Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΝΟΜΙΚΗ ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΤΑΤΟΥΛΗ !!! ΖΗΤΗΣΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ''ΣΥΓΓΝΩΜΗ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ......ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 2η ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ !!!

ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΒΙΛΛΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΗΞΕΙΣ - ΑΦΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ....ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΙΣΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΥΦΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ Ο ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΕΩΣ......

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ.....ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΕΣ.....ΟΠΟΤΕ Η ΜΟΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΜΙΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΠΟΙΝΗ !!! ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ....ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΕΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ.....


"Αυλαία" στο σίριαλ ανισοκατανομής δημοσιεύσεων: Η "Ε" δέχθηκε την δήλωση Τατούλη και τον αθώωσε

"Αυλαία" στο σίριαλ ανισοκατανομής δημοσιεύσεων: Η "Ε" δέχθηκε την δήλωση Τατούλη και τον αθώωσε


Γράφτηκε από την  

Μια δήλωση του Πέτρου Τατούλη ότι «λυπάται για τις συνέπειες που υπήρξαν για την εφημερίδα» από την ανισοκατανομή των δημοσιεύσεων της Περιφέρειας και η παράλληλη στάση μεγαλοψυχίας της “Ε” βοήθησε το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας να αθωώσει λόγω ελαχίστων αμφιβολιών τον περιφερειάρχη.
Εκλεισε έτσι ο κύκλος της διένεξης “Ελευθερίας” και Τατούλη, η οποία ταλαιπώρησε επί 8ετία την εφημερίδα και όπως γνωρίζει η κοινή γνώμη της Μεσσηνίας αποτελούσε κύριο θέμα συζήτησης στο πολιτικό στερέωμα του τόπου.
Η ολοκλήρωση του δικαστικού κύκλου ουδόλως θα επηρεάσει την κριτική στάση της εφημερίδας κατά των αυθαιρεσιών του Τατούλη και της καταστροφικής για την Πελοπόννησο πολιτικής και προσωπικής τακτικής που ασκεί. Μέσα στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε όσα περισσότερα στρεβλά από αυτά που συμβαίνουν στην Περιφέρεια, μήπως και οι ψηφοφόροι καταλάβουν σε βάθος τι εστί “δικτατορία” Τατούλη.
Η εκστρατεία εξόντωσης της “Ε” από τον περιφερειάρχη ξεκίνησε ευθύς ως διαπίστωσε ότι έχει να αντιμετωπίσει μια εφημερίδα με σκληρή κριτική στάση. Και δεν δίστασε να εξαπολύσει σειρά διώξεων (3 μηνύσεις και 2 αγωγές) στις οποίες η Δικαιοσύνη αθώωσε την “Ε”, αφού κατάλαβε τη δόλια στόχευσή τους. Παράλληλα με τις ποινικές διαδικασίες έβαλε μπρος τις μηχανές οικονομικής εξόντωσης κόβοντας τις διακηρύξεις, στέλνοντας στο ημερήσιο φύλλο ελάχιστες και στο εβδομαδιαίο μηδέν!
Η “Ε” κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα και ο Τατούλης συμμορφώθηκε μέχρι και σήμερα που ανερυθρίαστα έφθασε να δηλώσει ότι «υπερασπιζόμουν και υπερασπίζομαι την αρχή της ίσης κατανομής». Από πότε κύριε Τατούλη; Από τότε που σας υποχρέωσε το δικαστήριο;
Δεν πρέπει όμως να περάσει απαρατήρητο ότι από την δίκη της Τρίτης απουσίαζε ο αείμνηστος Χρ. Μαλαπάνης που ως βασικός μάρτυρας είχε καταδείξει όλο το βάθος της αυθαιρεσίας Τατούλη και φώτισε τους δικαστές τόσο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου όσο και του Τριμελούς Εφετείου για το πώς και γιατί ο περιφερειάρχης έβαλε την “Ε” στο στόχαστρο. Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι πρωτοδίκως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας είχε τιμωρήσει τον Τατούλη με φυλάκιση 1 έτους και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο, ενώ στη συνέχεια το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας μείωσε την τιμωρία σε 5 μήνες.
Φυσικό επακόλουθο ήταν ο κατηγορούμενος να προσφύγει στον Αρειο Πάγο. Εκεί έγινε το εξής πρωτόγνωρο και εξωφρενικό: Εγινε δίκη χωρίς να κληθεί η “Ε” και προλάβαμε κατά τύχη να σταματήσουμε τη διαδικασία πριν εκδοθεί απόφαση. Ο Αρειος Πάγος με την ίδια σύνθεση -σε επόμενη δίκη- έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης και έστειλε τον Τατούλη να ξαναδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας, το οποίο τον παρέδωσε στην κοινωνία αθώο, όχι απόλυτα καθαρό, αλλά με ελάχιστες αμφιβολίες, αφού πρώτα η “Ε” για λόγους μεγαλοψυχίας μείωσε τους τόνους της κατηγορίας, για να λήξει επιτέλους η μαραθώνια διένεξη και να συνεχιστούν οι διαφωνίες μας σε πολιτικό και αναπτυξιακό πεδίο.
