Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΤΙ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ....ΤΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΡΑΪΑΝ !!! ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ .....


ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΙ....ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ....


Γράφει ο κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος

H ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ «ΡΑΪΑΝ»
Μάταια η μονταζιέρα της Περιφερειακής Αρχής προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να σώσει τα προσχήματα και να παρουσιάσει μια εικόνα διαφορετική από την πραγματικότητα!
Να πείσει την κοινωνία ότι αφήνει ένα έργο κοσμογονίας πίσω της και ζητάει εναγώνια μια ακόμη ευκαιρία, μια ακόμη στήριξη , μια ακόμη ανακεφαλαιοποίηση ψήφων και εμπιστοσύνης για μια ακόμη ….. χαμένη τετραετία !
Όμως το εκτόπλασμα του «Μάγου» σώνεται, τελειώνει και μαζί τελειώνει και μια παράταιρη σελίδα στην αυτοδιοικητική ιστορία της Πελοποννήσου! Στον τόπο των θαυμάτων κατοικεί η φαντασιακή αντίληψη της ανάπτυξης και η εικονική πραγματικότητα των επίπλαστων ιριδισμών με τα ιμιτασιόν οράματα!
Το παράλληλο σύμπαν δεν βοηθάει καθόλου ! Το επικοινωνιακό ιμπέριουμ με τα …..κουνουπάκια στο καταχείμωνο των κοινοτικών πόρων, είναι ανίσχυρο και αδύναμο και παρακάμψει την πραγματικότητα!
Φυλλοξέρα παντού!
Οι απίστευτες οιμωγές της παρένθετης μητέρας αδυνατούν να ξεπεράσουν τα στενά όρια του χώρου του Περιφερειακού Συμβουλίου! Ηχούν στο ίδιο τέμπο λες και ακούς τους ζηλωτές της Μονής Εσφιγμένου!
Ο Ράϊαν απομονωμένος από το κόμμα του, απομακρυσμένος λόγω προτέρου εντίμου βίου, ανασχεδιάζει το παραμύθι του με τις λανθάνουσες εμμονές και ορά καθ΄ ύπνους νέες τετραετίες, νέες αναταράξεις, νέα μεγαλεία ! Του διαφεύγει βέβαια η αλάνθαστη λαική ρήση ότι όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται !
Ένα ακατάρριπτο αξίωμα της ζωής για κάθε χρήση!
Ο Ράϊαν απέτυχε παταγωδώς σε όλα τα επίπεδα!
Τα σκουπίδια της Πελοποννήσου πηγαινοέρχονται από χωματερή σε χωματερή από το 2011 χωρίς λύση ! Ποιος να πίστευε ότι όταν η τότε Κυβέρνηση του εκχωρούσε εν λευκώ το μεγάλο ζήτημα των σκουπιδιών ότι θα φτάναμε το 2018 να μην υπάρχει λύση ! Το «αετίσιο» μάτι του Ράιαν δεν μπορούσε να φανταστεί το Βατερλώ του ! Μάλλον για μάτι κουκουβάγιας αποδείχθηκε!
Πολυεπίπεδη ανικανότητα.
Το αεροδρόμιο της Τρίπολης προτού ζηλέψει το παραμύθι του ακόμη και ο Άντερσεν γνώριζε ότι ο υπάρχον διάδρομος για λόγους ουσίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης λόγω της ύπαρξης ορεινού όγκου μπροστά του ! Εν τούτοις προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης με τον τότε Υπουργό Άμυνας.
Το αποτέλεσμα αποδείχθηκε ρουκέτα αέρος - αέρος!
