Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ !!!


ΕΠΚΥΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΠΟΛΗΣ, Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΕ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥ 1821, ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΣΟΒΙΤΣΙ
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ !!!

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ κ ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΑΧΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ......

 Î— εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Ο Γεώργιος Πραχαλιάς που κυνήγησε αυτό το όνειρο ζωής του και πολλών Χρυσοβιτσιωτών είπε στο Δ.Σ. :
«είναι μια ιστορική απόφαση, αφού 187 χρόνια μετά την ίδρυση το Δημοτικό Συμβούλιο εισηγείται την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα εορτάζεται η ανάληψη της Αρχιστρατηγίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κατά την έναρξη της Επανάστασης. 
Μέχρι σήμερα το Ελληνικό Κράτος δεν είχε θεσμοθετημένη καμία γιορτή για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Πρόκειται για μία βαθιά ιστορική απόφαση για να αποκαταστήσει μία αδικία. 
Είμαι πολύ περήφανος που μοιράζομαι αυτή τη στιγμή μαζί σας και ευχαριστώ από καρδιάς τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη που ξεκινήσαμε μαζί και συνεχίστηκε αμείωτα με τον Δημήτρη Παυλή.»

Γιώργος Πραχαλιας
Ομόφωνη απόφαση για την καθιέρωση Δημόσιας Εορτής Τοπικής Σημασίας στην Κοινότητα Χρυσοβιτσίου έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.
Αυτό θα γίνεται τη δεύτερη Κυριακή μετά την Κυριακή του Πάσχα (Μυροφόρων) κάθε έτους.
Με αυτή τη γιορτή θα τιμάται το θρησκευτικό προσκύνημα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ναό της Παναγίας στο Χρυσοβίτσι και η ανακήρυξη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε Αρχιστράτηγο της Επανάστασης του 1821.
"Ένα μεγάλο όνειρο πραγματοποιήθηκε και η συλλογική προσπάθεια 9 ετών επιβραβεύτηκε. Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Συγχαρητήρια σε όλους!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.