Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΑΡΓΙΑ 9 ΜΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΟΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ !!!


ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΤΟΥΛΟΝΝΗΣΟΥ........ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑΕΠΕΜΒΕΙ, ΑΡΑ ΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ.....

από το http://varnavasnews.blogspot.gr/


 9 μήνες αργία σε Λουίζο - Πατεράκη από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής



Η προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη και η υπόσχεσή του στους δημότες του για κάθαρση, παίρνει σάρκα και οστά, αφού τίθενται σε αργία με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της αποκεντρωμένης διοίκησης, ο πρώην δήμαρχος Ιορδάνης Λουϊζος και η πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Καλλιόπη Πατεράκη για δύο σκάνδαλα που συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία του Μαραθώνα.
Αυτές είναι μόνο οι δύο υποθέσεις που κρίθηκαν από το πειθαρχικό συμβούλιο, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με τις οποίες ασχολείται και η ποινική δικαιοσύνη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποθέσεις αυτές βρίσκονται στο στάδιο της προανάκρισης.

Ωστόσο, το πειθαρχικό συμβούλιο της αποκεντρωμένης διοίκησης επέβαλε την ανώτατη πειθαρχική ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ σε αιρετό, 6 μηνών για δόλο.
Σύμφωνα με τη συνεδρίαση στις 25/11/2016 και την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου επιβάλλεται ποινή αργίας 6 μηνών από δόλο στους εγκαλούμενους Ιορδάνη Λουίζο και Καλλιόπη Πατεράκη (κατά πλειοψηφία).
Συγκεκριμένα:
  • Αναφορικά με τον εγκαλούμενο Ιορδάνη Λουίζο για: Παράβαση διατάξεων σχετικά με απευθείας αναθέσεις προμηθειών – εργασιών, χρηματοδότησης λειτουργικών δαπανών, συλλόγων, παραχώρησης χώρων που δεν ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου Μαραθώνος
  • Αναφορικά με την εγκαλούμενη Καλλιόπη Πατεράκη για: Τα ως άνω αναφερόμενα στον εγκαλούμενο Ιορδάνη Λουίζο και επιπλέον συμμετοχή σε συνεδριάσεις ανάθεσης προμηθειών σε συγγενή Β’ βαθμού.
Επίσης στη συνεδρίαση της 23ης Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε ομόφωνα να υποβληθεί, στους ανωτέρω, ποινή αργίας 3 μηνών από βαριά αμέλεια, αναφορικά με την ανάθεση εκμετάλλευσης του κυλικείου του Κοιμητηρίου Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος.
«Η κάθαρση στον δήμο Μαραθώνα συνεχίζεται»
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Μαραθώνα, ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης, είχε τονίσει πως από εδώ και πέρα η κάθαρση και πρόοδος οδηγεί το δημοτικό συμβούλιο του Μαραθώνα σε δύο ομάδες. Την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ που αποτελείται από έντιμους δημοτικούς συμβούλους, ανεξάρτητα από το σε ποια πολιτική παράταξη ανήκουν και τα… λαμόγια!
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του paraskhnio.gr με τον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, σχολιάζοντας το γεγονός δήλωσε:
«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, που είναι ένας από τους λίγους θεσμούς, που λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα η κάθαρση στον Μαραθώνα συνεχίζεται».
Πηγή 
 Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έγιναν γνωστά τα Αποτελέσματα της Πειθαρχικής Δίωξης που είχε ασκηθεί κατά του πρώην δημάρχου Μαραθώνος κ. Ιορδάνη Λουίζου και της πρώην Αντιδημάρχου Μαραθώνος κας Καλλιόπης Πατεράκη, για τις υποθέσεις: α) ανάθεση εκμετάλλευσης του κυλικείου του Κοιμητηρίου Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων και β) παράβαση διατάξεων σχετικά με απευθείας αναθέσεις προμηθειών - εργασιών, χρηματοδότησης λειτουργικών δαπανών, συλλόγων, παραχώρησης χώρων που δεν ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου Μαραθώνος.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: 23/9/2016
Αναφορικά με την ανάθεση εκμετάλλευσης του κυλικείου του Κοιμητηρίου Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων.

Αποτέλεσμα: 
• Να υποβληθεί εν μέρει των παραπτωμάτων ποινή αργίας 3 μηνών από βαριά αμέλεια στους εγκαλούμενους (ομόφωνα).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: 25/11/2016
- Αναφορικά με τον εγκαλούμενο Ιορδάνη Λουίζο: Παράβαση διατάξεων σχετικά με απευθείας αναθέσεις προμηθειών - εργασιών, χρηματοδότησης λειτουργικών δαπανών, συλλόγων, παραχώρησης χώρων που δεν ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου Μαραθώνος.
- Αναφορικά με την εγκαλούμενη Καλλιόπη Πατεράκη: Τα ως άνω αναφερόμενα στον εγκαλούμενο Ιορδάνη Λουίζο και επιπλέον συμμετοχή σε συνεδριάσεις ανάθεσης προμηθειών σε συγγενή Β’ βαθμού.

Αποτέλεσμα:
• Να επιβληθεί πειθαρχική ποινή αργίας 6 μηνών από δόλο στους εγκαλούμενους Ιορδάνη Λουίζο και Καλλιόπη Πατεράκη (κατά πλειοψηφία).
• Να μην επιβληθεί πειθαρχική ποινή στους εγκαλούμενους: Τσίρκα Στέργιο, Χρήστο Στάμου, Ιωάννη Ζαγάρη, Κωνσταντίνο Λάσκο, Ιωάννη Μπούσουλα, Σταματία Μυλωνά, Νικόλαο Τουρούκη, Φώτιο Δεληβοριά, Κωνσταντίνο Τσίρκα και Νικόλαο Στεφανίδη (ομόφωνα).

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Ιορδάνης Λουίζος θα ψάξει να βρει την δικαίωση του, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της κας Καλλιόπης Πατεράκη.
Την ερχόμενη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016, εκδικάζεται και το ποινικό σκέλος των υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.