή έπρεπε να υπάρξει κι άλλη μια πηγή εσόδων της αγίας οικογένειας, από τις αναθέσεις στις εταιρείες της, μέρους των εργολαβιών στο ΛΙΜΑΝΙ ΑΣΤΡΟΥΣ !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ : (κοινώς ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν΄ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Κωνσταντίνα Νικολάκου “Έργο κόσμημα το λιμάνι του Άστρους”
“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης και υπερασπίζεται τα έργα της”
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δημοσίευμα για το λιμάνι του Άστρους η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
“Το λιμάνι του Άστρους αποτελούσε για δεκαετίες πάγιο αίτημα και άπιαστο όνειρο της περιοχής της ανατολικής Πελοποννήσου και ειδικότερα της Αρκαδίας και της Κυνουρίας. Αποτελεί επίσης και ένα σημαντικό πυλώνα του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο όραμά της να δημιουργήσει ένα δίκτυο λιμενικών υποδομών υψηλών προδιαγραφών, ώστε να ενδυναμώσει την περιφερειακή της οικονομία.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνεπής στην αξιόπιστη, αποφασιστική και αποτελεσματική πολιτική πρακτική της, ολοκλήρωσε με επιτυχία το συγκεκριμένο έργο, με αποτέλεσμα το λιμάνι του Άστρους να αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή. Ένα σύγχρονο λιμάνι που το απολαμβάνουν οι πολίτες και ο παραγωγικός ιστός της περιοχής.
Προκειμένου όμως να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου εργάστηκε πολύ σκληρά όλο το χρονικό διάστημα. Ενέταξε το έργο στο πρόγραμμά της και υποστήριξε τη Δημοτική αρχή σε όλα τα στάδια ωρίμανσής του, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα. Στη συνέχεια με δεδομένες τις διαφαινόμενες δυσκολίες υλοποίησης του έργου, η Δημοτική αρχή εκχώρησε την αρμοδιότητα υλοποίησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία μέσω των τεχνικών της υπηρεσιών υλοποίησε και ολοκλήρωσε το έργο πριν τη λήξη της προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013.
Σε κάθε, όμως, περίπτωση, δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι τόσο ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν εξασφαλίσει ένα λειτουργικό λιμενικό έργο υψηλής αναπτυξιακής σημασίας για την περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη ότι, για τέτοιου είδους έργα η προγραμματική περίοδος 2007-2013, ήταν η τελευταία ευκαιρία.
Χρέος όλων μας από εδώ και πέρα είναι να συνεργαστούμε ακόμα περισσότερο ώστε να επιτύχουμε το στόχο μας για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού του Άστρους.
Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να κάνει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά. Να δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης της περιφέρειάς της και να υπερασπίζεται τα έργα που υλοποιεί.”

πηγή : astrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.