Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!! ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ???

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ......
Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ !!!
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ''  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ !!!

ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΠ΄ ΑΥΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΤΟΥΛΟΝΗΣΟ ???



Σε νέα βροχή συλλήψεων -μεταξύ των οποίων και του δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη- οδήγησε η κατάθεση του επικεφαλής της ΗΛΕΚΤΩΡ (θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων) στην Κύπρο Γιάννη Κοκότση.
Το σκάνδαλο με τη διαχείριση απορριμμάτων σε Πάφο και Λάρνακα διευρύνεται και πλέον λαμβάνει πολιτικές προεκτάσεις, καθώς αγγίζει τρεις κυβερνήσεις, με την κυπριακή κρατική τηλεόραση να αναφέρει ότι ο κ. Κοκότσης έκανε λόγο για μίζες περί το 1.500.000 ευρώ που δόθηκαν σε διάφορα πρόσωπα. Προχθές προσήχθησαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου οι εννέα από τους 12 για τους οποίους εκδόθηκαν πρόσθετα εντάλματα.
Εντάλματα
Για τους υπόλοιπους τρεις, που βρίσκονται στην Ελλάδα, εκδίδονται διεθνή εντάλματα σύλληψης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο πρώην επικεφαλής της ΗΛΕΚΤΩΡ, ο οποίος αποχώρησε προ τριετίας. Οι εννέα που συνελήφθησαν την Παρασκευή και το Σάββατο είναι ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, που εκτίει εξαετή ποινή φυλάκισης για το πολύκροτο σκάνδαλο του ΧΥΤΑ, ο Δημήτρης Πατσαλίδης, οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου που τελεί σε διαθεσιμότητα και ο οποίος βρίσκεται ήδη υπό κράτηση, ο Μιχάλης Πάντης, υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος επέβλεπε τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης, οι επίσης υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος και Χρηστάκης Πέτρου, που απαρτίζουν την Επιτροπή Προσφορών, καθώς και ο πρώην υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών Γιώργος Κουλαππής και ο γιος του Νίκος Κουλαππής, ο οποίος είναι γιατρός.
Το Σαββατοκύριακο αφέθηκαν ελεύθεροι τρεις από τους υπόπτους στην υπόθεση του σκανδάλου του ΧΥΤΑ Πάφου που είχαν συλληφθεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για το στέλεχος της εταιρίας ΗΛΕΚΤΩΡ Μιχάλη Μιχαήλ και τις υπάλληλους της εταιρείας Σκεύη Πρωτοπαπά και Παντελίτσα Μάππουρα. Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας για την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην Πάφο, μετά τις καταγγελίες για λειτουργία κυκλώματος που υπερχρέωνε τις τοπικές Αρχές με περισσότερους όγκους σκουπιδιών, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.
Σύμφωνα με τον κυπριακό Τύπο, όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, κλοπή, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του Δημοσίου, πλαστογραφία, δωροληψία από δημόσιο λειτουργό για επίδειξη εύνοιας, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ :
Θα διακοπούν όλες οι συμβάσεις με την εταιρία λόγω του σκανδάλου με τις μίζες
Σοβαρές πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τις μίζες που φέρεται ότι μοίραζε στην Κύπρο η εταιρία διαχείρισης απορριμμάτων ΗΛΕΚΤΩΡ του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση βρισκόταν λίγο πριν από την παράταση της σύμβασης με την ΗΛΕΚΤΩΡ για τη διαχείριση του ΧΥΤΥ Κόσιης στη Λάρνακα για άλλα επτά χρόνια. Μάλιστα, η παράταση θα δινόταν ενώ απέμεναν πέντε χρόνια μέχρι τη λήξη της υφιστάμενης σύμβασης, με το επιχείρημα ότι η ΗΛΕΚΤΩΡ θα κατέβαζε τις τιμές. Μέσω της παράτασης, η εταιρία θα λάμβανε άλλα 70.000.000 ευρώ για την επόμενη 12ετία, όπως αναφέρεται στον κυπριακό Τύπο.

ΠΗΓΗ : http://www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.