Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ .........ΚΑΙ ''ΔΗΜΑΡΧΑΚΙΑ''......Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΞΟΡΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ, ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ !!!

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΣΑΓΑΝΟ ΑΣ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΟΥΝ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΑΦΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ......Ή ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ.....
Στις 3 Απριλίου θα ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Κώστας Πελετίδης και ο δήμος Πάτρας. Η πορεία διαμαρτυρίας αναμένεται να φτάσει στις 10 Απριλίου στην πλατεία Συντάγματος
Ειδικότερα, στάσεις και συγκεντρώσεις θα γίνουν στο Αίγιο, στην Ακράτα, στο Ξυλόκαστρο, στην Κόρινθο στα Μέγαρα, στους Αγίους Θεοδώρους, στην Ελευσίνα και στο Χαϊδάρι, ενώ οι συμμετέχοντες στην πορεία θα διανυκτερεύουν σε αθλητικά κέντρα των προαναφερόμενων πόλεων.
Επίσης, κάθε πρωί θα αναχωρούν από την Πάτρα λεωφορεία για να μεταφέρουν όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που θα γίνονται στις πόλεις απ΄ όπου θα περνά η πορεία και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στην Πάτρα.
Ακόμη, την Κυριακή 10 Απριλίου θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρουν στην πρωτεύουσα, όσους θέλουν να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά την κατάληξη της πορείας.
«Κανείς δεν δικαιολογείται να είναι απών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Πελετίδης, υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση της ανεργίας αφορά τους πάντες και όχι μόνο τους 30 έως 40 χιλιάδες ανέργους της Πάτρας, για να τονίσει πως «ό,τι κατακτήθηκε, κατακτήθηκε με λαϊκούς αγώνες».
Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε κάποιο τμήμα της διαδρομής, που θα διαρκέσει οχτώ ημέρες, και όχι σε όλη τη πορεία.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Δήμος θα λειτουργεί κανονικά.
Στη συνέντευξη συμμετείχαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος, Διονύσης Πλέσσας και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέας Αντωνόπουλος.
Ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης - ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
«Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε σχετικά με την προετοιμασία και τον προγραμματισμό της μεγάλης πορείας ανέργων, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η πορεία μας που έχει κεντρικό σύνθημα «ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, φιλοδοξούμε να μετατραπεί σ’ ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι συμμετοχής, διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.
Καλούμε σε στήριξη αλληλεγγύη και συμμετοχή τα συνδικάτα των εργαζομένων, τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, των γυναικών, τους συλλόγους και τις ενώσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, τους αγροτικούς συλλόγους, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία. Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους!
Από το Σάββατο 2 Απρίλη, έως και την Κυριακή 10 Απρίλη, διαδηλώνουμε σε μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως νερό σταθερό τηλέφωνο.
Ξεκινάμε το Σάββατο 2 Απρίλη με συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Την Κυριακή 3 Απρίλη, αρχίζει η πορεία αγώνα από την πλατεία Γεωργίου στις 8 π.μ.
Διανύουμε την απόσταση Πάτρα – Αθήνα με τα πόδια, μια πορεία γεμάτη με συζητήσεις, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις που θα διανυκτερεύσουμε. Στη διαδρομή των 220 χιλιομέτρων (σας δίνετε αναλυτικό πρόγραμμα), θα γίνουν επίσης εκδηλώσεις και στις υπόλοιπες πόλεις της διαδρομής.
Κορύφωση είναι η πορεία διαδήλωσης στην Αθήνα μέχρι το Σύνταγμα την Κυριακή.
Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, είναι ώρα αγώνα.
Κανένας δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής. Το μέλλον της νεολαίας μας δεν είναι η ανεργία.
Κανείς δεν πρέπει να μείνει παρατηρητής, να περιγράφει το δράμα που ζουν οι άνεργοι και να μην κάνει τίποτα για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση.
Καλούμε τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού και του πολιτισμού να πορευτούν μαζί μας, να δώσουν δύναμη στον λαό μας να διεκδικήσει τα δίκια του, να έχει δικαίωμα στη ζωή. Να εμπλουτίσουν με τις προτάσεις τους το πρόγραμμα.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, να αντιπαλέψουν την πολιτική που θέλει να πετάξει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας.
Να διατρανώσουμε ότι «Ναι στον 21ο αιώνα ζούμε, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς φτώχεια, ανεργία, όλος ο λαός να εργάζεται και να απολαμβάνει τα αγαθά της συλλογικής εργασίας».
Τα πρώτα μηνύματα συμμετοχής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Ήδη οι μαζικοί φορείς της πόλης μας έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ σχετικές αποφάσεις λαμβάνουν σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, των ΕΒΕ, Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι, ενώ έχουν ήδη βγει με δηλώσεις τους υπέρ της πορείας αγώνα και άνθρωποι του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.
Όλοι οι Δήμοι που μέχρι σήμερα έχουμε επισκεφθεί, στηρίζουν από την μεριά τους την πορεία αγώνα και διαμορφώνουν το δικό τους πρόγραμμα συμμετοχής.
Έχουμε ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη πλατιά εκστρατεία ενημέρωσης και προετοιμασίας της πορείας.
Κυκλοφορούμε φυλλάδιο – κάλεσμα με χρήσιμες οδηγίες και τη διαδρομή της πορείας.
Εκδώσαμε αφίσα – κάλεσμα για την πορεία και αξιοποιούμε τηλεφωνικές γραμμές, e-mail και ιστοσελίδες.
Θα λειτουργήσει επίσης, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και της Δημοτικής ομάδας, περίπτερο – ενημερωτικό στέκι στην πλατεία Γεωργίου, από την προσεχή Τετάρτη 16 Μαρτίου, για ενημέρωση και δηλώσεις συμμετοχής.
Θα αξιοποιηθούν τα ηχητικά και άλλα μέσα του Δήμου μας, όπως και τα ΜΜΕ, για να φτάσει παντού το μήνυμα αγώνα.
Αύριο Παρασκευή στις 10 το πρωί, εξορμούμε στον ΟΑΕΔ και στην Εφορία, αλλά και στο κέντρο της πόλης για άμεση επαφή, ενημέρωση και συζήτηση με τους δημότες μας και θα συνεχίσουμε σε όλη την έκταση του Δήμου, με γενικές συνελεύσεις που οργανώνουν τα Δημοτικά Διαμερίσματα, στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού.»


πηγή : alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.