Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΣΗΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ !!!

ΟΛΑ ΤΑ ''ΚΑΝΕΙ Ο ΑΣΕΠ'' .......
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΟΞΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ.....Ο κ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.......ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.......









Το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου, ο σύλλογος εργαζομένων του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Νοσοκομείου Τρίπολης, έκοβε την πίτα του !!!
Οι απολυμένες καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας ( όπου γινόταν η γιορτή !!!) για να συναντήσουν τον διοικητή και να τον προκαλέσουν να μιλήσει μπροστά στις κάμερες......



Ο




























Ο ίδιος ο διοικητής, δήλωσε σε τηλεφωνική συνομιλία με δημοσιογράφο, πως : '' έχει διοικητικό
συμβούλιο....κι αν τελειώσει θα πάει στην κοπή της πίτας.....αλλά δεν έχει χρόνο για απαντήσεις ''.....
Παρ΄ όλα αυτά ο κύριος διοικητής, στην έφοδο που έκαναν οι κάμερες, μαζί με τις καθαρίστριες..........εντοπίστηκε στην αίθουσα της ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ που κοβόταν η πίτα των εργαζομένων !!!!!




Οι καθαρίστριες δήλωσαν ακριβώς όλα όσα έχουμε από μέρες αναρτήσει, για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της μεθοδευμένης απόλυσής τους, μέσα από έναν υποτιθέμενα .....''αδιάβλητο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ '' στον οποίο συνέβησαν ανήκουστες παραλήψεις ή μεθοδεύσεις, για να αφήσουν έξω τις ήδη εργαζόμενες στο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ, ενώ είχαν ΚΑΙ δικαίωμα να τις προσλάβουν με προσωπικές συμβάσεις έργου.....αλλά ΚΑΙ υποχρέωση, λόγω της άριστης προϋπηρεσίας τους !!!
Στην είσοδο των ΜΜΕ αλλά και μερικών καθαριστριών, στον χώρο της εκδήλωσης, διακρίναμε την δυσφορία πολλών ''εκλεκτών'' παρευρισκομένων.....
Μετά το τέλος της τελετής   και το κόψιμο της πίτας, στην ομιλία της προέδρου του σωματείου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, που βρισκόταν στο πλάι των καθαριστριών καθ΄ όλη την διαδικασία διαμαρτυρίας, διέκοψε ζητώντας από το σωματείο , να πάρει θέση υπέρ των απολυμένων !!!
Ζητήθηκε από τον Διοικητή του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΎ, να μας δεχτεί για να δώσει απαντήσεις στα θέματα που έβαλαν οι καθαρίστριες και βρεθήκαμε στο γραφείο του :


Μας εξέπληξε δυσάρεστα, η αντιμετώπιση του προβλήματος των καθαριστριών, αφού προσπάθησε να το περάσει ελαφρά και ανεύθυνα, για την Διοίκηση, αποδίδοντας τα πάντα '' στον ΑΣΕΠ που έδωσε τις οδηγίες για τον διαγωνισμό και τα κριτήρια'' δηλώνοντας
πως η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ έκανε πολύ καλά και αδιάβλητα τη δουλειά της (!!!),
πως ''δεν ενόχλησε κανένας κανέναν, από τους πολιτικούς ή άλλους "" ( !!!!!),
πως ''δεν είπε να πάνε στα χωριά τους.....αλλά χαριτολογώντας το είπε'' (!!!!),
πως ''λέει ψέματα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, για τις αποδοχές των καθαριστριών, πως είναι από 250-300 ευρώ.....γιατί είναι 350- 420 '' (!!!!!)
πως ''το Νοσοκομείο πρέπει να βάλει πάνω απ΄ όλα την ασφάλεια των ασθενών και να κάνει αμέσως τις προσλήψεις για να μην υπάρξει πρόβλημα΄΄ (!!!!)
πως ''δεν είχε τρόπο να κάνει προσωπικές συμβάσεις έργου, με τις υπάρχουσες καθαρίστριες, επειδή δεν είχε λήξει ακόμα η σύμβαση του εργολάβου ΄΄ ( !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
πως ''το ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ πρωτοπορεί στην προκήρυξη των καθαριστριών γιατί εφαρμόζει απόλυτα το νόμο'' (!!!!!!!)
πως '' ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΕΚΕΙ....Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΕΙΧΕ '' (!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Μετά από τα τελευταία, απλά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά !!!
Μάλλον πρέπει να ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ για την διερεύνηση του θέματος, όχι μόνο η Δικαιοσύνη αλλά και οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ.....
Κάπου πρέπει να υπάρχει μια σαφήνεια των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων.....
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΙ......ΣΑΝ ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ....
ΕΛΕΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.