Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΙ ΣΠΑΡΤΗΣ !!! ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ....

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.....

πηγή : lakonikos.gr

Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2018 13:39 |  |
    Οι φοιτητές ψήφισαν: Μεταφορά του ΤΕΙ Σπάρτης στην Τρίπολη! (ΦΩΤΟ)
    Μετά το πόρισμα της Επιτροπής Γαβρόγλου που προτείνει «λουκέτο» στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ στη Σπάρτη και αντικατάσταση με Πολυτεχνική Σχολή  και  Τμήμα  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με  έδρα την Τρίπολη, ήταν η σειρά των φοιτητών να εκφραστούν για τις εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον των σπουδών τους.
    Σε ψηφοφορία (εν είδη δημοψηφίσματος), που έλαβε χώρα το Σάββατο 8/12 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας στη Σπάρτη, οι φοιτητές κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ του ενδεχομένου μεταφοράς (και δημιουργίας Πολυτεχνικού Τμήματος) στην Τρίπολη ή της παραμονής στη Σπάρτη και της αναβάθμισης σε Τμήμα ΑΕΙ.
    Τα αποτελέσματα της κάλπης ήταν σαφή και -με τα υφιστάμενα δεδομένα- δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Σε σύνολο 138 (επί των 141) έγκυρων ψήφων, οι 96 ζήτησαν τη μεταφορά της σχολής στην Τρίπολης (ποσοστό 69,5%), ενώ οι 42 τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των σπουδών τους στη Σπάρτη (ποσοστό 30,5%). 
     
    Το «όχι» στη Σπάρτη έχει αιτίες 
    Η παραπάνω στάση των φοιτητών του ΤΕΙ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ανεξήγητη, ούτε δυσνόητη για τους γνωρίζοντες. Δεν συνδέεται -απαραίτητα- με την άποψη των σπουδαστών για τις συνθήκες ζωή στη Σπάρτη, αλλά κυρίως με πάγια αιτήματά τους, τα οποία -αν και έχουν υποβάλλει επανειλημμένως στους αρμόδιους φορείς- παρουσιάζουν στασιμότητα. Ζητήματα όπως της στέγασης (μέσω μίσθωσης ξενοδοχείων λόγω έλλειψης εστίας) και των δωρεάν μετακινήσεων έχουν προκαλέσει απογοήτευση και δυσαρέσκεια στους φοιτητές, καθώς οι ίδιοι θεωρούν ότι αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από τις αρμόδιες Αρχές.
    Εξάλλου, στην πρόσφατη σύσκεψη στο Διοικητήριο για το μέλλον των σχολών της Σπάρτης (σσ 30/11/2018), ο πρόεδρος των φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ, Γιάννης Ανωμερίτης, είχε αναφέρει ότι «από συζητήσεις με σπουδαστές, έχουμε αποφασίσει ότι πρόκειται περί λεπτού ζητήματος. Για να παραμείνουν οι σχολές στη Σπάρτη απαιτείται μέριμνα. Τα ζητήματα που έχουμε θέσει κατά καιρούς, όπως αυτό της φοιτητικής εστίας έχουν παραμείνει μόνο στο τραπέζι…»
    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:
    Ψηφίσαν : 141
    Έγκυρα: 138
    Άκυρα: 3
    Οι δύο δυνατές επιλογές ήταν οι εξής:
    1) Συμφωνούμε να μεταφερθούμε στην Τρίπολη και η Σχολή να μετονομαστεί σε Πολυτεχνική Σχολή ΑΕΙ - Ψήφοι: 96
    2) Θέλουμε η Σχολή να παραμείνει στην Σπάρτη και να δημιουργηθεί 23ο τμήμα ΑΕΙ με την Ονομασία Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής - Ψήφοι: 42
    Όπως επισημαίνει στον «Λακωνικό Τύπος» ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ «η Δημοκρατία νίκησε. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για ένα μεταβατικό στάδιο που θα μας συμφέρει όλους. Καλή δύναμη».
    Πλέον, το πόρισμα της Επιτροπής Γαβρόγλου έχει συμμάχους και την πλειοψηφία των φοιτητών του ΤΕΙ. Στην αντίπερα «όχθη» βρίσκονται οι φορείς και η κοινωνία της Σπάρτης και της υπόλοιπης Λακωνίας, που επιχειρούν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Η τελική απόφαση ανήκει στον υπουργό Παιδείας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι έως τα Χριστούγεννα θα έχει καταλήξει

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.