Η επανεκκίνηση του Σιδηρόδρομου Πελοποννήσου εδώ και αν έφαγαν οι ιθαγενείς παραμύθι ! Θα ήταν έτοιμο με την συνδρομή παρακαλώ και του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης , τα δικά μας Πολυτεχνεία φαίνεται είναι άχρηστα, μέσα στο 2017. Ακόμη τροχειοδρομεί το ταλάιπωρο !!!
Το Νέο Μουσείο της Σπάρτης ήταν σχεδόν….. έτοιμο αλλά ας όψεται ο χρόνος που ξεπερνάει την ταχύτητα των ενεργειών του Ράϊαν και έφτασε το 2018 να είναι ακόμη στη σύνταξη του φακέλου.
Να σταθούμε στις άλλες συλλήψεις ιδεών και ανεκπλήρωτων οραμάτων του ανατολικού οδικού άξονα, της παράκαμψης των Λαγκαδίων, της διαστημικής πύλης, του προαστιακού Λουτρακίου, των υδατοδρομίων, των καταδυτικών πάρκων,……… !!!
Πόσο παραμύθι άντεξε ετούτος ο τόπος !
Πόσος σανός καταναλώθηκε 8 χρόνια τώρα!
Πόσες κενολογίες, πόσοι φαρισαισμοί , πόση υποκρισία , πόση παρακμή, πόσος παλαιοκοματισμός !
Οι οικονομικοί πόροι των δύο ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ κατασπαταλήθηκαν σε σαλαμοποιημένα κονδύλια για εξυπηρέτηση του πελατειακού συστήματος, σε «δουλίτσες» αμφίβολης αποτελεσματικότητας που όμως εξυπηρετούσαν το ισοζύγιο των ψήφων. Ελάχιστα νέα έργα , κανένα μεγάλο έργο !
Εκατοντάδες εκατομμυρίων έγιναν αλοιφίτσες και πανάκια στο βωμό του ψηφοθηρικού μας συστήματος.
Σε αυτό που ελπίζει ο Ράιαν !
Και από την άλλη ένα τεράστιο σύνολο ενεργειών και έργων να διοχετεύονται στον κύκλο μιας Αναπτυξιακής , ανεξέλεγκτης, που καλύπτεται πίσω από τον νόμο των Ανωνύμων εταιρειών και δεν δίνει αναφορά σε κανέναν για τα ποσά που διαχειρίζεται , για το πως τα διαχειρίζεται και πως παράγει έργο, αν παράγει !
Με αυτά και τούτα , τούτος ο τόπος του μύθου βαδίζει για την επόμενη μέρα του ! Μια μέρα που ελπίζει ότι θα τον βρει χωρίς παραμύθι, χωρίς πολιτικούς παπατζήδες, χωρίς αεριτζήδες, χωρίς αυτόκλητους σωτήρες, χωρίς δημαγωγούς με τα καρφιτσωμένα ψέματα !
Ο Ράϊαν θα βολοδέρνει στο «μέτωπο» με τις φωτοβολίδες, εκεί έχει ειδικότητα άλλωστε, αλλά κανένας δεν πρόκειται να τον σώσει. Θα κατακτήσει επάξια την τρίτη θέση και θα προσπαθήσει εκμεταλλευόμενος το εκλογικό σύστημα να παίξει ρόλο ρυθμιστή στην συνέχεια ! Για τη δική του διάσωση!
Ο δρόμος για το «μέτωπο» περνάει μέσα από την ανιδιοτέλεια , μέσα από την αλήθεια, μέσα από την ικανότητα, μέσα από την αρετή και την τόλμη, μέσα από τις Δημοκρατικές αντιλήψεις, μέσα από την συνέπεια λόγων και έργων.
Αυτόν το δρόμο ο Ράϊαν φρόντισε να τον κλείσει με αποκλειστικά δική του ευθύνη.
Η ομάδα διάσωσης με τους «ενοικιασμένους» ξοφλημένους διβαρκίτες Παλαιοπασόκους και Νεοδημοκράτες δεν θα μπορέσει να προσεγγίσει τον μέντορα με τις πυγολαμπίδες και τις φούσκες!
Ο δύστυχος Ράϊαν δεν σώζεται ούτε με «σφαίρες» !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.