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ 4ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη
Αθώο με ελάχιστες αμφιβολίες ως προς το δόλο του κατηγορουμένου κήρυξε την Τρίτη το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη στην επανεκδίκαση της υπόθεσης αποκλεισμού της "Ε" από τη δημοσίευση διακηρύξεων και προκηρύξεων της Περιφέρειας τα έτη 2011 και 2012.
Είχε προηγηθεί δημόσια δήλωση του Π. Τατούλη, την οποία ανέγνωσε στο δικαστήριο για να γραφτεί στα πρακτικά και η οποία ανέφερε: "Δεν είχα καμία πρόθεση να προκαλέσω οποιαδήποτε ζημιά στην εφημερίδα "Ελευθερία". Λυπάμαι για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης και για τις συνέπειες που υπήρξαν για την εφημερίδα. Υπερασπιζόμουν και υπερασπίζομαι την αρχή της ίσης κατανομής των δημοσιεύσεων. Θέλω να δηλώσω επίσης ότι δεν είχα καμία αρμοδιότητα για την κατανομή των δημοσιεύσεων".
Πέρυσι στις 3 Απριλίου το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων κήρυξε ένοχο ομόφωνα τον Πέτρο Τατούλη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, σχετικά με την ανισοκατανομή μέχρι αποκλεισμού της «Ε» από δημοσιεύματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το δικαστήριο επέβαλε τότε στον κ. Τατούλη ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και δεν του επέβαλε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Ο Π. Τατούλης άσκησε στη συνέχεια αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο, που παρέπεμψε την υπόθεση για επανεκδίκαση σχετικά με την αρμοδιότητα ή μη του περιφερειάρχη ως προς την κατανομή των δημοσιεύσεων.
"ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ"
Χθες τη θέλησή του να δοθεί ένα τέλος στη δικαστική έριδα, που όπως είπε ξεκίνησε με μια σειρά μηνύσεων και αγωγών του κ. Τατούλη προς την "Ελευθερία", δήλωσε και ο διευθυντής - εκδότης της εφημερίδας Ντίνος Πλεμμένος. Στην κατάθεσή του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εκδοτική επιχείρηση θέλει να λήξει αυτό το ζήτημα αν και ο ίδιος δεν συμφωνεί 100% με τη δήλωση Τατούλη. "Δεν είμαστε εκδικητικοί" είπε, γι' αυτό και "κάνουμε ότι η δήλωση μας καλύπτει".
Το δικαστήριο πάντως επέμεινε στις ερωτήσεις του προς τους δύο μάρτυρες, οι οποίοι κατέθεσαν (ο ειδικός εμπειρογνώμονας σε θέματα περιφερειακού Τύπου και σύμβουλος της διοίκησης του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων Τρύφωνας Δάρας και ο Ντίνος Πλεμμένος) αν ο Π. Τατούλης παραπλανήθηκε από το περιβάλλον του, καθώς όπως σημείωσαν τόσο ο πρόεδρος Εφετών Ευριπίδης Αθανασόπουλος όσο και ο εισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης υπήρχε ανισοκατανομή των δημοσιεύσεων της Περιφέρειας σε βάρος της "Ε" και το 2013 αποκαταστάθηκε.
Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει αν και κατά πόσο ο περιφερειάρχης παραπλανήθηκε από το περιβάλλον του και οι δύο μάρτυρες είπαν ότι μπορεί και να έγινε έτσι.
Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι στα 40 χρόνια που ασχολείται με το δημόσιο βίο έχει ως αρχή του την τήρηση της νομιμότητας και πως από την πλευρά του δεν υπήρξε ποτέ κανένας δόλος κι ούτε είχε την αρμοδιότητα για την κατανομή των δημοσιεύσεων. Τις δημοσιεύσεις -σύμφωνα με τον κατηγορούμενο- χειρίζονταν και κατένειμαν στον Τύπο οι Τεχνικές Υπηρεσίες, ενώ από το 2011 έως το 2013 ήταν "νεκρές χρονιές" γιατί δεν γίνονταν έργα, οπότε και οι καταχωρίσεις -ισχυρίστηκε- ήταν ελάχιστες. Στην παρέμβαση του προέδρου ότι η κατανομή ήταν ανισομερής σε βάρος της "Ε", ο κατηγορούμενος επέμεινε ότι οι δημοσιεύσεις ήταν ελάχιστες, για να πει ο πρόεδρος "όμως καθοριστικές".
Στην παρατήρηση του εισαγγελέα ότι είχε προηγηθεί η μήνυση της "Ε" πριν το 2013, ο κατηγορούμενος ανταπάντησε ότι τότε ήταν που ξεκίνησε "φόρτος έργων".   
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 
Ο εισαγγελέας Εφετών Αχ. Ζήσης ξεκινώντας την αγόρευσή του παρατήρησε ότι η υπόθεση έφτασε κοντά στο να παραγραφεί μετά και το χρόνο που χρειάστηκε για την αναίρεση που ασκήθηκε (σ.σ. από την υπεράσπιση) στον Αρειο Πάγο. Νωρίτερα κάνοντας ερωτήσεις στον κατηγορούμενο αναφέρθηκε στην μεγαλοθυμία, όπως χαρακτηριστικά είπε ο εισαγγελέας, που επέδειξε ο εκδότης Ντ. Πλεμμένος και στην ανάγκη ελευθερίας του Τύπου για τον πλουραλισμό στην ενημέρωση του κοινού και σημείωσε πως ανεξάρτητα από την ιδεολογία κάθε εφημερίδας θα πρέπει να ισχύει η αρχή της ίσης κατανομής των δημοσιεύσεων. Ως προς τον δόλο ή όχι του κατηγορουμένου ο κ. Ζήσης αφού αναφέρθηκε και στη "χαλαρότητα" όπως είπε των δύο μαρτύρων στις απαντήσεις τους σχετικά με αυτό, κατέληξε ότι υπάρχουν αμφιβολίες υπέρ του κατηγορουμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.